Minä olen oppinut tänään jo aamusta ihan jotain muuta mihin olen ennen uskonut.

(Tämän Kaunistavan asian sinä HALUAT kuulla!)

JA mieleeni muistui eilinen keskustelu minulle rakkaan henkilön kanssa jossa taas muistin yhden hyvin tärkeän pointin!

(Tämä on EHDOTTOMASTI sinulle mikäli haluat ymmärtää enemmän tämän päivän hyvinvointijakaumia!)

Opiskelin hieman tänään aamusella elimistömme nesteyttämisestä. Olen Kaunistavan ideologian myötä sekä detoxin myötä oppinut jo, että nesteytys on kehollemme todella TODELLA tärkeää.

Myöskään detoxia ei tapahdu ellei elimistö ole nesteytetty. Ja sinä tiedät Kaunistavaan ideologiaan tutustuneena kuinka tärkeää detox meille ja meidän kauneudellemme on.

(Jos et vielä tiedä, kannattaa siitä lukea täältä)

Puhun harvoin siitä, että mikä kaikki kuivattaa elimistöämme (ihoamme, hehkuamme, kehoamme) kroonisesti sisältäpäin. Laitan sinulle nyt listauksen.

Kahvi. Tee. Alkoholi. Hiilihapolliset juomat. Kypsennetty ruoka (KYLLÄ!!). Nesteytykseen tarkoitettujen suolojen uupuminen. Luuliemi (jep!). Rasvainen ruoka. Proteiinipitoinen ruoka.

Kerron alempana miksi lisäsin tänään lakritsiyrttitteheni luomusitruunaa puristettuna. Ja maku oli muuten todella hyvä, sitruunalakritsi, NAM! Ja Kaunistava, kaikin tavoin.

Kerron alempana miksi lisäsin tänään lakritsiyrttitteheni luomusitruunaa puristettuna. Ja maku oli muuten todella hyvä, sitruunalakritsi, NAM! Ja Kaunistava, kaikin tavoin.

Tämä listaus tuli nyt ulkomuistista ja se saattaisi hyvinkin jatkua jos kaivelisin muistiinpanojani ja mieleni sopukoita. Mutta onhan noissakin jo tarpeeksi pureskeltavaa.

Moni yrittää (toivottavasti edes) paikata näiden aiheuttamaa kuivuutta tankkaamalla vettä. Olen oppinut, että se ei oikeastaan auta. Sillä ei ole mitään merkitystä mikäli et JUO ja SYÖ sellaista ravintoa joka nesteyttää ihan oikeasti.

Mikäli ruokavalio koostuu edes 70 prosenttisesti yllä mainituista niin pelkän veden tankkaaminen ei oikein auta.

Mitä enemmän päivissä on kehoasi kuivattavia ainesosia, sitä enemmän siellä pitäisi olla niitä jotka ihan oikeasti myös nesteyttävät.

Koska krooninen elimistön kuivuus yllättää. Sinä et sitä todennäköisesti edes huomaa. Ihmettelet vain kun iho on kuiva, päätä särkee, väsyttää, masentaa ja mentaalipuolella on muutoinkin ehkä haastavaa. Ja nämä oireet vain muutamina mainintoina.

Tässä kohdin on muuten hyvä muistuttaa tuosta ihoasiasta. Moni uskoo vallalla olevaan oppiin siitä, että kuiva iho tarvitsee sisäisesti rasvaa avukseen. Eli hyviä rasvoja ruokavalioon reilusti.

Kaunistava ideologia ei tue tätä. Hyviä rasvoja tarvitaan mutta ne eivät ole se juttu. Palataanpas tuohon listaankin. Koska siellä se on, se rasva. Kroonista elimistön kuivuutta aiheuttavien ruokien joukossa.

On totta, että rasvan laadulla on merkitystä. Avocado on täysin eri asia kuin voi. Jo pelkästään senkin vuoksi, että se ei ole kypsennettyä ruokaa. Check! Huomasitko listan kohdasta kypsennetty ruoka?

Noh, tämän voisi myös vetää moneen muuhun pointtiin kuten lisämunuaisten terveyteen ja detoxiin jota ei tapahdu mikäli ruokavalio on kovin rasvainen.

