Chronin tauti, Colitis sekä IBS ja niiden oikeat syyt sekä luonnollinen hoito

Nämä kivuliaat ja elämää monella tapaa haittaavat suolistosairaudet lisääntyvät hurjaa vauhtia. Vaihtoehtohoitoja tarjoavat syyttävät teollistunutta ruokavaliotamme, lääketieteen edustajat sanovat, että ruoalla ei ole mitään yhteyttä näihin sairauksiin.

Molemmilla on pointtinsa, mielestäni on outoa ajatella että ruoalla ei olisi mitään yhteyttä suolistosairauteen, silti ymmärrän toisen puolenkin; ruoka kun EI ole syypää suolistosairauksiin.

Toki jos tätä purkaa osiin, kuten kohta teemme niin huomaa ruuan osuuden ongelmien syntymisessä. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että MM-opin mukaan ruoka ei aiheuta tulehdusta kehossamme pelkästään jo siitä syystä että tulehduksen aiheuttajana on aina vain kaksi tekijää; toinen on fyysinen vamma ja toinen on patogeeni eli taudinaiheuttaja. Tulehdusta EI KOSKAAN OLE ellei kyseessä ole jompi kumpi tekijä!!

Siksi ruoka ei ole tulehduksen syy. Mutta ruoka voi ruokkia tulehduksen aiheuttajaa, patogeeniä. Siten joillakin ruuilla voi olla mahdollista pahentaa tulehdusta.

Tästä kirjoituksesta tulee pitkä, sitä on pyydetty ja kysytty. Tämä kirjoitus poikkeaa täysin niistä joita olet ehkä tottunut lukemaan näistä sairauksista, tämä poikkeaa tämän päivän trenditerveystiedosta sekä lääketieteen tiedosta. Valitettavasti se tieto jota meillä yleisesti tänä päivänä on näistä tiedossa, on harhaanjohtavaa ja estää monia hoitamasta itseään kunnolla.

Syvenny tähän siksi rauhassa, kuulostele sitä ja anna sille mahdollisuus. Vaikka et olisi tätä koskaan ennen kuullut ja kaikki muut tahot sanoisivat toisin, se ei tarkoita etteikö tämä tieto olisi oikeaa. Perehdy opettamaani materiaaliin, mieti, anna aikaa ja ota hyvä vastaan.

Mikäli haluat selvittää perimmäisen syyn suolistosairaudellesi, sinun pitää kaivaa syvemmältä, mennä sen lähtotilanteeseen. Koska jokainen näistä suolistosairauksista alkaa maksasta, maksan tilasta, ihan kuten alkaa ummetuskin.

Me kaikki syömme rasvaisesti. Lapsista asti. Ravintomme koostuu maitotuotteista, eläinproteiineista, öljyistä, kastikkeista, ranskalaisista, jäätelöistä, suklaasta, leivoksista ja monesta sellaisesta ruuasta jota me emme edes miellä rasvaiseksi kuten esimerkiksi kanafile.

Me syömme pähkinöitä, siemeniä, trendiöljyjä, omegoja, näitä jopa tankaten koska valloilla on oppi että hyvät rasvat parantavat.

Tämä rasvainen ruoka jota syömme rasittaa ajan kuluessa maksaamme ja sen tila heikkenee (Huom! Maksan tila on eri asia kuin maksan sairaus!). Kun maksaamme on rasitettu liiallisella määrää rasvaa, se ei enää pysty valmistamaan riittävää määrää ja/tai riittävän vahvaa ja tehokasta sappinestettä.

Tämä on tärkeää ymmärtää koska sappineste on ensimmäinen suoja ja vastus bakteereille sekä viruksille jotka pääsevät vatsaamme. Riittävä määrä vahvaa sappinestettä tuhoaa nämä bugit nopeasti jolloin ne eivät pääse kulkeutumaan suolistoon. Hyvä sappineste on myös se jolla kehomme sulattelee ravinnon rasvat.

Me saamme näitä pöpöjä ihan mistä vain, ravintolasta, pussauskaverilta, koulukaverilta, perintönä vanhemmiltamme tai isovanhemmiltamme. Me kaikki altistumme niille lähes joka päivä.

