Miten minä hoidin virtsatietulehdukseni ilman lääkkeitä.

Voi, että miten PALJON tämä tulehdus opetti minulle! Ja kyllähän minun se olisi pitänyt tietää, kaikki sairastumiset opettavat, ne näyttävät meille jotain, se on varmaa.

Mutta tästä tuli matka jonka viisautta en toivottavasti unohda. Avaan sinulle ensin sitä mistä kaikki yleensä ovat kiinnostuneita, mikä on se luonnollinen keino joka taltuttaa virtsatietulehduksen? Mitä pitää tehdä jotta tuo viheliäinen vaiva lähtee pois ilman antibioottikuuria?

Tämä on toki hyvin tärkeä asia. Mutta avaan loppuun lisäksi sitä mistä siinä on MYÖS kyse. Nimittäin mennään energiatasolle ja henkisiin aspekteihin, tietenkin, mitenkäs muutoin me parantuisimme ja parantaisimme Kaunistavassa elämäntyylissä.


Ensin.

Tässä on KAIKKI mahdolliset disclaimerit. Minä en ole lääketieteen ammattilainen enkä anna sen mukaisia ohjeita. Jos sinä kaipaat tai koet tarvitsevasi niitä, tämä ei ole sinun tekstisi.


Toiseksi.

Olen hyvin tietoinen että virtsatietulehduksen sanotaan etenevän helposti munuaisiin ja aiheuttavan vakavan tulehduksen. Siksi moni pelkää ja antaa pelkoon pohjautuvia ohjeistuksia sekä tyrmää tämänkaltaiset luonnonmukaiset ohjeistukset.


Minä kuitenkin luotan lukijoihini, he ovat todella fiksua väkeä. He kyllä itse tietävät koska kokevat tarvitsevansa lääketieteellistä apua, siksi tätä ohjeistustani ei kannata kommentoida pelolla. Kiitos siitä.


Minun pissatulehdukseni alkoi yhtenä aamuna voimakkailla oireilla, kylmänväreet kehossa, tärinä, pakotettu pissaamisen tarve, alavatsan kipu, pissaamisen kipu. Te tiedätte kyllä, nämä oireet ovat inhottavia.

Aloin heti hoitamaan tulehdusta Kaunistavin keinoin. Virtsarakontulehduksessa tärkeää on huomata oireet nopeasti ja alkaa hoitamaan sitä HETI. Siksi aloitin samantien ottamaan paljon sitruuna-inkivääri-hunaja -vettä, C-vitamiinia, kurkumatabletteja, selleri-kurkkumehua, yrttiteetä, puolukkaa ja hedelmiä sekä vihreitä smuutiin. Oireet helpottuivatkin jo iltapäivään mennessä ja seuraavana päivänä niitä ei ollut enää yhtään.

Mutta koska lähdin reissuun enkä saanut enää jatkohoidettua tulehdusta kunnolla ja yhteen tilanteeseen liittyi meditaatio joka nostatti kundaliiniani (liittyy tähän jälkimmäiseen tulehduksen ymmärtämiseen), tulehdus nosti uudelleen päänsä ja jäi päälle.

Sitten se olikin aika kova.

Onneksi minulla oli mahdollisuus levätä ja antaa tälle tulehdukselle mahdollisuus puhua ja päättää mitä minun kuuluu tehdä.


Siitä eteenpäin hoidin virtsatietulehdustani ahkerasti näillä kaikilla näillä keinoilla:

(Huomaa, että pissatulehdusta pitää hoitaa pitkään oireiden helpotuttuakin jotta se varmasti menee ohi!)

  • Join vähintään kolme litraa päivässä sitruuna-inkivääri-hunaja -vettä. Nämä pitää juoda lähes kerralla, ei pienissä erissä päivän aikana, vaan esimerkiksi aamulla 1l, iltapäivällä 1l ja illalla 1l.

