Kaikki mitä sinun pitää tietää sellerimehusta.

Olen monta kertaa hehkuttanut sellerimehua. Jos ajattelit, että sen hehkutus loppuu, olit väärässä. Koska sellerimehu on kaikista ruuista No 1 kun haluaa terveyttä, kauneutta, parantumista, eheytymistä ja hehkua.

Sellerimehussa on kuitenkin asioita joita kannattaa tietää kun sitä aloittaa juomaan. On hyvä ymmärtää miksi asioita tehdään kuten tehdään ja miksi selleriä juodaan yksinään -mehuna.

Laitetaan tähän alkuun kuitenkin vielä niitä sellerimehulla saavutettavia tuloksia.

Sellerimehu rakentaa uudelleen vatsahapot jolloin ruuansulatus paranee joka päivä. Se edesauttaa sen päivän ruokien sulamista ja ehkäisee siten monenlaista ongelmaa kuten närästystä, turvotusta, hampaiden ongelmia ja monia muita.

Sellerimehu antaa kriittiset mineraalisuolat elimistöllemme. Se sisältää bioaktiivista natriumia ja mineraaleja jotka auttavat vatsan alkalisoinnissa ja lihasten kasvattamisessa. Ne myös auttavat pääsemään eroon toksiineista kehossamme.

Sellerimehu tappaa huonoa bakteerikantaa sekä viruksia auttaen siten meitä välttämään sairauksia.

Sellerimehu on erittäin tehokas auttamaan muun muassa näissä kroonisissa ongelmissa:

 • Akne

 • Psoriasis ja ekseema (myös ruusufinni)

 • Migreeni

 • Turvotus

 • Närästys

 • Diabetes

 • Virtsarakontulehdus

 • Kilpirauhasen häiriöt

 • Suolistosairaudet

 • Masennus

 • Munuaiskivet

 • Rasvamaksa

 • Sjögrenin syndrooma

 • Addisonin tauti

 • Homealtistuminen

 • Unettomuus

 • SIBO


Lista on pidempi oikeasti mutta laitoin tähän muutaman yleisen. Lähtökohta on se, että mikäli sinulla on jokin krooninen ongelma ja/tai sairaus, sellerimehu tekee sinulle hyvää! Ja vaikka sinulla ei olisikaan mitään ongelmia, sellerimehuun panostaminen lisää taatusti hyvinvointiasi, olet sitten kasvissyöjä, paleo, vegaani tai vhh tai perusjanttari suomalaisella sekasafkalla.

Tiedän, että on selleriallergisia jotka kammoksuvat ja pelkäävätkin selleriä sen vuoksi. Haluan sanoa sen, että MM oppien mukaan sellerille ollaan todella harvoin allergisia. Allergiat ovat yleensä merkki toksiinisesta elimistötä joka saa puhdistusreaktion jostain.

Selleri puhdistaa voimakkaasti. Siitä nousevat reaktiot ovat itse asiassa sitä ja jopa hyvä asia! Selleri siis tappaa taudinaiheuttajia ja laittaa toksiineja liikenteeseen jolloin elimistösi voi reagoida esimerkiksi ihottumalla, kutinalla ja jopa histamiinireaktiolla.

En sano, että silloin pitäisi ensimmäisenä aloittaa sellerimehu. Mutta jotain kannattaa tehdä jotta ei kärsisi allergioista hyviä ruokia kohtaan koko ikäänsä. Puhdistaminen kannattaa silloin aloittaa hedelmillä ja kasviksilla, vähentäen rasvaa ruuastaan ja lisäten kaunistavaa nesteytystä.

Silloin keho voi jonain päivänä olla valmis uudelle kokeilulle ja reaktiot eivät enää olisi niin vahvoja. Olen nähnyt tämän tapahtuvan. Sen kuinka voidaankin ottaa jonain päivänä ruokavalioon mukaan ruokia joille ennen ollaan oltu ”allergisia”.