Elimistömme suojamekanismi kerää näitä patogeenejä maksaamme jossa niistä yritetään päästä eroon maksan oman immuunijärjestelmän avulla (josta tieteellä ei ole vielä mitään tietoa). Mikäli maksa on heikko (johtuen monenlaisista syistä kuten se rasvainen ruoka, liialliset toksiinikuormat, raskasmetallikuormat, lääkitykset tai kova stressi ja adrenaliinikuorma ovat rasittaneet maksaa, se ei enää kykene tuhoamaan näitä patogeenejä ja ne voivat vapautua vatsaan.)

Näin voi käydä myös lapsille hyvin nuorinakin. Kun maksa on rasittunut perintökuormasta, ympäristön kuormasta ja huonosta ravinnosta, maksan tila on huono huolimatta lapsen iästä. Huono maksan tila ei ole vain iäkkäiden juttu! Ihan pienillä vauvoilla voi jo olla huono maksan tila ja sitä kautta esimerkiksi paljon iho-ongelmia. (Lue Kaunistava oppaani jotta ymmärrät mistä iho-ongelmat johtuvat -vauvoillakin!)

Sappinesteen kanssa toinen merkittävä tekijä ovat vatsahapot. MM-oppi kertoo kuinka meillä on todellisuudessa vatsahappo joka on seitsemän eri hapon sekoitus, ei vain yksi vatsahappo kuten tiede vielä tällä hetkellä kertoo. Lue vatsahappojen eheyttämisestä täältä.

Tämä vahva vatsahapposekoitus pystyy myös tuhoamaan pöpöt jotka kulkeutuvat vatsaamme joko suoraan suun kautta tai suolistosta nousemalla. Tämä tarkoittaa sitä että vatsahapposekoitus suojaa suolistoamme näiltä pöpöiltä koska vatsaan tultuaan ne eliminoidaan mikäli vatsahappotilanne on vahva.

Huom! Ratkaisu ei ole vatsahappolisä, se vain pahentaa tilannetta laittamalla vatsan hapot epätasapainoon.

Kun maksan tila on huono eikä se enää pysty tekemään osaansa ja vatsahappojenkin tila on huono (esim. kova stressi tuhoaa vatsahapot todella nopeasti), patogeenit eivät ainoastaan pääse kulkeutumaan suolistoon ja sieltä pois vaan ne jäävät asustelemaan suolen seinämiin ja ”ryppyihin”.

Ne voivat jäädä sinne hiljalleen elelemään ja aktivoitua vasta myöhemmin, jopa vuosien kuluttua. Tämän vuoksi ongelmat ilmenevät usein vasta myöhemmin ja jopa vuosien kuluttua, eivätkä välttämättä silloin kun esimerkiksi vatsasi tilanne on ollut huono (silloin kun sinä olet huomannut että sinua esimerkiksi närästää tai ruoka ei sula kunnolla).

Kun me jatkamme tämän runsasrasvaisen ruokamme syömistä ja rasittunut maksamme ei enää kykene valmistamaan laadukasta sappinestettä, vatsahappommekin ehtyvät koska vatsa yrittää kompensoida niillä sappinesteen puutosta. Näin molemmat patogeenien luontaiset tuhoajat vähenevät.

Tällöin sulamaton rasva ja proteiini jäävät suolistomme seinämiin ja ryppyihin, härskiintyen ja fermentoituen. Tämä mädäntyvä jätös tarjoaa oivallisen asumispaikan näille patogeeneille. Siellä ne lisääntyvät ja tuottavat neurotoksiineja ja saavat siten aikaan tulehdusta.

Lääketiede ei vielä tiedä miten nämä virukset (jotka vapauttavat neurotoksiineja) toimivat joten siksi et löydä tätä tietoa mistään muualta. Tiede ei vielä myöskään tiedä sitä että virukset ja bakteerit syövät pysyäkseen hengissä, siksi me emme ymmärrä että tiettyjä ruokia syömällä, me pahennamme näitä kroonisia sairauksiamme.