  • Join 1l laadukasta yrttiteetä / pvä. Minä totesin sitruunamelissan tehokkaimmaksi. Tein sen tuoreista sitruunamelissan lehdistä koska minulla ei ollut kuivattua. Teet join kahdessa osassa, iltapäivällä ja illalla. Iltapäivällä tein sitruunamelissasta ja piparmintusta teetä, illalla join kamomillan ja sitruunamelissan yhdistelmää.

  • Sitruunamelissa on tähän vaivaan huikea yrtti! Minä käytin yhden puskan tuoretta sitruunamelissaa päivässä, puolet smuutiin ja puolet teehen. Voit myös lisäksi käyttää Lemon Balm -uutetta reiluja määriä.

  • On tärkeää juoda todella reilusti ja käydä usein pissalla. Rakon pitää saada huuhtoutua, tämä on myös keino jolla munuaisten tulehtumista ehkäistään. Kun virtsa ei pääse ns. vahvaksi ja istumaan rakossa pitkiä aikoja, tulehdus pysyy aisoissa eikä nouse munuaisiin.

  • Otin 4000 - 6000 mg laadukasta C-vitamiinia päivässä. Nämä pitää ottaa myös osissa, ei kaikkia kerralla.

  • Otin perusannokset käyttämääni sinkkisulfaattia.

  • Sokeroimatonta karpalomehua join pahimmassa vaiheessa päivän aikana noin 3-5 dl. Tämä ei tuntunut varsinaisesti auttavan ja aiheutti minulla ikäviä vatsaoireita mutta vanhan uskon mukaan tein sen kuitenkin.

  • Otin mukaan myös Goldenseal -uutteen. Tämä toimii hyvin kun ottaa riittävän isot annokset. Minä otin kolme pipetillistä pieneen tilkkaan vettä kaksi kertaa päivässä. Goldensealia voi käyttää kaksi viikkoa putkeen, sen jälkeen sen teho laantuu ja siitä pitää pitää kaksi viikkoa taukoa.

  • Kun Goldensealini loppui, otin kokeeksi sianpuolukkaa. Se toimi ihan hyvin mutta siinä vaiheessa pahin vaihe oli jo ohi. Toki tämä intuitiolla valitsemani tuote saattoi vahvistaa munuaisten puhdistumista ja siksi olla tässä kohtaa oikein hyvä.

  • Minä otin sianpuolukkaa hieman yli suositellun annoksen, neljä kapselia päivässä. Kaksi aamulla, yhden iltapäivällä ja yhden illalla. Huomasin, että tulehduksen jyllätessä, tämä lisäsi pissaamisen tarvetta reilusti ja teki siksi olosta hieman haastavampaa mutta se kyllä rauhoittui.

Minä käytin tätä sianpuolukkavalmistetta. Ostin sen Lifen myymälästä.

Minä käytin tätä sianpuolukkavalmistetta. Ostin sen Lifen myymälästä.

Minä syön näitä huikeita kurkuma-lisäravinteita. Ne on patentoitu ja kasvatettu Kangen-vedellä. Näitä saat vain jakelijoilta kuten minulta.

Minä syön näitä huikeita kurkuma-lisäravinteita. Ne on patentoitu ja kasvatettu Kangen-vedellä. Näitä saat vain jakelijoilta kuten minulta.

NOTE! Sain seuraajaltani viestin, että hän oli saanut krooniset virtsatieongelmat pois D-Mannoosin avulla. Olen kuullut tätä myös toisaalta joten linkkaan sen tähän.

Näiden nesteiden ja lisäravinteiden lisäksi söin tietenkin mahdollisimman Kaunistavasti. Tämä tukee puhdistumista ja hillitsee tulehdusta.

Ruokahalu ei ollut kovin hyvä joten söin hieman vaihdellen sitä mitä mieli teki -Kaunistavan rajoissa. Poissa on hyvä pitää ainakin gluteeni, maitotuotteet ja prosessoitu ruoka sekä liika rasva ja painotus kannattaa pitää hedelmissä, marjoissa ja kasviksissa.

