Tiedätkö, vieläkään ihmiset eivät ymmärrä miksi minä syön kuten syön. Vieläkään ihmiset eivät ymmärrä miksi minä en himoitse roskaruokia ja miksi minä ihan oikeasti rakastan ruokiani enkä haluaisi elää millään muulla tavoin.

Se tuntuu oudolta. Ja tiedän, että moni teistä Kaunistavalla elävä tietää tämän tunteen. Varsinkin he jotka parantavat itseään. Koska ulkopuolisten silmään kaikki näyttää oudolta ja he eivät ymmärrä, että miksi me emme ole sitten jo parantuneet kun kerran panostamme näin paljon.

Tosi on, että meistä moni (minä mukaan lukien) olemme jo parantuneet. Mutta moni on matkalla vielä. Ja se aiheuttaa kahtiajakoa. Koska eheytyminen ja parantuminen on pitkä matka. Se tuo mukanaan aina kolme askelta eteen ja kaksi taakse.

Ulkopuolisten silmissä tämä voi näyttää siltä, että mitään ei tapahdu, että ruokajuttu on hömppää joka ei toimi.

Moni jättää myös siksi oman matkansa kesken. Koska tulee takapakkeja. Ja koska lähellä ei ole ihmisiä jotka ymmärtäisivät ja kannustaisivat jatkamaan.

Tämä on surullista. Ja haluankin luoda sinuun uskoa. Uskoa siihen, että sinä kyllä tiedät itse kun kuuntelet ääntäsi. Sinä tiedät mitä sinun pitää tehdä eheytyäksesi.

Varsinkin nyt kun olet päässyt tänne asti. Sinä olet päässyt Kaunistavaan elämäntapaan mukaan. Se antaa sinulle uuden tason hyvinvointiin. Mahdollisuuden totaaliseen Kaunistavuuteen.

Minä haluankin tällä postauksella näyttää mitä minä syön arkena. Miten minä syön. Haluan näyttää kuinka helppoa tämä on. Kuinka maistuvaa ja täyttävää. Kuinka minä en ole nälässä. Kuinka minä en tuijota enkä laske mitään. En mitään. En varsinkaan proteiineja. 

Koska niistä aminohapoista olen jo niin yli. Kyllä. YLI.

Koko proteiiniasia on lähestulkoon sen verran hauskan naurettava, että en jaksa sille antaa aikaa enää. Koska se proteiini on pienin asia johon meidän pitäisi kiinnittää ruokailuissa huomiota.

Ihan oikeasti.

Proteiini ei pidä meitä hengissä. Proteiini ei paranna meitä sairauksista, se ei pidä sairauksia loitolla. Proteiini ei estä meitä sairastumasta eikä se ole se mikä pelastaa meidät.

Tiedän. Todella moni saa apua ruokavaliosta jossa proteiinin syönti näyttelee suurta osaa. Tai ainakin isoa osaa.

Se ei siltikään tarkoita, että tulokset johtuisivat siitä proteiinista. Se vain kertoo siitä, että sitä ruokaa hyvin todennäköisesti siivottiin verrattuna siihen mitä ennen syötiin.

Siitä siivottiin viljoja pois, siitä siivottiin maitotuotteita ja huonoja rasvoja. Siitä siivottiin eineksiä, huonoja sokereita ja lisättiin kasviksia ja marjoja.

Sillä tavalla tulee tuloksia. Mutta se ei silti johtunut siitä proteiinista. Vai väännetäänkö kättä? Koska oletko koskaan miettinyt, että kuinka todella isompia tuloksia olisit voinut saada jos olisit jättänyt sen proteiininkin pois ja lisännyt tilalle elävöittäviä ja ravinteikkaita ruokia kuten hedelmiä, kasviksia, enemmän marjoja ja hyviä tärkkelyksiä?

Silloin huomaisit, että söisitkin aika Kaunistavasti ja tajuaisit, että se ei ollutkaan se proteiini ja ilman sitä ruoka monipuolistui lisää, triplasi kasviravinteiden määrän ja poisti eläinperäisen raskauden elimistöltä.

Mutta. Nyt näihin minun Kaunistaviin päiviini. Kaksi päivää. Todella perussettiä. Ainut mikä on ollut nyt aika poikkeus on tuo nicecream, eli banskujäätelö.

Minun kanssani kulkeneet tiedätte, että olen kausisyöjä. Saatan syödä jotain samaa monta viikkoa kunnes se vaihtuu johonkin toiseen ihan luonnostaan.

Joulukuusta helmikuuhun meni appelsiineilla ja niistä tehdyillä smuuteilla. Kunnes yhtenä päivänä appelsiinit vaihtuivat vadelmiin ja banaaniin. Niitä tekee mieli nyt -loputtomasti.

Mutta minä en ole huolissani. Koska tiedän, että se mieliteko loppuu kun tarve täyttyy. Tässä outoa on vain se kylmyys. Juuri pakkasten aikaan tuleekin tarve ja halu syödä jäätävän kylmää. Outoa, mutta en ole huolissani laisinkaan.

