Meloni ei ole fodmap-ruokaa. Se ei ole ruokaa jota pitää välttää välttyäkseen vatsaongelmilta. Se ei myöskään ole ruokaa jota pitää välttää jos haluaa polttaa rasvaa. Se ei myöskään ole ruokaa jota pitää välttää jotta verensokeri ei nousisi.


Melonit ja varsinkin vesimelonit ovat ruokaa jota nimenomaan pitää syödä jotta saa rasvanpolton käyntiin, korjaa vatsaongelmansa ja verensokerin nousut.

Minua pidempään seuranneet tietävät kuinka paljon minä syön vesimelonia. Se on kuulunut kaikkien muiden melonien kanssa kaunistavaan matkaani jo kohta viiden vuoden ajan. Muistan kuinka HYVÄLTÄ tuntui syödä meloneita sen jälkeen kun lähes kaikki hedelmät olivat olleet rajoitettujen listalla monen vuoden ajan (edellämainituistakin syistä).

Kesällä 2014 kun aloitin oman kaunistavan polkuni, söin lähes päivittäin yhden kokonaisen melonin. Ja tiedänkin, että sillä oli iso osa akneni paranemiseen ja monien muidenkin ongelmien eheytymiseen niin nopeassa ajassa.

Eheytyminen nimittäin hidastui kun kesä loppui ja melonit jäivät.

Monien mieltymysten kautta suosikkini on pitkään ollut vesimeloni. Parasta se on kun sitä syö suoraan lusikalla kaivertaen isosta puolikkaasta spirulinan kanssa. Siinä kohtaa tunnen aina kuinka se on juurikin sitä ravintoa jota minun kuuluukin syödä.

Ja usko tai älä. Siitä tulee todella kylläiseksi. Olo on ravittu ja täytetty, ei mielitekoja. Ei verensokeriongelmia eikä vatsavaivoja. Mutta se johtuukin siitä, että minä olen tehnyt työtä kehoni tasapainottamiseen jo kauan aikaa.

Nyt on taas meloniaika. Vesimelonia alkaa saamaan kohtuuhintaisena ja todella makeina. Siksi minä haluan kertoa sinulle mistä kaikesta jäät paitsi jos et ota tätä kaunistavaa ruokaa päiviisi mukaan.

13F0E3DE-4949-4309-AAF4-54D758E69D4C.JPG


Kerron sinulle myös sen mitä pitää ottaa huomioon kun syö meloneita. Siinä on muutama erittäin tärkeä pointti jotta et päädy tilanteeseen jossa sanot, että melonit eivät toimi sinulla, olisit mukamas erilainen kuin minä tai joku muu. Koska sinä et ole. Sinulla on erilainen kuorma elimistössäsi ja reagoit siihen eri tavalla. Mutta ihan jokaiselle meistä melonit ovat eheyttävää ja loistavaa ruokaa -ongelmista huolimatta.

Lue siis myös se osuus tuolta loppupäästä. Kuinka syön meloneita oikein ja mitä sinun pitää tietää mahdollisista detox-oireista. !!!

Melonit ovat niin kriittisen tärkeitä eheytymisprosessissa, että jos joku taistelee paranemisensa etenemisen kanssa, syy voi hyvinkin olla se, että ruokavalio ei sisällä meloneita.
— Anthony William

Jos et ole kaunistavalla ruokavaliolla, syöt todennäköisesti vain vähän meloneita. Kesällä ehkä enemmän kuin talvella. Sitä voi olla siivu tai muutama pala salaatissasi tai jälkiruuassasi. Tai joskus syöt sitä siivun kesäpöydästä kun tarjolla on grillijuhlat.

Kun mietit asiaa rehellisesti, huomaat todennäköisesti, että syöt meloneita todella vähän. Me ostamme yhden melonin viikonlopuksi mökille -koko perheelle jaettavaksi, syömme sen ja ostamme seuraavan melonin viikon päästä -ehkä. Kunnes tulee talvi ja melonit jäävät.