Tämä on tärkeää ymmärtää. Ongelman syynä on patogeeni ja sen jätökset mutta oikean ruuan eliminoiminen näännyttää patogeenia jolloin ongelma vähenee tai poistuu.


Patogeeneja ruokkivia ruokia ovat:

  • Kaikki maitotuotteet

  • Gluteeni

  • Maissi

  • Soija

  • Rypsiöljy

  • Porsaan liha

  • KanaNmunat

Mennäänpä sitten yksityiskohtaisesti näihin sairauksiin.


Mistä Colitis Ulcerosa oikeasti johtuu?

Colitis Ulcerosa eli haavainen paksusuolentulehdus (krooninen koliitti) on tulehduksellinen paksusuolen sairaus, joka sijaitsee tavallisesti sekä paksusuolen että peräsuolen alueella.

Lääketieteellinen syy on tuntematon, perintötekijöihin viitataan.

Tämän Medical Medium -tiedon mukaan colitis on vielä löytämätön virusongelma. Tarkemmin ottaen colitis on herpesviruksen aiheuttama, yhden vyöruusuvirusversion joita on 31. Tämä virus on linnoittunut suolistoon ja ruokkii itseään kaikilla näillä ruuilla jotka aiemmin listasin. Siksi moni suolisto-ongelmainen huomaa oireidensa vähenevän kun jättää pois gluteenin ja/tai maitotuotteet.

Virus pysyy suojassa suoliston sulamattomien ja pilaantuneiden rasvojen kasoissa. Se etenee vaiheeseen jossa se alkaa vapauttamaan neurotoksiineja. Nämä toksiinit jäävät kiinni näihin sulamattomiin rasvakertymiin ja siten aiheuttavat suolessa tulehdusta sekä ärsytystä.

Ja vaikka pilaantuneet rasvavarastot lähtevät pois, suolen seinämä on niin tulehtunut että itse virus pääsee nakertamaan seinämää josta sitten johtuu verenvuoto.


Mistä sitten Chronin tauti oikeasti johtuu?

Crohnin tauti on krooninen, tulehduksellinen suolistosairaus. Crohnin taudin syy on lääketieteen mukaan toistaiseksi tuntematon. Sairaus alkaa useimmiten nuoruusvuosina ja on hiukan yleisempi naisilla kuin miehillä. Jossain luki, että bakteerien ja virusten vaikutusta epäillään mutta ei olla vahvistettu.

Chronin tauti voi olla hyvin erilainen oireiltaan. MM-opin mukaan se voi myös olla joko bakteerin aiheuttama tai virusperäinen tai jopa molempia. Mikäli se on virusperäinen, sen takana on usein Epstein-Barr -virus. Mikäli se on bakteeriperäinen, sen aiheuttaja on aina streptokokkibakteeri.

Chronin taudissa on aina mukana suuri määrä raskasmetalleja ohutsuolessa, erityisesti elohopeaa. Patogeenit tai raskasmetallit tai molemmat yhdessä aiheuttavat tulehdustilan joka on hyvin kivulias ja epämukava.

Hyvä uutinen on se että oli sinun Chronin tautisi takana mikä vain näistä, hoito-ohje on sama.

Mistä oikeasti johtuu IBS?

Lääketieteen mukaan ärtyvän suolen oireyhtymä on yleinen vaiva, suomalaisilla sitä esiintyy ainakin yhdellä kymmenestä. Se on naisilla kaksi kertaa yleisempi kuin miehillä (Ihme ja kumma! Naiset ovat alttiimpia patogeenien aiheuttamille sairauksille koska naisten immuunijärjestelmä heikkenee valtavasti kaksi kertaa kuukaudessa, ovulaation sekä kuukautisten aikaan).

Lääketiede sanoo, että ärtyneen suolen oireyhtymä on niin sanottu toiminnallinen suolistovaiva. Perusteellisissakaan tutkimuksissa suolessa ei löydy mitään nähtävää vikaa, mutta sen toiminta on häiriintynyt. Häiriintyneen toiminnan syytä ei tarkoin tiedetä.

