MITEN SELLERIMEHU AUTTAA AKNEEN?

Olen useasti kertonut, että akne ei ole kenelläkään koskaan hormoneista johtuvaa. Se voi ehkä olla sinulle yllättävää mutta annahan kun kerron hieman tarkemmin.

Totuus siitä mikä aknen aiheuttaa on edelleen lääketieteelle mysteeri. On kuitenkin tärkeää tietää mikä aknen takana on oikeasti (meillä jokaisella) jotta voi hoitaa sitä kunnolla ja päästä siitä eroon.


MIKÄ SIIS OIKEASTI AIHEUTTAA AKNEN?

Aknen syy on streptokokkibakteeri joka on vahvistunut ajan myötä antibiooteista joita sinä olet syönyt elämäsi aikana tai saanut muuta kautta kuten juomavedestä tai ruuasta (antibioottijämiä saa myös perintönä).

Streptokokki asustelee maksassa ja kun maksa ja lymfaattinen järjestelmä heikkenee (esim. silloin kun sinulla on stressiä), streptokokki pääsee valtaamaan lymfaattisen järjestelmän. Kehosi alkaa erittämään talia jotta se suojaisi ihoasi bakteerilta.

Koska streptokokki on saanut vahvistua sellaisilla ruuilla jotka ruokkivat sitä kuten esimerkiksi; maitotuotteilla, gluteenilla, soijalla tai rypsiöljyllä sekä niillä antibioottijämillä ja muilla maksaan säilötyillä toksiineilla, se on tässä kohtaa vahvistunut erittäinkin aggressiiviseksi.

Ihosi tali ei riitä hillitsemään bakteeria jolloin ihon immuunijärjestelmä lisää talin tuotantoa runsaasti pysäyttääkseen bakteerin ja siten suojatakseen ihoasi bakteerilta.

Kun streptokokki on vahva, se selviytyy lymfaattisessa järjestelmässä ja ihon orvaskesi-kerroksen alla. Se kulkeutuu ihon uloimmalle kerrokselle ja yhdessä talin kanssa muodostuu akne.

Akne voi olla lievä tai todella paha, riippuen siitä kuinka monta streptokokin muotoa sinulla on, mikä on ruokavaliosi, kuinka toksiininen elimistösi on, kuinka paljon olet syönyt antibiootteja elämäsi aikana, mitä olet perinyt, mikä on stressitilasi tai hormonaalinen tilasi.

Sellerimehun erityiset suolat toimivat antiseptisinä ja tuhoavat streptokokkibakteeria. Sellerimehu myös auttaa maksan puhdistamisessa ja vahvistamisessa jolloin streptokokilla ei ole enää niin miellyttävää asustella maksassa.

Sellerimehu vahvistaa immuunijärjestelmää jolloin se pystyy taistelemaan paremmin bakteeria vastaan. Lymfosyytit jotka pystyvät pysäyttämään streptokokin etenemisen, vahvistuvat sellerimehun ravinteista.

Hormonit eivät siis koskaan ole aknen syy, ne ovat vaikuttava tekijä mutta eivät itse syy. Tästä voit lukea enemmän Kaunistavasta Oppaastani. Sieltä löydät myös ruuat joilla pääset taistelemaan aknea vastaan ja ruuat joilla ruokit akneasi.

Ps. Ja jos vielä epäilet, että sinun aknesi syypää olisikin hormonaalinen niin mietihän tätä; miksi lääkärit määräävät akneen antibiootteja, eiväthän antibiootit tehoa hormoneihin? Eivätkä varsinkaan suolistoon joten akne ei siis voi johtua suolistostakaan.

Pps. Minulla oli aikuisiän akne yli kymmenen vuotta. Luulin sen olevan hormonaalinen koska se reagoi aina hormoneiden mukaan. Silti minunkaan kohdallani ei niin ollut. Minunkin akneni aiheutti steptokokkibakteeri joka minulla oli ollut jo pienestä asti. Se oli aiheuttanut minulle lukuisat virtsatieongelmat ja angiinat. Ja olin syönyt niihin monet antibiootit kunnes aikuisena, stressaavien aikojen jälkeen akneni puhkesi hurjana.

Se parani vihdoin kaikkien kokeilujen jälkeen kasvipohjaisella, puhdistavalla ruokavaliolla. Koko tarinani voit lukea Kaunistavasta Oppaastani.

-Minna 💚

Ppps. Sellerimehun lisäksi muut antibakteeriset ruuat kuten hedelmät, auttavat aknen voittamisessa. Niistä ja siitä mitä ruokia kannattaa eliminoida ja vähentää, voit lukea oppaastani.

Sellerimehusta voit lukea lisää täältä.

IMG_2470.jpg


Kaikki tämäkin tieto Medical Medium, Anthony William

Comment