Se tarkoittaa sitä, että syöt ehkä kaksi tai kolme kokonaista melonia vuodessa! Todellisuudessa meidän pitäisi syödä vähintään puolikas pienestä melonista päivittäin saadaksemme sen eheyttävät vaikutukset.

Sitten on myös niitä jotka välttelevät meloneita vatsaoireiden vuoksi. Minä kerron tässä ja nyt sinulle, että melonit eivät koskaan ole syynä sinun vatsaongelmiisi. Kenelläkään. Koskaan. (Ellei kyse ole detox-oireesta) Meloni ei ole fodmap-ruokaa eikä se aiheuta kenellekään terveysongelmia. Päinvastoin. Melonit korjaavat monet krooniset ongelmat, kuten ne vatsaongelmatkin.

Fodmapista ja vatsaongelmista voit lukea lisää täältä.

Melonit ovat esisulateltua ruokaa. Tarkoittaa sitä, että melonin ”liha” on niin sulavaa, että ruuansulatusjärjestelmämme ei käytännössä tarvitse tehdä mitään sulattaakseen sitä, tämä johtuu myös melonin runsaasta määrästä entsyymejä jotka auttavat sulatuksessa. Maksa saa myös tarvittavaa lepoa koska sen ei tarvitse valmistaa ja erittää sappinestettä ravinnon sulattamiseen. Melonit myös auttavat uudelleenrakentamaan vatsan suolahappoja (joita on seitsemän!).

Meloonien fruktoosi lähtee eteenpäin vatsasta verenkiertoon alle minuutissa samalla kun loppu melonista siirtyy suolistoon, välittömästi vahventaen ja täyttäen meitä. Melonin syöminen on kuin saisi suonensisäistä ravintoa. (Melonien sokeri, kuten muidenkaan hedelmien sokeri, ei koskaan pääse suolistoon asti. Se tarkoittaa sitä, että hiiva ei saa melonista itselleen ruokaa. Itseasiassa melonit auttavat pääsemään eroon hiivasta olemalla antibakteerista ruokaa.)

IMG_7002.jpg

Jokaisella tasolla melonit ovat juuri sitä ruokaa jota kehomme tarvitsevat ja haluavat. Ne ovat oikeastaan palloja jotka sisältävät puhdistettua vettä. Tämä aktiivinen neste sitoo itseensä toksiineja joita kehossamme on, kuten hometta, mykotoksiineja (sienitoksiineja), viruksen aiheuttamia neurotoksiineja, sulamattoman proteiinin toksiineja, ammoniakkia ja bakteerien aiheuttamia toksiineja, huuhtoen ne ulos samalla auttaen immuunijärjestelmää palauttaen voimaansa. Meloni huuhtelee myös suolistoa.

Melonien korkea elektrolyyttipitoisuus auttaa suojaamaan aivoja ja hermostoa stressiperäisiltä aivohalvauksilta, aneurysmalta ja veritulpalta. Melonit ohentavat verta ja siten auttavat suojaamaan sydänsairauksilta, sydänkohtaukselta ja verisuonisairauksilta. Melonit auttavat jopa vähentämään munuais- sekä maksasairauksia. Jos kärsit munuais- tai maksaongelmista, meloni voi olla hyvinkin se tekijä joka auttaa sinut reunan yli.

Melonien vesi on lähes identtistä kehomme veren kanssa. Meloneissa on runsaasti natriumia, kaliumia ja glukoosia, kaikki erittäin hyvin imeytyvässä muodossa. Siksi se on kehollemme yksi parhaimmin nesteyttävistä ruuista joita voimme syödä. Tämänlainen nesteytys on monin tavoin tärkeää. Se auttaa meitä muunmuassa korkean verenpaineen laskemisessa.

