Tämä ei ole vain mummujen juttu tai naisten juttu.

Vaan asia joka menee minulla tunteisiin. Olen jo alle kolmekymppisenä aloittanut yöhikoiluni ja loppua ei näkynyt.

Jokainen joka on tästä kärsinyt tietää kuinka inhottava vaiva se on. Heräät yöllä siihen, että olet aivan läpimärkä. Siis valut hikeä rinnasta, selästä, joka paikasta. Peiton pois jättäminen aiheuttaa vain jäätymistä eikä helpota millään tavoin.

Mikään ei helpota eikä auta. Hikoilet ja heräät. Hikoilet ja heräät ja aamulla petivaatteet ovat karseassa kunnossa.

Ja mikä kamalinta. Alle kolmekymppisen ei pitänyt tällaista kokea. Alle kolmekymppisen ei pitänyt tuntea itseään mummoksi.

Totuus on silti, että edes neli- eikä viisikymppisenkään pitäisi tällaista kokea. Eikä kuusikymppisenkään. Iällä ei ole väliä, yöhikoilu ei kuulu missään vaiheessa meidän elämäämme. Ellemme sitten tee jotain fyysistä aktiivisuutta sängyssä -yöllä.

On silti aika nöyryyttävää alle kolmekymppisenä ajatella, että olen kuin mummo. Yöhikoilen ja pahiten hikoilen tiettynä aikana kuukaudesta. Eli selkeästi hormonitoimintani on siis kohti mummoa.

Sen lisäksi, että varsinainen yöhikoilu ei ole millään tavoin mukavaa, ajatus ja tuntemus siitä mummoiluna on aika ahdistavaa. Ja ahdistusta lisää se ettet varsinaisesti tiedä mistä se johtuu. Vastaukseksi saa vain hormonijuttuja.

Hormoneiden epätasapainoa, puutosta, liiallisuutta, loppumista, kilpirauhasta. Niitä annettiin minullekin syyksi yöhikoiluuni. Ja kuinka paljon minä sitten yritinkään hoitaa hormoneitani, olihan minulla aknekin joten varmasti vika oli hormoneissani.

Tosin miten niitä hormoneita sitten oikein hoidetaan? Hormonikorvaushoidolla? Välttämällä stressiä? Syömällä hyvät rasvat (hormoneita varten)? Elämäntavoilla?

Minä tein kaikki muut paitsi korvaushoidot. Ei tuloksia. Ruokavalio oli puhdas, viljaton, maidoton, sokeriton, hyvillä rasvoilla ja hyvillä proteiineilla, kasviksilla ja hyvillä hiilareilla. Stressiä oli hoidettu ja vähennetty. Elämää oli katsottu ja kunnostettu.

Lisäravinteita oli hormonitoimintaa ja hyvinvointia varten iso kasa. Homeopaattisia lääkkeitäkin oli. 

Ei tuloksia.

 

IMG_4746.jpg

Olen ennenkin kirjoittanut siitä kuinka koin hyvin nuorena jo, että minulla on vaihdevuosimaisia olotiloja. ALLE KOLMEKYMPPISENÄ!

Yöhikoilu oli yksi niistä olotiloista.

Mutta tiedätkö? Minä en ole ollut yksin. Nyt minulla on monen monta valmennettavaa, nuorta kaunista naista jotka ovat kärsineet ihan samasta asiasta. Hikoilleet yönsä kuin mummot.

Mummovertaus on silti todella harhaanjohtava. Koska kun me naiset siirrymme hedelmällisestä hormonitoiminnasta niin sanottuun aikuisemman naisen vaiheeseen niin meillehän aukeaa helppous ja yksinkertaisuus. Ei mummous.

Ymmärrätkö? Kun kuukausia ja niiden päiviä on määritellyt lisääntymisjärjestelmämme ja me olemme eläneet sen tuomien päivävaihtelujen mukaan niin tämän jäädessä pois siirrymme tasaisempaan miesten elämään.

Kyllä! Näin sen pitäisi mennä. Me saamme vihdoin elää kuten miehet, päivästä toiseen ilman päiväkohtaisia mielen ja fiiliksen sekä kehon tilojen vaihteluita. Koska lisääntymisjärjestelmämme ei enää tuo kehollemme haasteita.

Meistä tulee siis vaihdevuosien jälkeen seesteisempiä.

(Tässä kohtaa haluan sanoa, että PMS-oireet eivät myöskään kuulu hallitsevina elämäämme koskaan. Mutta siitä enemmän toisella kertaa.)

Eikä vaihdevuosienkaan kuulu olla taistelua, tuskaa ja yöhikoilua.

Yöhikoilu siis kertoo aina jostain ja sille on ihan oikea syykin. Se ei ole hormoneista johtuvaa eikä vaihdevuosiin kuuluva mummoutumismerkki. Ja mikä ihaninta, yöhikoilusta ei automaattisesti kuulu kärsiä. Siitä pääsee eroon!

Näin on käynyt minulle ja monille monille valmennettavilleni.

Kuumilla aalloilla ja yöhikoiluilla ei ole mitään tekemistä hormoneiden eikä kilpirauhasen kanssa. Ne kyllä pahenevat usein hormonaalisen kierron eri vaiheissa (ovulaatio ja vuotopäivät) mutta eivät johdu niistä.

