Ihanat sipulit!

Useat meistä kokevat sipulin aiheuttavan ikäviä olotiloja vatsassa. Totuus on kuitenkin se, että sipulit toimivat täysin päinvastoin. Ne eivät aiheuta ongelmia vaan korjaavat niitä. Sipulit eivät siis ole vatsaa tai suolistoa ärsyttävää ruokaa.

Sipulista reagoiva vatsa on merkki siitä, että sinulla on kohonnut määrä ei-toivottua bakteerikantaa ruuansulatusjärjestelmässäsi. Sipulit tuhoavat tätä bakteerikantaa ja ikävät olotilat johtuvat bakteerikannan tuhoutumisesta, eli hyvästä työstä jonka sipuli sinulle teki.

Sipulit ovat siten tehokkaimpia ruokia maan päällä jotka auttavat pitämään bakteerien liikakasvun kehossamme kurissa, näin ne ovatkin esimerkiksi SIBO:sta kärsivien parhainta ruokaa.

Ne myös parantavat kehomme omaa mahdollisuutta tuottaa omaa b-12 -vitamiinia.

Mikäli koet, että vatsasi ärtyy sipuleista, yritä ottaa niitä alkuun vain vähän ruokavalioosi ja kun huomaat että vatsa rauhoittuu, lisää sipulien määrää pikkuhiljaa. Huomaa, että kaunistavat ruuat tukevat tätä prosessia ja kun eliminoit vielä patogeenejä ruokkivat ruuat (sianliha, rypsiöljy, maitotuotteet, maissi, gluteeni, soija, kananmunat) niin saat vielä parempia tuloksia vatsallesi.

Rikki, jota sipulit sisältävät, tekee niistä antibioottisia. Sipulien rikki auttaa lievittämään nivelsärkyä. Mikäli sinulla on raudan puutetta, sipulit ovat oiva apu koska niiden rikkipitoisuus hidastaa raudan vähenemistä.

Koska sipulit ovat mineraalipitoisia (sinkki, mangaani, jodi, seleeni) ne auttavat nuorentamaan ja korjaamaan ihoa. Mikäli haluat ihosi näyttävän nuoremmalta, kannattaa syödä sipuleita päivittäin!

Sipuleilla saat myös korjattua tupakoinnin aiheuttamia vahinkoja kauhkoissasi.

Sipulit antavat sinulle immuunibuustausta jolloin taistelet vahvempana flunssa-aaltojakin vastaan. Ne todellakin ovat lääkettä!

Sipuleita syytetään syyttöminä myös pahasta hengityksestä vaikka se on oikeasti päinvastoin. Sipulit auttavat pääsemään eroon pahasta hengityksestä. Pahan hajuisen hengityksen takana kun on huono bakteerikanta vatsassa joka nousee suuhun. (Myös sulamattomat proteiinit sekä rasvat aiheuttavat ammoniakin muodostumisen joka haisee hengityksessä.)

Koska sipulit tuhoavat huonoa bakteerikantaa, pahanhajuinen hengityskin katoaa ajan kanssa. Heti sipulin syömisen jälkeen suussa voi hetken aikaa olla mieto tuoksu joka johtuu sipulin rikistä ja on merkki siitä, että sipuli tekee hyvää työtään.

Mikäli syöt raakaa ruokaa (salaatit ym) ravintolassa jossa on kontaminaatiovaara eli siellä käsitellään eläinperäisiä tuotteita, kannattaa ottaa lautaselle raakaa sipulia. Se auttaa taistelemaan kontaminaatiota vastaan eikä sinun tarvitse pelätä niin paljoa ruokamyrkytystä.

Valitse aina kovia ja kiinteitä sipuleita. Älä syö sipuleita jotka itävät.

Jos sinulla on poskionteloongelmaa, flunssaa tai tukkoisuutta, kokeile höyryhengitystä jossa olet laittanut kehuvaan veteen sipuleita.

Mikäli olet helposti paleleva, sipulit auttavat lisäämään verenkiertoa ja pitämään sinua siten lämpimämpänä.

IMG_0255.jpg

Kuten kaikki kaunistavat ruuat, sipulitkin auttavat meitä myös henkisesti. Mikäli tunnet että sinulla on kroonista turhautumista, kiukkua tai vihaa, sipulit auttavat purkamaan näitä tunteita kehostamme pois. Ne auttavat pääsemään irti kaunasta, raivosta, harmista ja pettymyksestä.

Näillä tiedoilla ei siis voi mitenkään olla syömättä sipuleita! Minä söin omiani usein kaunistavasti marinoituina. Olivat todellista herkkua salaatin joukossa tai salaatissa! Paloittelen kaksi punasipulia, puristan joukkoon kahden sitruunan mehun, 1rkl hunajaa, 1 rkl vaahterasiirappia ja hieman suolaa. Pari maustepippuriakin menee joskus mukaan. Annan marinoitua muutaman tunnin ja kääntelen muutaman kerran.

Annetaan sipuleille mahdollisuus eheyttää meitä, eikö.

-Minna

Kaikki tämäkin mahtava tieto Medical Medium, Anthony William

IMG_0263.jpg

1 Comment