Melonit ovat yksi alkalisoivimmista ruuista joita maa päällään kantaa. Tämänkin ansiosta kehomme detoxjärjestelmä pystyy toimimaan tehokkaammin, poistaen sinne jääneitä torjunta-ainejäämiä, raskasmetalleja ja muita kehollemme myrkyllisiä aineita jotka ovat osin syynä moniin kroonisiin ongelmiimme kuten psoriasikseen ja ekseemaan.

Melonit ovat myös ulkoisesti kaunistavaa. Niissä on korkea silicapitoisuus joka vahvistaa muun muassa hampaita, hiuksia, kynsiä, ihoa, luustoa, niveliä, sidekudosta ja jänteitä. Minä huomaan tämän selkeästi melonikaudella aina kynsissäni. Ne vahvistuvat entisestään.

Kuva otettu tänään.

Kuva otettu tänään.

Melonit ovat myös yksi parhaimmista verensokerin tasoittajista. Kyllä! Usko pois. Ne korjaavat insuliiniresistenssiä ja laskevat siten A1C tasoja. Mikäli melonin syöminen saa verensokerisi taivaisiin, se on varma merkki siitä, että ruokavaliossasi on ollut ja on liian paljon rasvaa. Rasvan vuoksi sokeri ei pääse soluihin jolloin syntyy insuliiniresistenssi.

(Tähän väliin pieni pointti; mikäli syöt välttäen sokereita ja otat energiasi rasvasta kuten verensokeriongelmaisille usein ohjeistetaan, mieti tätä: jos vhh-dieetti KORJAISI insuliiniresistenssin, niin miksi verensokerisi edelleen aina nousee taivaisiin kun syöt ohi dieetin jotain sokeripitoista? Vastaus: Se johtuu siitä, että rasva on insuliiniresistenssin oikea aiheuttaja, sokeri on vain viestin tuoja. Tämä asia EI KORJAANNU jättämällä sokerit pois ja ottamalla tilalle rasvaa. Silloin vain ongelma pahenee mutta sinä et tiedosta sitä kosta poistit viestintuojan.

huom! D1 ihmisten pitää tietenkin oppia ajoitus melonien aiheuttaman verensokerin nousun kanssa koska se on nopeaa johtuen nopeasta imeytymisestä. Mutta se on totuuttelu- ja opettelukysymys.)

Diabeetikoille ja verensokeriongelmaisille yleensä siis sanotaan, että pitää pysyä erossa meloneista, myös vesimelonista. Totuus kuitenkin on, että melonit ovat diabeetikolle ihanneruokaa. Ne sisältävät luonnollista natriumia yhdistettynä luonnolliseen sokeriin, tämän avulla keho pääsee eheytymään ja korjaamaan verensokeriongelmia.


Meloni on eheyttävää ruokaa kaikille meille vaikka emme kokisikaan olevamme kroonisissa ongelmissa. Se sopii niin lapsille kuin vanhuksille, raskaana oleville ja imettäville. Ihan kaikille.


Meloneja kannattaa nauttia muun muassa näihin ongelmiin apua haettaessa:

 • Chrohnin tauti

 • Colitis

 • IBS

 • Aneurysma

 • Sydänsairaudet

 • Akne

 • Maksasairaudet

 • Rintasyöpä

 • Epilepsia

 • Osteoporoosi

 • MS-tauti

 • Sjögrenin syndrooma

 • Addisonin tauti

 • ADHD

 • OCD

 • Diabetes

 • Herpes

 • Virtsarakontulehdukset

 • Hiiva


Melonit auttavat muunmuassa näihin oireisiin:

 • Ummetus

 • Huonot vatsahapot

 • Vatsakivut

 • Lisääntynyt ikääntyminen

 • Hammasongelmat

 • Allergiat

 • Verensokeriongelmat

 • Krooninen kuivuus

 • Nivelkivut

 • Selkäkivut

 • Tulehdustila

 • Heikot kynnet

 • Kutiava iho

 • Jalkakrampit


Melonien antama mentaalinen tuki on myös tärkeää. Jos sinä olet helposti pelkäävä, et oikein siedä huonoja uutisia tai joudut ottamaan vastaan paljon raskasta tietoa, melonit ovat sinulle hyvää mentaalista tukea antavaa ravintoa.

