IMG_5814.JPG

Proteiini. Mitä nyt kun sitä ei saa?

Kaikilla on se proteiinipelko. Sanotaanko, että ehkä kymmenen prosenttia uusista mukaan tulijoista ei ajattele tätä. Ihan todennäköisesti siksi, että he ovat olleet jo kauan kasviperäisiä. Tai siksi, että he joko ovat itse olleet joskus 70 -luvulla tai tuntevat jonkun joka ennen 70-luvun lihalobbausta oli jo kasvissyöjä.

Koska tiedätkö? Sekin on lobbausta. Lihajuttu. Proteiinijuttu. Se tapahtui joskus 70-luvulla kun lihateollisuus sai meidät uskomaan, että me tarvitsemme proteiinia eläimen lihaksesta.

Lähdetään siis siitä, että kuka sen määrittelee miten paljon tai vähän proteiinia meidän pitäisi oikeasti saada? Kuka sen oikeasti tietää? Koska eriäviä mielipiteitä on niin paljon. Ja miksi se proteiini pitäisi saada eläimen lihaksesta?

Paleotyyppiset ruokavaliot vievät monet hyvinvoinnissa paljon eteenpäin. Ja toisilla jopa parantumiseen asti. Tämä johtuu kuitenkin siitä, että ruokavalioista karsitaan yleensä suurin osa ruuista pois jotka ruokkivat ongelmia (maito, viljat, huonot rasvat yms.) Ja ruokaa puhdistetaan, eli siivotaan lisäaineet ja huonot sokeriset ruuat pois. Ja tilalle otetaan vihreitä ja kasviksia ja puhtaita ruokia.

Mutta se ei silti tarkoita, että proteiini parantaisi. Koska vielä isompi parantuminen tulee kun otetaan proteiinit pois ja laitetaan tilalle enemmän marjoja, hedelmiä, kasviksia. Niissä kun on juuri ne aminohapot joita me tarvitsemme tähän prosessiin. Me unohdamme jatkuvasti, että proteiini ei tule vain lihasta tai muista eläinkunnan tuotteista. Se tulee vihreistä, hedelmistä. Se tulee kaikesta.

Hedelmien ja marjojen fytoravinteita ei saa mistään muualta. Niiden antibakteerisia ja antiviraalisia ominaisuuksia ei saa mistään muualta. Niiden sokeria joka on meille ensisijaista energianlähdettä, ei saa mistään muualta.

Proteiini ei pidä meitä hengissä. Proteiini ei paranna meitä sairauksista, se ei pidä sairauksia loitolla. Proteiini ei estä meitä sairastumasta eikä se ole se mikä pelastaa meidät. 

Ja liiallisen proteiinin saannin tiedetään aiheuttavan rasitteen maksalle sekä munuaisille. Eläinperäinen proteiini sisältää myös aina rasvaa. Kyllä. Luit oikein. AINA. Vaikka söisit vähärasvaista lihaa niin syöt aina eläinperäistä rasvaa.

Proteiinipitoinen ruokavalio on siis aina rasvapitoinen ruokavalio. Ja silloin ongelmia tulee aina hiilihydraatin kanssa.

(Väliin maininta siitä, että minäkin olen läpikäynyt proteiiniruokavaliot, rasvaruokavaliot. Ravintovalmentajan koulutukseni kertoo monia syitä siihen miksi sitä proteiinia pitäisi syödä. Ja rasvaa. Kuitenkin oma neljän vuoden fyysinen tilani on vain kohentunut jättäessäni nämä pois.

Tiedän myös, että aina löytyy niitä jotka löytävät tässäkin eriävän mielipiteen. Minä haluan sanoa vain sen, että minä en pohjaa mielipiteeseen. Enkä edes siihen kokemukseen. Minä pohjaan biologiaan joka meidän on jo korkea aika ottaa huomioon.)

Minä en tiedä mistä on saanut alkunsa tieto siitä, että proteiinia tarvittaisiin maksan puhdistussynteesiin. S e on täysin harhaan johtava. Proteiini on aina maksalle rasite, tuli se kasvikunnan tuotteesta tai eläinkunnasta.

Maksa tarvitsee puhdistumisprosessiin avuksi ravinteita ja glukoosia. Ei rasvaa eikä proteiinia. Ja jos niitä välttämättömiä aminohappoja siinä nyt tarvitaan niin kasviksista saatu määrä riittää kyllä tähän tarkoitukseen.

Nicecream jossa on banaania, vadelmia, mustikkaa, taateleita, hunajaa ja kookosvettä on kehollesi puhdasta ja puhdistavaa energiaa sekä täynnä Kaunistavia ravinteita jotka auttavat myös lihaksiasi kasvamaan.