Ja ilman lisämunuaisten hyvää terveyttä sekä detoxia, on vaikeaa saada ihoa paranemaan tai hehkumaan (mikäli niissä on jo jotain ongelmaa). Unohtamatta maksan ja haiman optimaalista toimintaa jota myös runsas rasva rasittaa.

Tiedän. Et ehkä saata uskoa tätä koska tämä tieto on sinulle uutta ja täysin päinvastaista siitä mitä joka paikasta nykyään opetetaan.

Josta muuten päästäänkin aasinsillalla seuraavaan asiaani.

Keskustelin siis eilen ihanana hetkenä ihanan ihmisen kanssa. Keskustelu herätti minut muistamaan taas tämän koulutusasian.

Iso osa teistä ehkä tietääkin oman nimellisen ravintovalmentajakoulutukseni. Precision Nutritionin. Jota en muuten ole uusinut enää, enkä ylläpitänyt kuin vain välillä tarkistanut siellä liikkuvat uusimmat asiat.

Arvostan tai itse asiassa arvostin ko. oppia. Ihan koska sen takana ovat osaavat heput ja koska tieto on päivitetty tähän päivään ja opiskelu piti sisällään myös biologiaa sekä ihan käytännön asiaa siitä miten ymmärtää ihmisten käyttäytymistä paremmin.

Mutta.

Tänä päivänähän minä en opeta oikeastaan mitään tuolla koulutuksessa oppimaani. Koska en voi allekirjoittaa enää mitään samoin.

Minä olen itseopiskellut niin paljon uudempaa tietoa, kokonaisuuksia, nippelitietoa ja vaikka mitä siten, että kaikki se suhteellisenkin freesi tieto jota koulutukseni tarjoaa on minulle täysin väärää ja vanhaa.

Mikä pointti tässä sitten on?

Se, että koulutus vanhentuu. Aina. Ja vaikka koulutus tulisi hyvästä lähteestä ja olisi hyvää ja osaavaa asiaa niin se ei silti tarkoita sitä, että koulun käynyt on se joka TIETÄÄ. Joten silloinKIN on vaarana se, että lähde ei ole luotettava.

Ja tiedättekö mikä itseopiskelussa on rokkia?

Se, että sinulla ei ole kenenkään mielipidettä, ajattelumallia tai perspektiiviä asiaan. Vaan sinä joudut itse sen muodostamaan kaiken sen infon pohjalta jota olet intohimoisesti opiskellut.

Valitettavasti tätä rokkia alashuudellaan monen isosti maineikkaassa opistossa opiskelleen taholta. Tai miltä taholta vain jossa omalla tittelillä on isompi arvo kuin totuudella.

Ja se mikä eilisessä keskustelussa nousi esiin oli se mandaatti ja sertifikaatti vastaan ei mandaattia eikä sertifikaattia.

Kun laitetaan vierekkäin kaksi osaavaa henkilöä. Toisella virallinen ja korkea koulutus ja lain määräämät sertifikaatit sekä toinen jolla on vuosien itseopiskelu ja intohimo asiaan niin kuka tietää kumpi heistä ihan oikeasti on pätevämpi?

Kumpi heistä ihan oikeasti TIETÄÄ miten olisi parasta menetellä?

Minä tarvitsen kirjoittamisen aukeamiseen ja tekstin syntymiseen aina musiikin. Jostain syystä se avaa minulla kanavat ja saan silloin paremmin sanottua sen mitä halaunkin. Ja paljon enemmänkin. Tänään tämä kipale (outo valinta minulta) sai aikaan tämän ehkä hieman rohkeankin tekstin.

 

Minun koulutukseni ei ole antanut minulle oppeja siihen miten olisin saanut näin monen ihmisen voimaan paremmin, hehkuvammin ja kauniimmin kuin mitä itseopiskelemani Kaunistava ideologia on tehnyt. (Itseni mukaan lukien)

Ja koska jotain pohjaa pitää olla ettei poljeta puoskariksi niin kerrottakoon, että minä nojaan biologiaan ennemmin kuin tieteeseen.