Tarjoa meloneita ystävälle jolta puuttuu kärsivällisyyttä tai jonka mielipiteet ovat jyrkkiä kompastuskiviä teille. Tarjoamasi meloni saattaa avata ystäväsi mieltä ja auttaa häntä parempaan hyväksyväisyyteen.

Melonit opettavat meille myös henkisyyttä. Koska ne ovat helposti sulavaa ruokaa, ne opettavat meille, että kaiken ei tarvitse aina olla niin hankalaa. Kaikesta ei tarvitse taistella kynsin ja hampain, vaan asioiden voi antaa tapahtua omalla painollaan, omaan suuntaansa. Joskus hyvä tulee meille ihan ilman sen kummempaa työtä. Joskus meidän pitää vain antaa hyvän vallata kehomme, sielumme ja mielemme. Me voimme silloin vain tarttua hyviin tilaisuuksiin ja antaa asioiden edetä rauhallisin mielin.


Kuinka syön meloneita oikein ja mitä sinun pitää tietää mahdollisista detox-oireista.

NYT TULEE KAKSI TÄRKEÄÄ POINTTIA MELONIEN SYÖMISESSÄ!


Jotta ymmärrät paremmin ja jotta saat paremmat tulokset melonien syömisessä, sinun pitää sisäistää nämä kaksi asiaa:

Melonit ovat siis esisulateltua ruokaa. Ne siirtyvät vatsasta suolistoon minuuteissa. Mikäli syöt melonia jonkin muun raskaammin sulavan ruuan kanssa samaan aikaan tai sen jälkeen, meloni saattaa jäädä jumiin ruuansulatusjärjestelmään jolloin se fermentoituu ja aiheuttaa sinulle vatsaongelmia. (Ongelma ei siis johdu fodmapeistä. Kuten sanottu, melonin hiilihydraatit eivät koskaan edes pääse suolistoon asti aiheuttamaan ongelmia.)

Meloni ei siten itsessään aiheuta ikäviä vatsatuntemuksia vaan sen väärällä tavalla syöminen voi aiheuttaa. Melonit onkin siksi parasta syödä yksinään, eikä yhdisteltyinä minkään muun kanssa, ei edes toisen melonilajin.

Melonit on myös parasta syödä päivän ensimmäisenä ateriana, ennen kuin ruuansulatusjärjestelmään on syötetty mitään raskaammin sulateltavaa. Minä syön melonini aina aamupalana, sellerimehun jälkeen. Voit saada melonista ruuansulatuksellisia vatsaoireita myös silloin kun syöt melonia myöhemmin päivällä jo syötyäsi jotain muuta raskaammin sulavaa vaikka ruokailusta olisi kulunut muutama tuntikin aikaa.

Toinen tärkeä pointti liittyen melonien syömiseen on tämä:

Melonit detoxaavat ERITTÄIN voimakkaasti. Ne puhdistavat nopeasti ja syvällä tasolla. Ne tappavat taudinaiheuttajia ja kuljettavat niiden aiheuttamia toksiineja kehostamme pois. Se tarkoittaa sitä, että kun sinä syöt melonin oikein (tyhjään vatsaan, päivän ensimmäisenä ateriana), saatat saada voimakkaankin detoxreaktion joka voi olla vaikka hermosärystä voimakkaisiin vatsaoireisiin.