Päivän smuutiin laitoin tuoretta sitruunamelissaa ja puolukkaa normaalien ainesosien lisäksi. Eli paljon vihreitä, hedelmiä (appelsiini on hyvä!) sekä marjoja. Söin myös luomuklementiinejä.

Ruoan kanssa on tärkeää ymmärtää ja sisäistää se, että tekee kaiken rakkaudesta itseään kohtaan, sytyttää halun syödä ja hoivata itseään nyt kipeänä kuin hoivaisi kipeää pientä lasta, suurella lämmöllä ja rakkaudella.



Kun oireet tuntuvat alapäässä inhottavilta, yksi keino helpottaa niitä on valuttaa bidellä alapäähän niin kuumaa vettä kuin vain hipiä kestää. Voit myös istua esim. pesuvatiin jossa on kuumaa vettä ja antaa sen helpottaa oloa.

Lantion alue on hyvä pitää extralämpimänä. Minä pujautin itselleni lämpimän neuleen lantion ympärille ja nukuin lämpimät housut jalassa sekä tuo neule lanteillani. Lämpö helli kunnolla, tunsin vahvasti sen voiman.

Kokeile myös lämmintä suolakäärettä! Minä muistin tämän vasta myöhäisemmässä vaiheessa mutta sen voima oli ihana. Laita kuumaan veteen (1l) puhdasta merisuolaa (3rkl), anna suolan imeytyä veteen ja kasta sitten jokin pehmeä kangasharso tai pyyhe vesi-suola -seokseen. Laita lämmin kääre alavatsalle ja lepää sen kanssa 20-30 minuuttia.

Tämä on hyvä kohta kuunnella eheyttävää musiikkia ja rauhoittua.

Kun kuljet ulkona niin suojaa lantion alue extralämmöllä!



Sairastuminen on aina mahdollisuus -ei uhka. Se on aina siunattu tila jossa meillä on MAHDOLLISUUS parantua.

Fyysisesti ja henkisesti annoin itselleni luvan levätä. Pahimmassa tulehdusvaiheessa olinkin tosi väsynyt, uupunut, poikki. Ja niin sen kuuluukin olla, kun tekee paranemista, pitää sille olla tilaa eli mahdollisuus. Jos juoksee töissä ja harrastuksissa, ei anna keholleen mahdollisuutta paranemiseen. Uupumus on merkki siitä että tarvitsee lepoa, se ei ole pois työnnettävä asia vaan kehon ohje siitä miten pitää toimia.

Toki tämä on entisten päivien ja joillakin vielä tämän päivän juttu. Sairastuminen täytyisi saada alta pois mahdollisimman pian jotta se ei häiritsisi elämää. Tämä on todella surullista. Sairastuminen on aina mahdollisuus -ei uhka. Se on aina siunattu tila jossa meillä on MAHDOLLISUUS parantua.

Ja yleensä me olemme hyvin tietämättömiä siitä mitä kaikkea oikeasti silloin parantaisimmekin jos vain antaisimme itsellemme siihen mahdollisuuden. Voin luvata että jos pysähdyt hoitamaan pissatulehdustasi kuunnellen kehoasi, parannat samalla jotain mitä et edes tietänyt sairastavasi. Sinä parannat jotain joka on energiatasolla, henkisellä tasolla ja joka on manifestoitumassa tulevaisuuden sairastumiseksi tai jonka olisi tarkoitus puhdistua tai poistua jotta sinä voit nousta korkeavärähteisemmäksi -terveemmäksi.

Yritä siis järjestää sairastumiselle tilaa. Vaikka se olisi niin pieni ja ärsyttävä asia kuin pissatulehdus. Se kaipaa huomiotasi ja jos sinä työnnät sen pois koska haluat vain hoitaa sen alta pois, se tulee aina uudestaan joko samassa muodossa tai jonain muuna ongelmana.