Ihan siksi, että tiede ei tiedä kaikkea. Ei tosin tiedä biologiakaan. Mutta pelkästään tuntemalla ihmisen biologian perusasiat voi jo ymmärtää paremmin miksi rasvakahvi ei ole meille Kaunistavaa ja hyväätekevää ravintoa.

(Siitäkin muuten listalla ovat molemmat ainesosat, rasva ja kahvi. Varma keino siis kuivattaa kehoaan.)

Ja jotta et jäisi ihan tyhjän päälle niin annan pari vinkkiä miten saat pidettyä elimistösi nesteytettynä -ainakin paremmin. Loput sitten Kaunistavalla Ruokavaliolla.

  • Juo sitruunavettä. Unohda lisätyt suolat, se EI ole se juttu. Purista luomusitruunan mehua veden joukkoon ja juo kaksikin kertaa päivässä iso lasillinen.
  • Syö paljon hedelmiä (Kaunistavien sääntöjen mukaan, ne täällä). Vesimeloni on yksi parhaimmista ikinä!
  • Syö pinaattia ja selleriä. (Kasva ulos kiukuttelevasta kakarasta joka ei suostu syömään pahan makuista ruokaa ja anna itsellesi lovea opettelemalla näiden makuun.)
  • Syö hedelmäsmoothieita joissa on mukana jotain vihreää. Tee Vihreän Voimaa joka aamu tai keksi oma reseptisi.
  • Minulla on muutama muukin nesteytysvaltti hihassani. Mutta jätän ne teille jotka tulette tai olette valmennuksessani tai kursseillani. Koska te olette jo ottaneet askelen tehdäksenne jotain. Kiitos siitä.

Lisäksi vielä tämä jota kukaan ei halua kuulla. Vähennä sitä kahvia! Ihan kunnolla. Se imee elämän sinusta. Se imee kaiken nesteen ja sinä käyt kuivilla koko ajan. Ja jos et halua lopettaa kokonaan, rajoita nyt edes yhteen herkulliseen kuppiin päivässä.

Ja nyt se pointti jonka alussa lupasin!

Minä opin tänään, että edes yrttitee ei nesteytä. Se ei varsinaisesti kuivatakaan kuten musta tee tai kahvi mutta se ei nesteytäkään. Ellen sitten laita sinnekin mukaan puristettua sitruunaa. Silloin sitruuna tekee taikojaan ja muuttaa yrttiteenikin nesteyttäväksi.

Huomaatko? Minäkin opin koko ajan uutta. Ja jos vain nojaisin vanhaan koulutustietooni, sinä et koskaan olisi kuullut tuota minulta.

Tänään siis tätä. Kerro minulle sainko sinulle jotain uutta pohdittavaa?

Lovella, Minna

 

Ps. Oletko muuten ajatellut, että talvella ihosi ehkä kuivuu enemmän senkin vuoksi, että kylmän tultua vähennät automaattisesti raakojen ruokien syöntiä ja syöt enemmän lämmintä ja kypsennettyä?

Pps. Haluan kertoa sinulle tämänkin (koska tahdon rehellisesti kulkea polkuani). Minä olen henkinen ihminen. Ja oma henkinen polkuni tuo minulle myös näkemystä ravintoon.

Me olemme kokonaisuus jossa jokainen ajatuskin vaikuttaa fyysiseen elimistöömme. Sanoin joskus, että ei ole olemassa hyvää ravintoa ilman kunnollista ravinteiden imeytymistä.

Sanon tänään, että ei ole olemassa hyvää ravintoa ellemme me ymmärrä ravinnon henkisen puolen merkitystä. Me syömme myös sieluamme varten. Emme vain lihaksiamme varten.

Ppps. Ja jos nyt jäit kaipaamaan tieteellistä todistusaineistoa siitä mihin nojaan kroonista kuivuutta aiheuttavat ruuat niin sitä ei ole. Osittain löytyy, esimerkiksi lihasta. Mutta nämä ovat asioita joita ei edes tutkita siten. Nämä ovat asioita joita ymmärtääkseen pitää poimia yksi tieto toisaalta ja toinen tieto toisaalta.

Without any shadow of a doubt there is such thing as a mind-body connection.

Thinking, believing, emotions, all cause substantial, chemical, physiological and biological changes throughout the body.
— Dr. David Hamilton

2 Comments