Ovulaation ja vuotopäivien aikana elimistömme suurin energia kuluu lisääntymisjärjestelmäämme. Siksi kaikki jota kannamme mukanamme kehossamme pahenee kierron eri vaiheiden aikana. Koska immmuunijärjestelmämme on heikkona. Energia menee silloin lisääntymisjärjestelmään.

Ja me syytämme hormonitoimintaamme. Koska oireet ovat pahimpia hyvin usein kierron näissä vaiheissa.

Mutta me syytämme väärää puuta. Katseiden pitäisi siirtyä syvemmälle kehoomme.

Kun maksamme täyttyy toksiineista kuten virusmyrkyistä, raskasmetalleista, torjunta-aineista sekä lääkkeistä, siitä tulee ylikuormittunut ja se alkaa käymään kuumana. (Ha! Kyllä!) Joten elimistömme yrittää viilentää sitä.

Tämän prosessin vuoksi kuumuus maksasta pumpataan elimistöömme joka aiheuttaa niin sanotut kuumat aallot ja hikoilun.

Sinä tiedät mistä puhun jos olet kärsinyt tästä. Ja miehet! Teille tämä ilmenee myös, ei yöhikoiluna vaan miesten työhikenä tai hermostumishikenä.

Mies, tiedätkö? Syöt ja tuleekin yhtäkkiä kuuma ja hiki. Tai teet jotain kevyttä askaretta ja hiki puskee päälle. Se on sinun maksasi joka yrittää viilentää itseään. Ja sanoa sinulle, että nyt pitäisi puhdistautua. Syödä Kaunistavasti ja antaa maksalle mahdollisuus puhdistumiseen.

Perunat ja kasvikset. Täyttävää ja puhdistavaa sekä ravinteikasta ruokaa. Kaunistavaa -miehillekin!

Perunat ja kasvikset. Täyttävää ja puhdistavaa sekä ravinteikasta ruokaa. Kaunistavaa -miehillekin!

Miksi tämä sitten usein tulee naisilla vastaan vaihdevuosien myötä vaikka se ei liitykään hormonitoimintaan?

Koska ikävuodet ovat kerryttäneet maksaan kaiken. Siellä se sinun tärkeä puhdistuselimesi yrittää kertoa, että vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja olen rasittunut, auta minua!

Mieti. Kaikki ne vuosien varrella syödyt lääkkeet ja ruokien torjunta-aineet, kemikaalit kosmetiikasta ja muista aineista joita käytämme päivittäin, hiuslakat, miehesi partavedet, kaikki nämä ovat kertyneet maksaasi. Sen lisäksi siellä voi olla raskasmetalleja ja patogeenikuormaa sekä niiden luovuttamaa toksiinikuormaa.

Maksasi yrittää hikoilla niitä pois. Ja me syytämme hormoneitamme! Voi niitä hormoniparkoja kun saavat osakseen syyllisyyttä niin paljon ja niin turhaan.

Tiedän. Olen hieman sarkastinen. Mutta kun palaset loksahtavat kohdilleen, niin ne loksahtavat. Ymmärrys ja tietoisuus lisääntyy ja paraneminen voi alkaa.

Omalla kohdallani yöhikoilut ovat historiaa. THANK GOD! Ei niitä enää minulle kiitos. Kuten ei turhaa hormonien syyttämistä ja neulan etsimistä heinäsuovastakaan.

Ja tähän on sinullakin mahdollisuus päästä. Se on vain päätös alkaa pitämään syvää huolta itsestään Kaunistavalla tavalla. Ei dieettejä, ei kiduttamista, ei nälkää.

Puhdistavaa kasvipohjaista ruokaa ja ymmärrystä kehoamme kohtaan. Eheytyminen tässäkin kohtaa ottaa aikaa. Paraneminen ei tapahdu yhdessä yössä. Joten jatkuvuutta, malttia ja uskoa prosessiin. Niillä saat tuloksia.

Toinen vaihtoehto on se, että annat olla ja ajan kulua tekemättä mitään ja jonain päivänä huomaat, että ongelma on sinulla edelleen ja se on ehkä jopa pahentunut. Siksi eheyttäminen alkaa aina tänään. Nyt heti. Ei sitten joskus kun jaksaa siihen panostaa. Aloita vaikka tällä. Ja jatka tällä.

Ei mummoutumista, hormoneiden voivottelua ja syyttämistä, ei ahdistusta eikä hikoilua -turhaan.

Ei mummoutumista, hormoneiden voivottelua ja syyttämistä, ei ahdistusta eikä hikoilua -turhaan.

-Minna <3

Ps. Myös päivän aikana ilmenevät kuumuusaallot tai kohtaukset ovat samaa ongelmaa. Maksan kuumuutta. Silloin sinulla voi oireina olla kuumaa ja kylmää olotilaa vuorotellen. Elimistösi yrittää viilentää itseään vetämällä energiaa pernasta.

Pps. Ylenmääräinen hikoilukohtaus ilman syytä taas johtuu viruksen vapauttamasta neorotoksiinikuormasta joka vaikuttaa keskushermostoon. Tämä aiheuttaa usein myös ahdistunutta olotilaa. Tähänkin tarvitaan Kaunistavaa detoxia.

 

——

Tämäkin tieto MM Protocols, Medical Medium, Anthony William.

Jaan tätä tietoutta Facebookissa, sivullani Kaunistava Lifestyle. Laita seurantaan ja liity mukaan sisältä ulospäin eheyttävään joukkoon.

Comment