Huomaa ero! Jos olet kananmunalle allerginen, en suosittele samaa. Eli kananmuna ei ole hyvä ruoka, sitä ei tarvitse eikä kuulu syödä. Se ruokkii vahvasti patogeenejä (varsinkin aknen aiheuttajaa) joten se ei kenellekään ole hyvä ruoka.

Mutta selleri on kaikille hyvä ruoka! Siinä on siis ero. Siitä allergiasta kannattaa yrittää päästä eroon. Kananmunat saa dissata vaikka loppuikänsä :D

Vaaleanvihreä ja paksu sellerinvarsi tekee parhaimman mehun.

Vaaleanvihreä ja paksu sellerinvarsi tekee parhaimman mehun.

Oma matkani sellerin kanssa alkoi kesällä 2014 kun aloitin kaunistavan detoxini. Luin sen alkalisoivasta ja puhdistavasta vaikutuksesta ja laitoin sitä vihreän voimaan reilusti, söin yksistään välipalana ja pilkoin aina salaattiin mukaan. Se tuntui ja maistui silloin todella hyvältä. Koin myös, että sain siitä paljon apua akneeni ja vatsaani.

Jos olisin silloin tiennyt sellerimehun tehoista, olisin varmasti sitä juonut! Ja todennäköisesti paranemiseni olisi ollut paljon nopeampaa. Siksi haluan tarjota tätä ihmemehua kaikille!

Sellerimehun mausta kiistellään. Ymmärrän. Toiset eivät voi sietää sellerin makua ja hajua saatikka ajatella, että joisivat siitä puristettua mehua. Toisille selleri on kuulunut aina ruokiin hyvänä yrttinä ja toiset eivät ole sitä koskaan edes noteeranneet.

Sanoisin kuitenkin näin. Me juomme todella kamalan makuisia shotteja tavoitellessamme humalaa. Me vedämme ne ykkösellä alas ja yökkäämme perään. Mutta kun on kyse terveyttä edistävästä hyväätekevästä ruuasta me alamme nirsoilemaan.

Me nyrpistämme nenäämme terveelliselle shotille! Aikuiset ihmiset. Minä myös tiedän jo kokemuksestakin, että makunystyrät muuttuvat. Selleri voi ällöttää sinua nyt mutta kun aloitat pienestä määrää ja annat sille mahdollisuuden, se yllättää sinut ja kohta pystytkin lisäämään määrää jo.

Usko pois! Kaikki on kiinni siitä mitä arvostat ja haluat. Jos haluat humaltua, vedät pahaa juomaa kurkusta alas. Pahimmassa tapauksessa makunystyräsi pitävät jaloviinaa jo hyvän makuisena.

Jos arvostat hyvinvointiasi, vedät sellerit kurkusta alas mukisematta. Aikuinen pystyy kyllä kun sellerimehua juovat jopa pienet lapsetkin, ja ne tekevät sen ihan ilolla. Aikuinen on aina myös esimerkkinä lapselle!

Mutta jotta sinun olisi helpompi aloittaa ja jatkaa sellerimehun juontia, tein tämän ABC:n sinulle. Toivottavasti se auttaa ihmetyksiin ja vastaa kysymyksiin. Toivon, että saat tästä rohkeutta ja voimaa tehdä itsellesi hyvää.

IMG_2465 2.jpg


KOSKA SELLERIMEHUA JUODAAN?

Aamulla. Se juodaan tyhjään vatsaan ennen kuin ollaan syöty mitään muuta. Sinä voit aloittaa aamusi kaunistavalla sitruunavedellä, odottaa sen jälkeen vähintään 30 minuuttia ja juoda sitten sellerimehun.

Sinä voit myös juoda sellerimehun heti ensimmäiseksi aamulla, odottaa sen jälkeen vähintään 3o minuuttia ja juoda sitten sitruunaveden tai syödä aamupalasi. Tee kuten sinun aamuihisi parhaiten sopii.


MIKSI TYHJÄÄN VATSAAN?