Tämä Medical Medium -oppi kertoo meille onneksi tarkasti syyt tähänkin krooniseen vaivaan.

IBS syntyy kun suolistoon kertyy patogeenejä ja niiden jätettä (kyllä, patogeeneistä tulee jätöstä, tätä lääketiede ei vielä tiedä) sekä sulamatonta ruokaa huonosta maksan ja vatsahappojen toiminnasta johtuen kun ruokavaliossa on ollut liikaa rasvaa ja proteiineja ja liian vähän puhdistavia ruokia kuten hedelmiä ja vihreitä.

Osansa tässä suolisto-ongelmassa on myös ammoniakki jota erittyy huonon ruuan sulatuksen yhteydessä.


Lääkitys.

Näihin suolistosairauksiin käytetään nykyään paljon biologisia lääkkeitä, ne toimivat immunosupressiivisina, eli sammuttavat elimistön omaa vastustuskykyä joka taistelisi näitä patogeenejä vastaan. Siksi lääke vain sammuttaa oireita joita tulee kun vastustuskyky taistelee ulkopuolista taudinaiheuttajaa vastaan, se ei kuitenkaan poista patogeenejä, päin vastoin. Nämä bbiologiset lääkkeet menevät syvälle maksaan, sen jokaiseen kolmeen kerrokseen ja jäävät sinne rasittamaan maksaa lisää. Tällä tavoin kierre vain jatkuu, koska maksa ei pääse eheytymään kunnolla.

Sellerimehu on huikea ase kaikkia suolistosairauksia sekä -ongelmia vastaan. Ota se päivittäin aamuihisi mukaan!

Sellerimehu on huikea ase kaikkia suolistosairauksia sekä -ongelmia vastaan. Ota se päivittäin aamuihisi mukaan!

Miten voit alkaa hoitamaan ja eheyttämään näitä suolistosairauksia ruokavalion avulla?

Ensin;

Älä sorru trendikkäisiin vhh- ja ketodieetteihin. Siinä missä runsasrasvainen dieetti saa kehoon tilaan jossa se kiihdyttää kaikkia toimintojaan jotta pääsisi eroon ylenmääräisestä rasvasta sekä buustaa lisämunuaisiasi jolloin sinä tunnet energian lisääntymistä ja monien kroonisten oireiden häipymistä, se myös antaa patogeeneille mahdollisuuden kasvaa ja lisääntyä. Se rasittaa ajan kuluessa maksaasi ja heikentää mahdollisuuksiasi parantua.

Tiedän että moni saa näillä dieeteillä helpotusta ja apua. Usein se johtuu siitä että ruokavaliosta karsitaan paljon gluteenituotteita ja muuta moskaa pois jota ennen on syöty enemmän. Näiden rasvaisten dieettien mukana otetaan ruokavalioon myös paljon hyvää kuten tuoreita kasviksia ja puhtaita ruokavalintoja muutoinkin, paljon lisäaineita, teollisia sokereita ja huonoja rasvoja jää pois. Jo pelkästään nämä muutokset tuovat paljon hyvää.


Toiseksi;

Eliminoi kaikki patogeenejä ruokkivat ruuat, nuo jotka ylempänä listasin. Eliminoinnilla pidät huolen siitä että et ruoki patogeenejä enää lisää.

Ala huomioimaan mikä kaikki ruuassasi on rasvaa (kaikki eläinproteiinit, juustot, pähkinät, öljyt, siemenet, suklaat, avocadot, kaikki jossa on rasvaa) ja vähennä niiden määrää vähintään puolella. Jos syöt esimerkiksi kanaa kolme kertaa päivässä, vähennä sitä yhteen kertaan. Näin vähennät maksasi kuormaa sekä paikkoja joissa patogeenit voivat lisääntyä.

Ota käyttöön kaunistavat aamut. Juo ensimmäiseksi aamulla sitruunavettä ja odota vähintään 20 minuuttia sen jälkeen ennenkuin juot mitään muuta.