Tätä ei kuitenkaan kannata pelätä. Detoxoire menee aina ohi. Se voi kestää 5 tai 50 minuuttia. Pahimmin sairailla se voi kestää tunteja. Mutta se menee aina ohi. Pahimpia oireita saa hyvin harva. Suurin osa ei koe juuri minkäänlaisia oireita vaikka heillä kehossa eheytettävää olisikin. Mikäli sinulle tulee voimakkaita oireita, voit vähentää syömäsi melonin määrää. Lisää sitä pikkuhiljaa kun tunnet oireiden hälvenevän. Mutta älä jätä niiden vuoksi käyttämättä tätä mahdollisuutta eheyttää kehoasi ja mieltäsi sekä sieluasi. Oireet voivat myös aaltoilla. Jonain päivänä et saa mitään oiretta ja toisena päivänä saat.

Ole siis rohkea ja kokeile. Syö vaikka ensin viikonloppuna aamupalana melonia. Pilko sitä lapsillekin ja tarjoa miehelle. Ja jos mies tarjoaa melonia naiselleen aamupalaksi, on se jo lähes taivaan lahja!


Omia suosikkitapojani syödä melonia:

Syön yleensä vesimelonia. Toki muitakin laatuja tulee syötyä. Jostain syystä vesimeloni vain on minulle se rakkain. Nuorempi poikani haluaa hunajamelonia ja vanhempi vesimelonia.

Yksi suosikkitapa on blendata pelkkää vesimelonia ja juoda se smuutina. Myös hunajamelonin blendaaminen on aika herkkua.

Eniten nautin vesimelonista kun puolitan sen, ripottelen päälle spirulinaa ja syön sen kaivertaen lusikalla suoraan suuhun. Siis kokonaisen puolikkaan! Ja hyvin usein vielä toisen puolikkaan hetken kuluttua kun nälkä sitä vaatii.

Vesimelonia spirulinalla, ah mikä kaunistava nautinto!

Vesimelonia spirulinalla, ah mikä kaunistava nautinto!

Joskus teen vesimelonista ns. salaattia. Pilkon sen kuutioiksi ja revin joukkoon tuoreita mintun lehtiä ja ripottelen päälle hieman limen mehua.

Pojat tykkäävät todella paljon vesimelonimehujäistä. Blendaan vain melonia ja joskus minttua joukkoon. Laitan seoksen mehupuikkoihin ja jäädytän. Ne ovat helteellä suosikkiherkkuja. Melonin makeus lisääntyy pakastettaessa hieman.


Niin kaunista.

Melonit ovat hyvin korkeavärähteistä ruokaa, ne nostattavat henkisyyttä ja vahvistavat yhteyttä itseemme. Ne puhdistavat vanhoja tunteita ja patoutumia ja käynnistävät meissä henkisen kasvun prosessia. Tänä päivänä kun henkisyys on jopa trendi, on vaikeaa ymmärtää miten henkisten ihmisten ravintoon eivät kuuluisi melonit?

Ja kuten mainitsin, kun syön vesimelonia spirulinalla, koen olevani erittäin tyydytetty. Nälkä lähtee sillä tavalla syvällisesti. Tunnen kuinka kehoni on täytetty juuri siitä mitä se tarvitsee, ihan kokonaan. Mikään mieliteko ei nouse tai mikään tarve jota pitäisi vielä jollain ruualla täyttää.

Kesällä kun on lämmintä ja keho kaipaa nesteytystä enemmän, melonit tarjoavat uskomattoman kaunistavaa apua. Annetaan niille se mahdollisuus. Muistetaan se, että tervehdyttävä ravinto ei ole makroja, se ei ole proteiinien kyttäämistä ja rasvojen tankkausta. Se on elävää ja elävöittävää ravintoa joka herättää meidät eloon -kaikin tavoin.

Ja sehän on sitä mitä me haluammekin. Eloon. Me haluamme tuntea elävämme. Me haluamme tuntea, että kehomme voi hyvin ja mielemme on iloinen ja sielumme onnellinen. Me haluamme olla e l o s s a.

-Minna


Tämäkin kaikki melonitieto Medical Medium, Anthony William

Comment