Koska silloin se pääsee tekemään taikojaan parhaiten. Kaikki neste imeytyy ja toimii tehokkaammin kun se nautitaan tyhjään vatsaan. Myös detox toimii parhaiten kun nesteet pääsevät kunnolla läpi matkansa.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta juoda sellerimehua aamulla, voit juoda sen myöhemminkin päivästä. Huolehdi vain silloin siitä, että edellisestä ruuastasi on kulunut vähintään kaksi tuntia ja odotat mehun juonnin jälkeen taas 30 minuuttia ennen kuin syöt mitään muuta.

Huomaa silti, että sellerimehu auttaa tehokkaimmin aamulla juotuna. Eli pyri siihen mahdollisuuksien mukaan.


VOIKO SELLERIMEHUN VALMISTAA ETUKÄTEEN?

Sellerimehu on tehokkainta juuri tehtynä. Silloin se ei ole vielä hapettunut ja siinä on tärkeät osat tallella. Kun haluaa saada kaiken hyödyn irti (joka on suositeltavaa), kannattaa sellerimehu juoda viimeistään 20 minuuttia sen tekemisen jälkeen.

Jos kuitenkin ainut mahdollisuutesi on saada sellerimehua niin, että teet sen aikaisemmin, voit sen tehdä. Säilö mehu lasipurkkiin, tiiviillä kannella suljettuna ja kylmässä. Juo 12 tunnin sisällä.

Suosittelen kuitenkin lämpimästi juomaan sellerimehun heti sen puristamisen jälkeen. Pyri siihen!


VOINKO LAITTAA SELLERIN JOUKKOON JOTAIN MUUTA?

Sellerimehu toimii parhaiten solona. Sen tehot ovat silloin juuri ne uskomattomat joita me haemmekin. On terveellistä juoda sellerimehua omenalla tai vaikka inkiväärillä ja sitruunalla mutta tällaisten mehujen juominen kannattaa ajoittaa vaikka iltapäivään sen LISÄKSI, että juo aamulla pelkkää sellerimehua.

Me usein ajattelemme, että enemmän on enemmän. Tässäkään kohtaa se ei niin ole. Selleri YKSINÄÄN mehuna on ihmejuoma. Se toimii parhaiten niin joten sinun ei tarvitse lisätä siihen mitään mukaan.


MITÄ JOS HALUAN LISÄTÄ JOTAIN SELLERIMEHUN MUKAAN MAUN VUOKSI?

Jos sinun on ihan pakko lisätä tai muuttaa makua saadaksesi mehun juotua, voit lisätä siihen sitruunaa, limeä tai vähän omenaa alkuun. Kunhan muistat, ettet jämähdä siihen. Pidä mielessä, että pyrkimys on puhtaaseen sellerimehuun!


KUINKA PALJON SELLERIMEHUA PITÄÄ JUODA?

Parhaimmat hyödyt saat kun juot sellerimehua vähintään 5 dl. Kun olet tottunut siihen, on jopa hyvin suotavaa juoda enemmänkin kuten 1 litra tai jopa 1,5l. Mutta 5 dl on kuitenkin hyvä määrä ja sillä saa tuloksia.


KUINKA PALJON SELLERIÄ PITÄÄ MEHUSTAA JOTTA SIITÄ TULEE TARVITTAVA MÄÄRÄ MEHUA?

Yleensä yksi nippu sellerinvarsia riittää. Kotimaiset sellerit ovat usein kuitenkin pienempiä ja kuivempia. Niitä voi joutua mehustamaan useamman jotta saa tarpeeksi mehua.

Panosta vaaleanvihreisiin ja paksuihin sellerinvarsiin. Niistä tulee parhaiten mehua joka on myös parhaimman makuista.


MEHUSTETAANKO SELLERIN LEHTIOSATKIN?

Sen voit päättää itse. Lehdet voi mehustaa mutta niitä ei tarvitse. Moni haluaa (minä mukaan lukien) jättää ne pois koska mehusta tulee kitkerämpää kun lehdet ovat mukana. Itse käytän lehtiosat myöhemmin smoothieen.


