Mieleiteot. Nuo viheliäiset inhottavuudet jotka pilaavat terveellisen elämämme. Tai ainakin hetkellisesti suistavat sen raiteiltaan. Jonka jälkeen palasia joutuu taas kasaamaan kokoon ja voimaa kuluu turhaan tuskailuun.

TÄMÄ ON TÄRKEÄÄ ASIAA MIELITEOISTA!

Ensimmäinen tuntuva muutos noudatettaessa Kaunistavaa Detoxia on yleensä mielitekojen selkeä väheneminen ja niiden hallittavuus.

Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että tahdonvoima vahvistuisi.

Kyse on siitä, että kun elimistösi saa sitä ravintoa jota se oikeasti tarvitsee, silloin mieliteot karkkiin, pullaan, pitsaan, rasvaisiin ruokiin, jäätelöön ja sipseihin, hiipuvat pikkuhiljaa pois.

Silloin sinun ei tarvitse elää niiden kanssa joka päivä -taistellen tahdonvoimallasi ja nostaen itseäsi itseinhon kuopasta ylös johon vajosit kun sorruit paketilliseen jäätelöä.

sweets.png

Tiesitkö, että oikeanlaisten sokerien vaje elimistössämme saa meidät himoitsemaan makeaa? Juuri sitä karkkia ja suklaata josta me yritämme pitää lakkoja.

Siksi on lähes mahdotonta päästä koskaan eroon makean himosta pelkällä tahdonvoimalla ja lakkoilulla.

Suolaisen himo on yleensä energian vajeesta, sokerin tarpeesta ja / tai oikeanlaisten mineraalisuolojen puutteesta johtuvaa.

Sinä himoitset pitsaa koska siinä on kaikkea näitä; paljon energiaa rasvasta ja tärkkelyksistä, sokeria viljoista ja juustosta (!) sekä suolaa suolaisista aineksista ja mausteenakin.

Sen lisäksi meillä on emotionaaliset tarpeemme joihin meillä on oikeus käyttää ruokaa lohtunamme. Kyse on vain siitä mikä ruoka oikeasti auttaa meitä selviytymään tunnetiloistamme eikä siitä mikä ruoka vain tukahduttaa ne.

Me himoitsemme energianvajeeseen rasvaista ja sokeripitoista (tärkkelys) syötävää. Mineraalisuolojen puute saa meidät himoitsemaan suolaisia herkkuja.

Me himoitsemme energianvajeeseen rasvaista ja sokeripitoista (tärkkelys) syötävää. Mineraalisuolojen puute saa meidät himoitsemaan suolaisia herkkuja.

Rasva on yksi iso mielitekojen ylläpitäjä! Ja normaali Suomalainen kotiruoka ja terveelliseksi mielletty sekaruokakin ovat runsasrasvaisia koska ne pitävät sisällään eläinperäisiä tuotteita lähes joka aterialla (juustot, kananmunat, lihat, kalat, kanat). Myös huonosti koostettu kasvisruoka voi sisältää maitotuotteiden ja kananmunien lisäksi pähkinöitä ja siemeniä reilusti.

Kun pitää huolen siitä, että energiantarve täyttyy tasaisesti koko päivän ajan JA energia tulee lähteistä jotka OIKEASTI ruokkivat kehomme tarpeita ja elimistö puhdistuu vanhoista ruoista niin jäljelle jää lähes mieliteoton olotila.

Näitä oikean energian antavia ruokia ovat hedelmät, marjat, kasvikset, yrtit sekä tärkkelykset. Ensisijaisesti hedelmät sekä marjat.

Sen jälkeen syntyvät mieliteot kertovatkin sinulle enemmän siitä mitä kehossasi oikeasti tapahtuu sekä tunnetasolla, että fyysisellä tasolla. Ja kehosi todennäköisesti pyytää juuri siihen hetkeen auttavaa ruokaa.

Kun minulle tulee energiantarve janoan todennäköisesti taateleita. Kun kaipaan maadoittumista, haluan marjoja. Kun kaipaan vahvistusta siihen kuka minä olen, himoitsen banaaneja. Kun tarvitsen lohtua kaipaan bataattia ja avocadoa. Kun olen stressaantunut ja väsynyt kehoni huutaa hunajaa.

Sinä pääset tähän tilanteeseen myös. Siihen missä mieliteot eivät vie sinua kieltojen ja syytösten kierteeseen.

Minä en oikeasti koskaan uskonut siihen, että elämää voisi elää ilman makeanhimoa. Minä himoitsin karkkeja, suklaata ja keksejä joka päivä. Olin pahemman luokan herkkupeppu.

Rasvan ja proteiinin lisääminen sekä hiilihydraattien karsiminen auttoi. Tai niin luulin silloin. Kuitenkin sinne väliin tuli aina välillä päiviä jolloin sorruin herkuttelemaan. Vähintään tummalla suklaalla. Joka on muuten todella koukuttavaa. Ei sen sokerin vuoksi vaan sen rasvan vuoksi!