Juo sellerimehua! Tämä on suolisto-ongelmaisille must! Lue sellerimehun ohjeet täältä jotta et mene vikaan ja tee siitä tehotonta.

Syö aamupala johon ei ole lisätty rasvaa. Tee smoothie jossa on paljon hedelmiä, mustikoita ja vihreitä.

Lisää päiviisi muutoinkin hedelmiä ja marjoja, ne ovat antiviraalisia sekä antibakteerisia, taistelet niiden avulla parhaiten patogeenejä vastaan ja saat lähes rasvatonta energiaa (huom! Kun me syömme kokonaista ja alkuperäistä ruokaa kuten hedelmiä ja kasviksia, me emme voi olla saamatta myös rasvaa! Eli täysin rasvaton ei ole mahdollista ellet juo vain vettä.) SYÖ SUURIMMAKSI OSAKSI RAAKAA, oma tilnateesi sallien ja pikkuhiljaa raakaa lisäten (jokaisen suolisto vaatii oman aikansa totutteluun).

Keskity banaaneihin, mustikoihin ja taateleihin. Ulkomailla panosta isoihin papaijoihin, Suomen pienet papaijat ovat GMO-versioita! Huomaa että näistä mahdollisesti tulevat oireet ovat detox-oiretta, ne eivät vahingoita siis sinua! Lue kirjoitukseni siitä täältä.

Syö varsinkin alkuun yksinkertaisia aterioita, älä yritä syödä liian paljon kaikkea samaan aikaan. Ruoansulatus pitää yksinkertaisuudesta ja mitä helpommalla se pääsee, sitä enemmän sinä eheydyt.

Kaunistavilla kursseilla opit ruoansulatusopin joka auttaa ruoansulatusta pääsemään vähemmällä, siellä opit myös mitä ja miten kannattaa syödä jotta pääset aloittamaan oikean eheytymisen.


Kolmanneksi;

Ota käyttöön Heavy Metal Detox -aineet jotta saat kehostasi raskasmetallit pois joilla virukset elävät. Siihen tarvitset kaikkia näitä viittä ainesosaa useamman kerran viikossa jotta se onnistuu tehokkaimmin. Näistä voit tehdä vaikka smoothien kun lisäät joukkoon banaania ja puhdasta appelsiinimehua.

Raskasmetallien poistoon tarvitset:

  • Tuoretta korianteria

  • Laadukasta spirulinaa

  • Laadukasta ohranorasmehujauhetta

  • Atlantin dulsea

  • Mustikoita (villejä, ei pensas)

Tärkeimpänä muista tämä. Vuosien kuluessa syntyneet ja pahentuneet ongelmat eivät korjaannu koskaan hetkessä. Eheytymismatkaan pitää antaa keholle aikaa. Matka myös menee välillä takapakkia, se kuuluu prosessiin. Luota silti siihen ja anna kehollesi lepoa ja hoivaa, sättimisen sijaan.

Tiedosta myös, että vaikka suolistosi olisi alkanut oireilemaan viime viikolla, se on jo kerännyt ongelmia mahdollisesti vuosien ajan ennenkuin sinä olet kokenut yhtäkään oiretta. Siksi ajan antaminen paranemiselle on tärkeää.

Tsemppiä toipumiseen ja eheyttämiseen, tämä tieto on nyt auttanut sinut aivan uudelle polulle, ole rohkea sille astuessasi.


-Minna


Ps. Haluan myös sanoa, että kaikelle sairastumiselle on aina henkinen syy. Me sairastumme koska elämä yrittää tarjota meille kasvun paikan, muutoksen paikan, hiilaamisen paikan, uuden suunnan, vanhan poiston, uuden synnyn. Mahdollisuuksia on monia. Siksi eheytymisessä pitää olla valmis myös sisäiseen työhön itsensä kanssa.

Kaikki tämäkin huikea tieto Medical Medium, Anthony William (ps. Haluan sanoa että Kaunistava EI ole MM-tietoa tai sen seuraamista! Kaunistava on syntynyt ennen MM-tietoa mutta MM-oppi antaa hyviä lisätietoja Kaunistavaan.