Käytätkö sinä viinilasillista rentoutuaksesi?

Tätä uutta kirjaa kirjoittaessani vastaani tulee vastauksia asioihin joita olen vuosien ajan ihmetellyt ja joita en ole ymmärtänyt.

Yli kolme vuotta sitten ymmärsin kuinka tärkeää hiilihydraatit ovat aineenvaihdunnallemme, aivoillemme ja sitä kautta koko elimistöllemme. Sen jälkeen olen ymmärtänyt kuinka tärkeää hedelmien sokeri on aivoillemme.

Tässä on kasassa aika väite ja ymmärrys koska viime aikojen sokeripelko on vallannut hyvinvointikanavat ja joka paikassa sanotaan, että sokereita pitää välttää kuin ruttoa.

Minnaviini.JPG

Sinä tiedätkin varmaan jo kuinka paljon minä puhun hedelmien puolesta. Minä olen kertonut kuinka puhdistavia ne ovat ja kuinka paljon aivomme kaipaavat niiden antamaa nopeaa sokeria energiakseen.

Minä olen myös pitkään jo sanonut, että älä kärsi makeanhimoa vaan syö paljon ja edelleen paljon hedelmiä Kaunistavien sääntöjen mukaan niin pääset eroon sokerinhimosta.

Koska se sokerinhimo tulee aivojen energiantarpeesta. Ja joka kerta kun sinä olet stressaantunut, väsynyt tai teet jostain syystä ylikierroksilla työtä aivoillasi niin kehosi huutaa avukseen näitä sokereita.

Jokaisen raskaan työviikon päätteeksi sinä tiedät sen tunteen kun mielesi tekee vain suklaata ja irtokarkkeja. Ja mielellään viinilasillisen kanssa.

Sinä tiedät, etkö tiedäkin?

Jos sinä et tiedä vaan kuulutkin niihin jotka himoitsevat pitsaa tai perunalastuja etkä makeaa ja voivottelet tätä nyt vääränä ja huonona infona niin kuuntelepa. Nyt minä sanon, että sinunkin aivosi huutavat sokereita. Miten voi olla? Koska pitsahan on suolaista!

Selostin tämän pitsahimon kirjassani joten lisää siitä siellä MUTTA tänään opin miksi meillä on viinihimoa!

Tai joillakin on, minulla ei ole. Paitsi tietenkin juhlan tullen tai muun siihen sopivan tilaisuuden koittaessa. Koska minunkaan ei tarvitse sylkeä kuppiin. Mutta minun ei tarvitse myöskään himoita sitä. Pärjään hyvin ihan niin pitkään ilman mikäli siten haluan.

Tiedätkö mitä? Tässä mennään taas takaisin niihin sokereihin. Alkoholissa on metyylisokeria. Sinä saat siitä samanlaiset mieliteot kuin toinen saa karkeista. Sinä himoitset sitä viinilasillista koska aivosi ja elimistösi kaipaavat breikkiä, ne kaipaavat lepoa.

Ja viinilasihan rauhoittaa sinua. Se palkitsee sinut rankan päivän tai rankan viikon jälkeen. On totta, että me koemme alkoholin myös siinä olevan alkoholin vuoksi rentouttavana, koska se poistaa estoja ja kireyttä.

Kaunis mutta ei kaunistava.

Kaunis mutta ei kaunistava.

Mutta kyllähän se tiedetään, että alkoholi ei sitä oikeasti tee. Se rasittaa ihan oikeasti neurologisestikin elimistöämme. Sinun mielesi voi siitä rentoutua mutta elimistösi ei.

Ehkä olisikin siis Kaunistavampaa kokeilla ottaa se aivojesi kaipaama sokeri sieltä mistä viinikin on sen ottanut, viinirypäleistä! Tai kokeile taateleita. Tai banaania. Useampaa!

Tämä ymmärrys vapautti minut kyllä täysin. Kaikki on kiinni niistä aivojen sokereista. Kaikki on kiinni siitä, että uskallat ja ymmärrät antaa itsellesi ja kehollesi energiaa juuri sieltä mistä se niitä parhaiten ja Kaunistavasti saa.

Eikä tämä ole paasaus ja syytös viinin paheista. Tai muustakaan alkoholin pahasta. Eikä tämä ole paasaus siitä, että sinun kuuluisi solvata itseäsi mikäli valitset lasillisen.

Vihreää mutta ei Vihreän Voimaa.

Vihreää mutta ei Vihreän Voimaa.

Tämä on kirjoitus siitä, että sinä voit nyt ehkä ymmärtää itseäsi paremmin ja haluaisit siten välillä viinilasin sijaan palkita elimistöäsi Kaunistavasti. Isolla kasalla rypäleitä, taateleita ja vaikka päälle vielä hieman laadukasta vaahterasiirappia.

Ja nouttina vielä. Kaikki alkoholi on sama asia, ei pelkästään viini. Ne kaikki sisältävät tuota metyylisokeria jota sinä erehdyttävästi kuvittelet auttavaksi kädeksi stressiin. Se vain ei ole sitä sokeria josta me saisimme sen avun.

Se apu meidän pitää itse itsellemme antaa kauniisti ja rakastavasti. Heti tänään. Kaunistavilla ruuilla ja Kaunistavilla Smoothieilla.

Juhlitaan sitten pikkujouluja kun on niiden aika. Mutta se aika ei ole joka päivä tai edes joka viikko.

Kaunistavan viinirypälesmoothien ohje muuten tuossa Facebook-postauksessa!

 

Ja Kaunistavat Smoothiet -kirja täällä mikäli haluat ymmärtää kehoasi vielä paremmin.

Hyvää ja Kaunistavaa loppuviikkoa, ladataanhan viinirypäleet kaupasta kärryyn!

-MInna

Minnajaviini.jpg

1 Comment