Sokeri ei koukuta. Rasva koukuttaa. Eli sen suklaan, keksin, viinerin, patukan, jäätelön ynnä muiden mukana tuleva rasva addiktoi.

(Ja nyt väärinkäsitysten välttämiseksi; HYVÄ sokeri ei koukuta. Eli tärkkelys ei koukuta, hedelmien sokeri ei koukuta, kasvisten sokeri ei koukuta. Inverttisokerit ja siirappisokerit käyttäytyvät elimistössämme eri tavalla. Ne ovat niitä haitallisia sokereita joita sinä himoitsen kun et ole syönyt tarpeeksi hyvää sokeria.)

Me emme pysty toimimaan ihmisinä ilman glukoosia, sokeria joksi elimistömme ruokansa pilkkoo. Glukoosi ravitsee aivosi, hermostosi ja kaikki elimistösi solut. Ilman sokeria ravinteet eivät pääse soluihin sisään.

Usko pois. Sokeri on elimistömme ensisijaista energianlähdettä. Siksi me janoamme sitä joka päivä. Sen tarpeen voi hetkeksi turruttaa rasvalla mutta pois se ei koskaan mene eikä fysiologiaamme voi siltä osin muuttaa.

Meidän pitää ruokkia itseämme joka päivä riittävällä määrää oikeanlaista sokeria.

Stressi, sairastelut, sairaudet, elämäntilanteiden muutokset, emotionaaliset tarpeet, aivotyöskentely ja surut lisäävät sokerin tarvettamme.

Siksi on tärkeää ruokkia sitä tarvetta joka päivä ja tehostetusti mikäli elämäntilanteesi on vaativa. Näin tuet myös lisämunuaistesi jaksamista stressissä. Niiden ei tarvitse puuttua tilanteeseen (vapauttamalla adrenaliinia) kun verenkierrossasi on jatkuvasti tarvittavia sokereita.

Palaudut siis stressijaksosta elämässäsi paremmin kun lisämunuaisistasikin on huolehdittu.

Hedelmillä ja marjoilla on ominaisuuksia jotka auttavat rauhoittamaan lisämunuaisia, voimistamaan koko umpieritysjärjestelmää, eheyttämään maksaa ja elvyttämään aivoja.

Meidän pitäisikin tehdä hedelmistä ja marjoista tapa.

Vai säästeletkö kuitenkin vielä niitä kuin kultaa? Vai pelkäät niiden sokeria?

Tiedätkö? Laitetaan nyt vähän mustikoita pakkasesta puuron päälle. Ja vähän mansikoita jogurttiin. Säästellään niitä jotta niitä riittää koko talven yli. Annostellaan niitä kuin kultaa jota ei saa takaisin. Ripautellaan sinne tänne vähän kerrallaan ja paistetaan piirakassa pyhäpäivänä.

Hedelmissä on vähän sama meininki. Kyllä nyt yksi banaani välipalaksi riittää. Tai kaksi omenaa päivällisen jälkeen. Kesällä hullutellaan ja syödään vielä muutama pala vesimeloniakin.

Me säästelemme marjoja ja hedelmiä kuin ne olisivat jälkiruokaa, kalleinta ruokaa tai harvinaisinta ruokaa jota maa päällään kantaa.

Senkin pitäisi kertoa jo jotain. Me kohtelemme niitä ruokina joita ei välttämättä saa joka päivä ja joita pitää säännöstellä ja annostella jotta kaikille riittää. Ne ovat herkkua jota ei aina saa.

Kuitenkaan me emme ymmärrä, että tämäkin jo kertoo sitä tarinaa kuinka tärkeää ravintoa ne ovat meille.

Tai sitten me olemme menneet mukaan siihen erheelliseen hyvinvointitrendiin jonka mukaan hedelmät ovat liian sokerisia.

Se on surullisinta koskaan.

Hedelmiä syömällä minä ja monet valmennettavani ovat päässeet aivan uusiin ulottuvuuksiin hyvinvoinnissaan. Makeanhimot loppuvat ja painot putoavat. Väsymykset ja aivosumut poistuvat ja ihot kirkastuvat.

Tämä ei siis ole tahdonvoimalla tehtävä asia.

Tämä on PÄÄTÖS. Päätös pitää syvää huolta itsestään joka päivä. Ja sen myötä mieliteot katoavat.

Ja jos ne joskus palaavat sinä tiedät niihin syyn. Ja jos suklaalle tai pitsalle joskus antautuu, sinulla on päätös tehtynä joka palauttaa sinut takaisin hyvään. Sinne hyvään missä mielitekoja ei jouduta kaikin voimin työntämään sivuun.