PITÄÄKÖ SELLERIN OLLA LUOMUA TAI KOTIMAISTA?

Ei pidä. Jos olet todella kroonisesti sairas, panosta luomuun. Tai jos sinulla on paha psoriasis tai ekseema, panosta luomuun. Muutoin voit ostaa tavallistakin. Toki luomu on aina parempaa jotta emme saisi torjunta-aineita itseemme. Mutta aina se ei ole mahdollista.

Sellerin ei myöskään tarvitse olla kotimaista. Ulkomainenkin käy. Pääasia on, että mehustat.

Pese ei-luomut ja ulkomaisetkin sellerit hyvin. Pese jokainen varsi lämpimässä vedessä ja anna niiden jopa liota siellä hetken aikaa. Voit hyvin käyttää tipan jotain pesuainetta joka on myrkytöntä. Tämä ei ehdi imeytyä selleriin vaan auttaa liottamaan mahdollisia torjunta-aineita.


VOIKO SELLERIN PESTÄ JA PALOITELLA EDELLISENÄ ILTANA?

Kyllä voi. Selleri ei menetä näin tehojaan. On jopa suotavaa valmistella aamua illalla jotta et kokisi mehustamista liian työläänä.


VOIKO SELLERIMEHUA ANTAA LAPSILLE?

Kyllä voi ja kannattaakin. Sitä voi antaa hyvinkin pienille lapsille. Anna lasten maistaa ja tarjoa pikkuhiljaa mehua enemmän heillekin. Sellerimehu auttaa lapsesi vastustuskykyä ja vatsan toimintaa. Se tekee heille vain hyvää.


VOIKO IMETTÄVÄ TAI RASKAANA OLEVA JUODA SELLERIMEHUA?

Kyllä. Ja sanoisin, että pitääkin juoda. Sellerimehu eheyttää ja vahvistaa lisämunuaisia jotka joutuvat koville raskaudessa ja sen jälkeen. Se auttaa äitiä jaksamaan ja huolehtii ruuansulatuksen toimivuudesta sekä vähentää aivosumua ja väsymystä. Kuuntele kehoasi! Jos koet, että sellerimehu on sinulle tässä kohtaa liian vahvaa, kokeile kurkkumehua!


MIKSI SELLERI PITÄÄ MEHUSTAA, EIKÖ RIITÄ, ETTÄ SITÄ SYÖ?

 Selleri mehustetaan siksi, että se on ainoa keino saada selleristä imeytymättömät kuidut pois jotta siitä saataisiin mahdollisimman tehokas eheyttävä juoma. Selleri on yrtti -ei kasvis. Eli sellerin mehu on yrtin uutetta, se ei ole kasvismehua.

Sellerimehu on siten tehokas yrttiuute joka on eri asia kuin hedelmämehut tai kasvismehut.

Sellerin syöminen sellaisenaan on terveysteko ja sitä pitääkin tehdä, mutta mehustamalla sitä saa syötyä määrällisesti helpommin enemmän. Mehu ei tarvitse varsinaista sulattelua vaan antaa heti hoitavat vaikutukset tiivistetyssä muodossa.

IMG_2618 2.jpg

Muistetaan kuitenkin, että sellerimehu kykenee kaikkiin näihinkin:

Se rakentaa nopeasti uudelleen vatsahapot jotta syömäsi proteiini sulaisi kunnolla eikä pilaantuisi jolloin seurauksena voi olla ammoniakin muodostuminen. Joka taasen johtaa moniin ongelmiin kuten hammas- ja ienongelmiin, suolisto-ongelmiin, kilpirauhasongelmiin ja moneen muuhun.

Vahva vatsahappo on tarpeen jotta se tappaa patogeenit jo niiden saapuessa vatsaamme jotta ne eivät pääse etenemään elimistössämme.

Sellerimehu myös vahvistaa sappinestettä jolloin ravinnon rasvat sulavat paremmin ja turvotus helpottaa.

