Laitoin viime viikolla tämän tekstin postina Kaunistavien Smoothieiden seuraajille. Koska haluan puhtaasti auttaa heitä jotka kärsivät jostakin iho-ongelmasta kuten aknesta tai psoriasiksesta julkaisen tämän täälläkin.

Toivon todella, että osaisit avautua asialle. Koska kärsiviä on paljon. Ja jokainen heistä ansaitsee apua ongelmaansa. Mikäli oma kokemuksesi on joku muu tai et ymmärrä mitä ajan tällä tiedon jaollani takaa, kysythän tai jaat kokemuksesi lyttäämättä tätä tietoa.

Koska lyttäämisellä saatat estää jonkun parantumisen. Ja sitä minä en halua. Etkä halua sinäkään. Tiedän, että tämä asia jakaa mielipiteitä ja vannon, että tämän asian tällä tavalla esille tuominen nostattaa ihokarvoja.

Pyydän silti. Ole avoin uudelle. Koska asiat eivät aina ole niin mitä suurin osa ajattelee niiden olevan. Asiat eivät myöskään välttämättä ole niin kuin pieni osa ajattelee niiden olevan. Asiat voivat ihan oikeasti olla siten joten kukaan ei ole vielä osannut edes ajatella.

Tämä postaus on alkua tulevalle ihovalmennus -postaukselleni. Joten lisää on tulossa -valmennuksineen. Mutta TÄRKEINTÄ minulle on jakaa tietoa ja luoda uskoa. JA AUTTAA. Joten annathan minulle sen mahdollisuuden? Ja jaat vaikka postausta eteen päin somessa jotta saadaan uusi ja hyvä kiertoon.

Koska uusi näkökanta on aina tervetullutta. Sen pitää vain saada tilaa hengittää ja kasvaa. Joten mennään tänään tällä ja myöhemmin lisää. Lue alta oma ajatteluni maitotuotteista ja maidosta. Ja siitä miksi minä en niitä käytä enkä suosittele käytettävän.

Lue myös se kohta jossa kerron, että EN ole maitovastainen. Minä EN pidä maitoa maailman seitsemäntenä syntinä ja pahiksena. Nämä kaksi asiaa pitää osata erottaa toisistaan.

maitoa vai ei.png

Oletko seurannut hyvinvointikeskusteluissa taas viime päivien aikana noussutta keskustelua maidosta?

Minä en. Tai olen sen verran, että tiedän mistä puhutaan. Mutta ohitan aikalailla nuo kahden eri leirin vänkäykset nopeasti.

Koska tuo asia ei ole niin suoraviivainen.

Mutta voisin hieman avata omaa näkökantaani sinulle. Ihan jotta sinun olisi helpompi ymmärtää ja löytää sinun totuutesi mukainen suunta.

Sinä tiedät, että maitotuotteet eivät kuulu Kaunistaviin Smoothieisiin eikä Kaunistavaan Ruokavalioonkaan.

Miksi?

Koska ne ovat eläinperäisiä. Koska maitotuotteet eivät ole sitä korkeavärähteistä ja korkearavinteista ravintoa jota Kaunistavassa Ruokavaliossa suositaan.

Miten sitten luonnon jogurtti? Tuo maustamaton ja ihanan rasvainen ja täyteläinen monen herkku. Moni käyttää sitä ajatellen, että antaa vatsalleen hyviä bakteereja ja terveellisen nautinnon.

Ensin sanon, että vaikka maitotuote olisi rasvainen tai rasvaton, käsittelemätön (tinkimaito) tai käsitelty niin vaikutus on sama. Älä siis sorru siihen hypeen, että luomumaito olisi sen enempää Kaunistavampaa kuin tavallinen rasvaton maitokaan.

Kaunistavasta näkökulmasta katsottuna ne ovat ihan sama asia. Koska kummassakin ovat edelleen nämä Kaunistavuutta heikentävät ominaisuudet.

Entäs edes ne bakteerit?

Happamat maitotuotteet eivät pidä sisällään niitä hyviä (elinvoimaisia ja sinua elävöittäviä) bakteereita. Koska niiden bakteerikanta syntyy kuolemasta. Ymmärrätkö?

Jogurtin bakteerit syntyvät kun tuote hapatetaan. Eli annetaan kuolla happamaksi jolloin kaikki elävä kuolee ja tuote säilyy paremmin. Nämä bakteerit syntyvät kuolemasta. Hapattaminen on siis aikoinaan ollut säilöntäkeino, ei terveyskeino.

Tietenkin terveyttä on edistänyt edes hapatettujen tuotteiden syönti kuin ei syömistä ollenkaan. Tai ei esimerkiksi kaalia ollenkaan. Nyt ehkä ymmärrät miksi minä en enää pidä hapankaalia Kaunistavana ruokana.

Tiede tutkii myös paljon maitotuotteiden osallisuutta solujen ympärille kertyvän liman aiheuttajana. Tämän moni on huomannut hengitysteissään. Mutta en ota siihen sen enempää kantaa vaikka siihen suuntaan kallistunkin.

Oli siis maito pahaksi tai ei niin oma näkemykseni on se, ettei maidolla ole sijaa ruokavaliossa mikäli haluaa kauneutta, hehkua ja energisyyttä.