IMG_1023 2.JPG
Kun syöt kasvipohjaisesti ja vähärasvaisesti voit luottaa mielitekoihisi.

Kun syöt kasvipohjaisesti ja vähärasvaisesti voit luottaa mielitekoihisi.

Kaunistavalla detoxilla pääsee mukaan tähän. Siellä ravitaan kehoa ja mieltä juuri niillä ruoilla jotka vapauttavat sinut pikkuhiljaa mielitekojen kierteestä.

Se ON mahdollista. Minä olen siitä elävä esimerkki. Lapsesta asti olen ollut valtava sokerihiiri. Olen nuoruuteni elänyt herkuilla ja leipomuksilla. Aikuisiällä makeanhimoa vastaan olen taistellut monin keinoin, useimmin päätöksillä ja laihdutusyrityksillä. Muutaman päivän tai vähintään viikon jälkeen lopputulos oli aina massiivinen sortuminen herkkuihin.

Jonka jälkeen itseinho oli suuri.

Ja sellainen tuhoaa itsetunnon, ilon ja energian. Todella surullista. Ja minä tiedän etten ole ainut. Ja minä tiedän, että siitä kierteestä pääsee pois. Se vaatii vain sen päätöksen.

Kaunistavalle Detoxille pääsee nyt, tervetuloa tekemään se päätös.

-Minna

Mielitekoja vähentävä täydellinen ateria. Sokereita hedelmistä ja mineraalisuoloja selleristä. Kaunistavaa ravintoa.

Mielitekoja vähentävä täydellinen ateria. Sokereita hedelmistä ja mineraalisuoloja selleristä. Kaunistavaa ravintoa.

Ps. Hyvinvoinnille ei tietenkään ole kuolemanvakavaa mikäli toisinaan syö jotain ohi kaunistavan. MUTTA kun on kyse mielitekojen taltuttamisesta, niitä ei voi jatkuvasti ruokkia suklaalevyllä tai viinerillä tai sipseillä ihan vain sen vuoksi että elää ja nauttiakin pitää.

Elää ja nauttia pitää mutta siihen ei pääse ellei joskus katkaise kierrettä. Mitä teet sillä nauttimisella jos sen jälkeinen olo ei korjaannu hyväksi missään vaiheessa? Jos koko ajan on kierteessä ja ahdistaa.

Onko se nauttimista?

Ruokaan yhdistetään niin paljon. Siihen liittyvät iloiset tapahtumat, sosiaaliset ja lämpimät hengailut. Juhlat ja surut. Elokuvaillat ja niiden rentouttava olotila.

Muista, että niistä ei tarvitse luopua. Mutta niitäkin voi elää ilman suklaaövereitä. Se iloinen elämisen tunne niissä tapahtumissa ei tule vain siitä ruuasta. Se tulee seurasta ja paikasta, tilanteesta ja vapaalla olon tunteesta.

Siksi niitä voi edelleen saada vaikka suklaalevy ei siihen kuuluisikaan. Ja kun assosiaatio elokuvaillan ja karkkipussin sekä popkornien väliltä katkeaa sen jälkeen kun huomaat ettet enää himoitsekaan niitä herkkuja, elokuvailta on ihan yhtä ihana ja antoisa taateleiden kanssa.

Pps. Anna mahdollisuus! Tee päätös ja anna kehollesi mahdollisuus vapautua mieliteoista. Se vaatii alkuun vähän työtä ja päätöstä mutta palkitsee vapaammalla elämällä. Kieltäytyminen ei nimittäin mieliteoista vapauduttua ole enää se ongelma.

Sinä et silloin taistele mielesi vahvaa himoa vastaan. Sinä vain kieltäydyt. Eikä se tunnu missään. 

Ppps. Ajattelepa seksiä. Sen puutetta. Kun puute on suuri, mieli haluaa koko ajan kun kehokin haluaa. Kun puute on täytetty kunnolla hyvällä seksillä sen jälkeen se ei ole enää mielessä päällimmäisenä. Tarve on tyydytetty.

Sillä pärjää taas hetken eikö? Ihan sama on ruokaan liittyvien mielitekojen kanssa. Ne pitää tyydyttää. Juuri sillä joka sen oikeasti tyydyttää. Kun sinä haluat seksiä niin uusien vaatteiden ostaminen tukahduttaa hetkeksi mutta ei vie itse tarvetta pois. Se nousee esiin taas pian.

Kun kehosi huutaa sokeria, energiaa, mineraalisuoloja tai mielen lohtua niin pitsa on vain se hetkellinen apu. Se häivyttää mutta ei poista. Uusi tarve nousee esiin hyvin pian. Ja siinä kierteessä sinä elät lopun elämääsi.

Ellet sitten valitse ja päätä toisin.

 

Tämänkin kaiken olen fysiologiastamme oppinut Medical Medium Protocollasta by Anthony William

Comment