Pelkän sellerin syöminen ei saa näitä tehokkaasti aikaiseksi. Se auttaa mutta syöty määrä jää hyvin todennäköisesti pienemmäksi kuin sellerimehussa jonka imeytyvyys on huippuluokkaa.


ONKO NORMAALIA KOKEA SELLERIMEHUSTA ERILAISIA OIREITA?

On. Ja puhdistusoirelista on pitkäkin. Kaikki on kiinni elimistösi tilasta. Sitä ei kuitenkaan kannata pelästyä. Sellerimehu tekee meille hyvää, ihan aina vaikka olotila sen jälkeen ei olisikaan hyvä.

Mikäli saat vahvoja oireita voit pienentää juomaasi määrää alkuun ja lisätä sitä portaittain ajan kanssa. Älä kuitenkaan luovuta!Mitä oireita voit kokea ja miksi?

Ripuli. Vatsa voi mennä hyvinkin löysälle. Silloin kehosi on kovinkin toksiininen ja maksan aktivointi sekä huonon bakteerikannan tuhoaminen mehun avulla aiheuttaa ripulin. Vatsa voi myös olla jonkin aikaa löysempi, mutta sekin kuuluu asiaan.

Huono olo ja väsymys. Mikäli elimistössäsi on viruskuormaa tai bakteereja kuten streptokokkia, sellerimehun mineraalisuolat tappavat näitä voimakkaasti jolloin sinulle tulee väsymystä tai heikkoutta. Oire on kuitenkin ohimenevä ja tarkoittaa hyvää. Tämä on tärkeä eheytymisaskel.

Lisääntynyt turvotus mehun jälkeen. Sellerimehu tehostaa sappinesteen valmistusta. Siitä johtuen elimistössäsi oleva vanha, sulamaton ja pilaantunut rasva alkaa sulamaan. Myös sulamaton vanha proteiini lähtee lisääntymeen suolahapon vuoksi sulamaan.

Liuetessaan nämä pilaantuneet proteiinit ja rasvat aiheuttavat turvotusta ja kaasuuntumista. Oire on kuitenkin hyvä, silloin tapahtuu asioita joita haluatkin tapahtuvan. Haluathan kuitenkin poistaa itsestäsi kaiken sen sulamattoman ja pilaantuneen ruuan jota kehossasi on? Ajan kanssa ongelma poistuu ja korjaantuu suuntaan jossa turvotus ei enää kuulu elämääsi.

Vatsakipu. Tämä on neurologista. Kun juot sellerimehua, se puhdistaa neurotoksiineja pienistä hermopäistä vatsan peitteillä. Tämä voi aiheuttaa vatsareaktion joka kuitenkin menee ohi.

Myös suolistossa oleva huono bakteerikanta (kuten E.coli tai streptokokki) kuolee nopeasti sellerimehun vaikutuksesta jolloin sinä tunnet sen vatsakramppina.MITEN SELLERIMEHUA SITTEN VALMISTETAAN?

Mehusta mehustimella nippu tai tarvittaessa enemmän selleriä sen jälkeen kun olet huuhdellut varret hyvin. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sellerimehun blenderillä. Siihen voit katsoa ohjeet täällä.

Juo sellerimehu heti valmistamisen jälkeen tyhjään vatsaan aamulla ja toista sama joka päivä. Näin teet itsellesi parasta mahdollista kauneutta ja terveyttä. Muista tarjota rakkaimmillesikin. Ja odota mehun juomisen jälkeen vähintään 30 minuuttia ennen kuin syöt mitään muuta.

sellerimehu


Hyviä sellerimehuaamuja sinulle, toivon todella, että tämä tarttuu! Ole rohkea ja ota hyvinvointisi omiin käsiisi.

-Minna

Ps. Huomasitko, että kaunistava detox alkaa 5.2.2019.? Siellä saat tukea tähänkin matkaasi ja apua iho-ongelmiesi selättämiseen lopullisesti. Kuten moneen muuhunkin. Tule siis rohkeasti mukaan!

Tämäkin tieto Anthony William, MM protocols2 Comments