Juon kuitenkin yhden tai kaksi kertaa päivässä yrttiteetä. Ja nyt mukana on ollut joko lämmin ja Kaunistava kaakao tai kurkumalatte.

 

Päivä 1

Aamulla lämmin sitruunavesi ja sitten aamulenkille. Sen jälkeen kurkkuvesi ja Vihreän Voima mustikoilla ja korianterilla terästettynä.

IMG_5880.jpg
IMG_5945.JPG
IMG_5957.jpg

Lakritsiteetä sitruunalla (tämän talven ehdoton suosikkini).

Nicecream luomubanaaneista ja vadelmista. Laitoin tarkemman reseptin Facebookiin. Tässäkin taisin silti tehdä reseptiä isomman annoksen. Koska minähän syön. Paljon.

IMG_5882.jpg
IMG_5993.jpg

Iltapäivällä Kaunistava kurkumalatte itse tehtyyn seesaminsiemenmaitoon. Ja jostain syystä pitkästä aikaa tekee mieli taas avocadoa. Tämä välipala on aika poikkeuksellinen. En muista syöneeni koskaan näin. Pelkkä avocado ja tomaattia.

IMG_5932.jpg
IMG_5962.jpg
IMG_6016.jpg

Päivällisellä alkuun paprikaa iduilla sekä porkkanaa. Lämpimänä ruokana tulinen keitto. Tämä oli ihana ja lämmittävä, todella eheyttävä.

Reseptiä ei ole, heittelin kattilaan vain aineksia. Nesteenä oli laimennettua seesammaitoa. Keitossa oli kesäkurpitsaa, fenkolia, porkkanaa, perunaa, paprikaa, inkivääriä, valkosipulia, kurkumaa, chiliä, suolaa.

Koko päivän ajan join aterioiden välissä sitruunavettä ja illalla taisin syödä muutaman kuivatun viikunan.

 

Päivä 2

Aamulla lämmin sitruunavesi ja huoneenlämpöistä jatkoksi. Sen jälkeen aamulenkille (noin 1h kävely). Lenkin jälkeen sellerimehu ja suihkuun.

Vihreän Voimaa taas inkiväärillä, mustikoilla ja korianterilla terästettynä. Ja perään lakritsitee sitruunalla.

IMG_6110.jpg

Lounaaksi se nicecream. En vain pääse tästä nyt yli. Syön sitä siis niin kauan kun tuntuu hyvältä. Olen usein juonut sen jälkeen piparminttuteetä mutta tänään se jäi.

Parin tunnin päästä tein Kaunistavan kurkumalatten mutta terästin sitä muutamalla taatelilla koska tiesin etten ehdi syömään enää ennen kuin lähden treenaamaan.

IMG_5841.jpg

Treeniin otin mukaan kurkkuveden jota terästin spirulinalla. Kaikki superisti nesteyttävä toimii treenissä todella hyvin. Kurkkuvesi, kookosvesi, sitruunavesi, hunajavesi. You name it! Kaikki toimivat ja Kaunistavat.

Päivällinen oli minulla hieman sitä mitä löytyy ja nopeasti kasattavaa. Pojat olivat jo syöneet ja minulla oli nälkä. Onneksi kaapissa oli valmiiksi kypsiä perunoita. Laitoin ne pannulle pieneen tilkkaan kookosöljyä ja tein sinä aikana nopean salaatin vihreistä, iduista, paprikasta ja porkkanasta.

Lisäksi otin Lidlin luomukauraleipiä ja niiden päälle avocadoa. Lämpimät perunat salaatissa tekevät salaatista näin talvella miellyttävämmän, ruokaisankin. Tosin perunoita oli liian vähän minun tarpeeseeni joten otin vielä lisää leipää.

Peruna maistui hyvältä ja olisin syönyt ennemmin sitä kuin leipää mutta tällä mentiin tänään. Ei ihan täydellistä mutta melkein. Olo on hyvä ja energinen. Yöunet ovat sikeitä ja treeni kulkee (tosin en pidä uudesta ohjelmasta yhtään).

IMG_6155.jpg
IMG_6158.jpg

Minä haluaisin, että mahdollisimman moni huomaisi ettei tämä ole ihmeellistä eikä vaikeaa. Ja että nälässä ei eletä. Että tarkoitus ei ole laihduttaa ja kituuttaa. Tarkoitus on ladata lautasille mikroravinteita niin paljon kuin pystyy ja unohtaa makrot.

Koska se on tie kauneuteen ja hyvinvointiin. Huonolaatuisen ruuan eliminointi ja ravitsevan ruuan tilalle tuonti. Laihdutus, kituuttaminen ja rajoittaminen eivät eheytä, ne hajottavat.

Eheyttävää uuden viikon alkua, kerro mikä estää sinua syömästä näin? Vai oletko ihan sata messissä?

-Minna

Ps. Kaunistavia reseptejä ja lisää asioita joita kannattaa ottaa huomioon jos haluaa nostaa hyvinvointinsa ihan uudelle ja korkeammalle tasolle täältä.

IMG_6118.jpg

4 Comments