Akuutti ja pahin pissatulehdusvaiheeni kesti reilun viikon ajan (kokonaisuudessa meni paljon kauemmin!). Se kyseli minua paljon. Mutta minä luotan jo kehooni, tiedän että ei ole hätää, minun pitää nyt vain rakastaa tämä pois. Ja se tarkoittaa sitä että pelon sijaan hellin tulehdustani, annoin sille mitä se tarvitsi, en suuttunut sille, en vihannut sitä enkä työntänyt sitä pois -kuten en olisi tehnyt pienelle kipeälle lapsellekaan.

Minä en antanut pelolle sijaa eikä se minulla noussutkaan. Tiedän, että monilla teistä se nousee kun vaiva kestää pidempään, tulee mukaan pelko siitä että jotain pahaa on tapahtumassa, jotain pahaa tapahtuu tai vielä pahempaa tapahtuu. Tämä estää meitä rakastamasta ’ongelmaa’.

Ja usein pahin silloin tapahtuukin.

Kuitenkin virtsarakontulehdukselle on myös se syy, se henkinen syy miksi se on tullut puhdistettavaksi, miksi se ärtyi, miksi se liekehti. Minulla itselläni osui naulan kantaan Louis Hayn henkinen syy virtsarakon tulehdukselle.

Pissed off. Usually at the opposite sex or lover. Blaming others.

Minä olin juuri ollut pissed off, kiukustunut, vittuuntunut vastakkaiselle sukupuolen edustajalle. Ja boom, minä sain tulehduksen tavallaan kuin tyhjästä. Vaikka lapsena kärsin kroonisista tulehduksista, viime vuosina minun ei ole niistä tarvinnut millään tapaa murehtia.

Ole siis avoin myös tulehduksen henkiselle syylle. Sillä on tärkeä rooli ja sen tunnistaminen auttaa sinua pääsemään eroon tuosta tulehduksesta.

Haluan vielä sanoa, että tämä tulehdus oli pitkä, se ei väistynyt viikossa. Mutta minä annoin ja annan sille kaiken sen ajan jonka se haluaa ottaa koska tiedän etten ole vaarassa ja ’homma on hoidossa’.

Kun tulehdus oli pahimmillaan, jätin kaikki liikunnat. Toki kävin ulkoilemassa jotta pääsin maadoittumaan ja sain raikasta ilmaa. Kun olo alkoi olemaan vahvasti sairaasta terve, menin taas treenaamaan. Tätä suosittelen lämmöllä. Jätä treeni kun olet sairas. Sille tulee aika kun kuuntelet kehoasi, terveenä olo tuntuu erilaiselta kuin sairaana olo ja silloin voi sitten taas hikoilla vaikka pissatulehduksen oireita vielä olisikin.

Fyysisellä hoidolla on suuren suuri merkitys kehomme paranemiseen koska me olemme fyysisiä ja elämme fyysistä todellisuutta, mutta henkistä puolta ei voi jättää huomiotta mikäli haluaa parantaa itsensä luonnollisin keinoin.

Ja silloin tärkein asia on rakkaus. Sairautta rakastetaan ja hellitään, sitä ei vihata ja syytetä. Sille annetaan tilaa ja kysellään mitä se haluaa saada aikaan. Sairastuminen on kuitenkin tärkeää, onhan se ainoa tie paranemiseen.


-Minna

Ps. Minulle lääkkeet eivät ole vaihtoehto. En ymmärrä miksi haluaisin päästä näennäisesti vähällä ja kuitenkin aiheuttaa keholleni ehkä vuosiksikin ongelmien lääkkeiden käytön vuoksi. SIksi minä näen mieluummin vaivaa pidemmän aikaa ja pysähdyn ongelman äärelle syleilläkseni sen pois kuin työntääkseni sen väkivalloin hiljaiseksi. Tiedä silti, että mikä vain onkin sinun keinosi hoitaa itseäsi, se on sinun polkusi ja minä kunnioitan sitä.

Jos sama elämäntyyli kiehtoo sinua, Kaunistavan ruoan peruskurssi on vielä tämän viikon ajan tarjouksessa.

DSC_5861.JPG



Comment