Nicecream jossa on banaania, vadelmia, mustikkaa, taateleita, hunajaa ja kookosvettä on kehollesi puhdasta ja puhdistavaa energiaa sekä täynnä Kaunistavia ravinteita jotka auttavat myös lihaksiasi kasvamaan.

 

Ruokavalion ehdottomuutta kysytään myös paljon.

Se onkin se joka on sinun tavoitteistasi kiinni. Ei siitä, että tämäkään ruokavalio varsinaisesti kieltäisi mitään tai olisi ehdoton. Koska kuka sitäkään määrittelee? Sinä saat laittaa suuhusi ihan mitä sinä haluat.

Mutta sinun pitää ymmärtää sen vaikutukset.

Jos haluat eheytyä, parantua, laihtua, energisöityä, hehkua tai olla syvemmin yhteydessä itseesi niin silloin sinun on pakko tehdä jotain sen eteen.

Muutoin kaikki on vain haihattelua.

Kukaan ei pakota mitään eikä ketään. Sinulla on vapaa valinta. Sinä voit vapaasti päättää syötkö aterian joka ravitsee ja eheyttää sinua vai syötkö aterian joka vie sinua toiseen suuntaan.

Tämä on siitä turha murhe etukäteen, että kun pääset täysin mukaan, et halua enää palata takaisin. Sinulle ei maistu shitti. Sinulle ei maistu jogurtit kun voit syödä nicecreamin.

Minä en kannata 20/80 ajattelua. Silloin sinä et myöskään päätä panostaa tähän. Siinä ei ole mitään järkeä. Koska silloin ylläpidät koko ajan ajattelua ja lupaa itsellesi aina silloin tällöin poiketa ja syödä jotain huonompaa. Eikä siinä mitään pahaa mutta minä tiedän, että se 20% huonompaa alkaa pian paisumaan 50 prosentiksi.

Kohta se on saanut jo sen 80 prosentin osuuden.

Sinä tiedät, että näin käy. Mutta silti tämä ei ole ehdotonta. Minä en ole ehdoton vaikka tuskin koskaan nykyisin haluan poiketa linjaltani. Mutta jos sen teen, se ei aiheuta minulle mitään tuskaa. Ei syyllisyyttä eikä itseni sättimistä.

Haluan vielä sanoa. Motivaatiota ei ole. Se on illuusio. Kaikki ruokaan liittyvä on päätös. Se on sinulta päätös tehdä jollakin tavalla. Sitten tulee fyysinen epämukavuus. Eli vieroitusoireet, detoxoireet ja uuden opettelu.

Kyse on siitä päättääkö kestää ne. Muistutan kuitenkin, että Kaunistava elämäntyyli on ihanaa. Se on energistä, Kaunistavaa, puhdistavaa ja eheyttävää. Se syventää kehoyhteyttä ja pitää meidät korkeimmassa hyvinvoinnissa kiinni, joka päivä.

 

Laihdunko liikaa vai laihdunko ollenkaan?

Koska kaikki haluavat polttaa sen ylimääräisen pois. Ja sitten on myös heitä jotka eivät halua enää yhtään pois.

Nämäkin kuuluvat mukaan -tietenkin. Sinä kyllä tiedät, että minä en tahdo edes puhua laihduttamisesta nykyään. Se on niin mennyttä ja ollutta ja väärää ihmiskehoa kohtaan.

Mutta Kaunistava Detox ja Kaunistava laihduttavat kyllä. Ja eivät. Kaikki on kiinni sinun lähtötilanteestasi ja siitä mihin sinun kehosi on valmis. Toisilla detox laihduttaa, toisilla se saattaa jopa alkuun kerätä nestettä ja painoa.

Mutta lopputulemana on aina tasapaino jossa ylimääräinen on poltettu pois ja liian vähäinen on saanut pehmeyttä.

Jokaisen keho reagoi eri tavalla. Mutta mitä jos sinä et anna itsellesi koskaan mahdollisuutta siihen? Jos aina otat vain kuureja? Jos lähdet sokeriton -lakkoon tai muuhun kuuriin joka ei täytä kehosi fyysisiä ja henkisiä tarpeita, miten voit kuvitella, että koskaan elät minkään muunlaista elämää?

Koska usko pois. Makeanhimoa, mielitekoja ja ahmimisia tai ruokahaluttomuutta ei kuulu olla. Niitä ei oikeasti ole silloin kun keho on tasapainossa. Ja siksi kaikki on silloin helpompaa. Siihen minä haluan tarjota sinulle mahdollisuuden.

 

lifestyle kaunistava painatus 1.png

Kuinka kauan tätä pitää noudattaa?