En silti sano, että maito ja kaikki maitotuotteet olisivat pahasta. Että ne olisivat itse pirusta seuraavia. Sitä en sano. Koska on olemassa iso joukko ihmisiä joille maito ja/tai maitotuotteet eivät aiheuta mitään ongelmia koskaan.

Anna kun selitän.

Otetaanpas aknesta esimerkki. Maitotuotteita syytetään yleisesti tänä päivänä yhtenä syypäänä akneen (ja muihinkin iho-ongelmiin). Eikö? Miksi sitten niin moni ihminen voi syödä maitotuotteita koko ikänsä joka päivä eikä heillä silti ole mitään iho-ongelmaa?

Siksi, että maitotuotteet EIVÄT aiheuta aknea. Maitotuotteet vain RUOKKIVAT sitä mikä aiheuttaa sen aknen. Ymmärsitkö? Väännän rautalangasta.

Maitotuotteet ovat aknen aiheuttajan ravintoa. Ja aina kun syöt maitotuotteita, ruokit aknen aiheuttajaasi. Pienelläkin pisaralla maitotuotteita annat aknesi aiheuttajalle pitkäksi aikaa ravintoa.

Siksi muutaman viikon tai kuukauden maitotuotteiden eliminointi ei välttämättä riitä. Palaat aina lähtötilanteeseen mikäli syöt juhlissa edes pienen lusikallisen kermavaahtoa. Sama pätee muiden ruokien kohdalla jotka ruokkivat aknesi aiheuttajaa. Ja niitä on useampia ja juurikin sellaisia joita me syömme usein jopa huomaamattamme.

Tämän ymmärtäminen on ollut minulla ja valmennettavillani käänteentekevää.

Ja tuo akne on vain yksi esimerkki. Sama pätee moneen muuhun iho-ongelmaan. Ja huomaa nyt, että maito EI ole AINUT ruoka näiden ongelmien aiheuttajalle.

Mutta se on yksi iso sellainen.

Maitoa on siis turha syyttää. Sitä EI VOI syyttää aknesta tai muusta iho-ongelmasta. Se itse ongelma on täysin joku muu. Mutta se maito ruokkii sitä ongelmaa.

Ymmärsitkö?

Toivon, että tämä näkökanta myös helpottaa sinua. Koska tiedän kuinka raastavaa on olla kahden tulen välissä ja miettiä, että MIKSI joku uskoo täysin maitotuotteiden syyllisyyteen ja miksi toiset taas esittävät tiedettä todisteinaan maidon syyttömyydestä.

Asiaa voi myös filosofoida ihan mistä kannalta vain. Mutta filosofointi ei kuulu tähän.

Jos edes YKSI ihminen on parantanut ongelman itseltään eliminoimalla kaikki maitotuotteet, on se silloin totta.

Jos taasen edes yksi ihminen on syönyt koko ikänsä maitotuotteita eikä kärsi mistään ongelmasta, on sekin totta.

Miksi? Siksi, että maitotuote ei ole itse SYY. Maitotuote vain on syyn ruokaa. Ja se kenellä on SYY, saa vapautuksen eliminoinnista. Kun taas hän jolla ei ole SYYTÄ, saa maitotuotteista huolimatta olla terve.

Kuvassa olen ollut maidottomalla, viljattomalla ja sokerittomalla jo yli kaksi vuotta. Kuva kertoo mihin sillä pääsi. Käytössä oli myös pitkään jo ollut puhdas luonnoskosmetiikka.  Tämä siksi, että ymmärrät kuinka maidottomuus ei ollut tässäkään kohtaa se auttava tekijä viljattomuuden ja sokerittomuudenkaan kanssa. PS. kuvassa iho ei ole pahimmillaan. Synkimmistä ajoista minulla ei edes taida olla kuvaa. Välttelin niitä viimeiseen asti. Koska tuska.

Kuvassa olen ollut maidottomalla, viljattomalla ja sokerittomalla jo yli kaksi vuotta. Kuva kertoo mihin sillä pääsi. Käytössä oli myös pitkään jo ollut puhdas luonnoskosmetiikka.

Tämä siksi, että ymmärrät kuinka maidottomuus ei ollut tässäkään kohtaa se auttava tekijä viljattomuuden ja sokerittomuudenkaan kanssa. PS. kuvassa iho ei ole pahimmillaan. Synkimmistä ajoista minulla ei edes taida olla kuvaa. Välttelin niitä viimeiseen asti. Koska tuska.

Vieläkin tuotakin kuvaa on raskasta katsoa. Muistan niin hyvin sen ihotuskan. Sen muisto ei varmaan koskaan poistu. Mutta taitaapa ollakin syystä siten. Syystä, että palan halusta auttaa kaikkia jotka avun ovat valmiita vastaanottamaan.

Minulla alkaa muuten torstaina 5.10. Kaunistava Syysdetox -ryhmä. Se ei varsinaisesti ole ihovalmennus eikä edes valmennus tai kurssikaan. Mutta siellä keskitytään juurikin sen SYYN eliminoimiseen. Joten jos tunnet kutsun niin mukaan pääsee vielä kun on nopea. Lisää täällä.

Hyvää ja Kaunistavaa LIHATONTA lokakuuta kaikille, mennään tämä tankaten ravinteita pimeää talvea varten! Muah!

-MInna

Comment