Niin kauan kuin haluat voida Kaunistavasti. Tässä on sellainen juju, että sinä et halua palata entiseen kun olet päässyt Kaunistavaan syvälle mukaan. Sinä et vain halua. Koska sinä et kaipaa mitään sieltä vanhasta.

(Tiedän, jokaisella on alussa toiveajatus siitä, että joskus voisi vain palata vanhaan ja silti voida hyvin. Ymmärrätkö kuinka ristiriitaista tämä on? Miten voi ajatella, että voi hyvin jos ei pidä itsestään hyvää huolta?)

Mutta matka on pitkä. Siihen kuuluu haikailut vanhoja ruokia kohtaan. Siihen kuuluu tapojen muuttuminen jopa tuskallisesti. Siihen kuuluu arvojen uusiksi laittaminen.

Pitääkö tuloksia odottaa ikuisuus? Tai tulevatko kaikki ongelmani takaisin kun lopetan noudattamasta Kaunistavaa Detoxia?

Kyllä. Ja ei. Paranemiselle ei voi koskaan antaa aikamääritettä. Mutta kun olet parantunut niin olet parantunut. Se ei silti tarkoita sitä, ettetkö voisi koskaan sairastua uudelleen. Jos syöt huonosti, olet stressissä tai muutoin et pidäkään itsestäsi huolta niin on aina mahdollista sairastua uudelleen.

Paraneminen on pitkä prosessi. Se ei ole kuitenkaan ehdoton. Sinä voit elää elämääsi samaan aikaan. Tietoisuus siitä mikä vie eteenpäin ja mikä taaksepäin helpottaa.

Kuvittele miltä tuntuisi elää joka päivä lopun ikääsi terveenä, energisenä, hehkuvana. Koska sitä se sitten on. Se on sitä silloin kun olet kulkenut eheyttämisen polun. Kaiken eteen pitää vain tehdä töitä. Mikään hyvä ei tule ilmaiseksi.

Mutta minä lupaan, että tämän eteen kannattaa tehdä töitä. Ja alku on työläs kunnes kaikesta Kaunistavasta tulee rutiinia. Silloin se ei tunnu enää mitenkään ihmeelliseltä.

appelsiinit2.png

Nostaako hedelmäpitoinen ruoka verensokeria?

Ei nosta (enempää mitä on tarkoituskaan) jos ruokavaliota noudatetaan oikein. Mikäli sinulla on verensokeriongelmia kertoo se maksasi liiallisesta kuormittumisesta. Hiilihydraattien ja sokereiden välttäminen tässä kohtaa on vain laastari. Mutta kun lähdet puhdistamaan maksaasi, paneudut ongelman syntyjuureen.

Verensokerin nousuun syypäänä ei ole sokeri vaan rasva. Rasvan takia sokeri ei pääse soluihin ja jää verenkiertoon. Tiedän. Joku sanoo nyt, että tämä on vanhaa tietoa ja uusi oikea tieto kertoo, että sokeri aiheuttaa verensokerin nousun eikä rasva.

Tämä on puhdasta biologiaa jonka tiede todistaa. Siksi meille on syntynyt niin sanottu vähärasvainen ruokakulttuuri. Ja muistutan vielä, että glukoosi on meille ensisijaista energianlähdettä. Meidän elimistömme käy sokerilla! Kaikki muu on aina toissijaista.

Mikäli olet syönyt rasvapitoisesti (kaikki eläinperäinen mukaan lukien) ja lisäät sitten hedelmiä, saattaa verensokerisi nousta. Sinun pitää antaa aina hieman aikaa muutokselle ja elimistön puhdistumiselle liiallisesta rasvasta.

(Ihan vain sanon, 2 tyypin diabetes on maksaongelma. 1 tyypin diabetes on patogeeniongelma. Molempiin siis Kaunistava Detox jotta hoidetaan ongelmaa sieltä missä se syntyy eikä vain oiretta.)

Jos sinulla heräsi vielä lisää ajatuksia, laita niitä tulemaan! Seuraa minua instagramissa @tahtominna Laitan paljon hyvää kiertämään instastoryyn. Seuraa facessa ja tule mukaan KAUNIS HEHKU -ryhmään jossa käydään näitä läpi.

Ja tule mukaan Kaunistavalle Detoxille -Ihan täysin ainutlaatuiselle verkkovalmennukselle. Sitä et nimittäin saa mistään muualta Suomesta ja se on täynnä uutta tietoa jota moni ei ole vielä edes valmis ottamaan vastaan.

Ps. Autan valmennuksessa noudattamaan detoxia oman tason mukaisesti. Kaikkea ei tarvitse heti noudattaa täydellisesti, on helpompaa detoxia ja hieman syvempää detoxia.

Nähdään Detoxilla!

-Minna 

Kaunistava Detox-teksti_pelkkäteksti.png

Comment