Mitä jos menisitkin kauneus edellä eikä rasvanpoltto ja laihuus edellä.

Ehkä tiesitkin, että minä olen kärsinyt aikuisiän aknesta yli kymmenen tuskaisaa vuotta. Nuorena minulla oli täydellinen iho. Siis oikeasti täydellinen. Sitä onnea kesti avioerooni asti. Olin vain 22 -vuotias kun erosin silloisesta miehestäni. Elämä toi mukanaan kasan kaikkea mahdollista stressin aiheuttajaa. Aluksi ongelma ei ollut vielä paha, vain oireileva.  Siitä eteenpäin sitten seuraavat vuodet vain pahensivat ongelmaani.

Olen tämän vuoksi tehnyt valtavan työn etsiessäni ongelmaani ratkaisua. Tämä asia on minulla todella lähellä sydäntä ja tunnen sympatiaa ja tuskaa jokaista kohtaan joka vieläkin joutuu kärsimään aknesta. Tai jostain muusta iho-ongelmasta. Akne vain on siitä inhottava, että se oleilee yleensä kasvoissa -kaikkien nähtävillä.

Se todella musertaa itsetunnon ja tuo itseinhon tunteen valtavana osana elämään. Toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Mutta ongelma on suuri. Siksi syntyi Kaunistavat Smoothiet ja Kaunistava Ruoka. Koska ymmärsin, että on olemassa ruokavalio joka ihan oikeasti hehkuttaa meidät parhaiksi versioiksi itsestämme.

Halusin vain vielä kertoa tämän sinulle. Ihan siksi, että oikeasti ymmärrät kuinka tähän Kaunistavaan ruokavalioon on syy. Tämän päivän VHH:t, bodarisafkailut, aamun rasvakahvit ja hedelmien välttely ovat niin hirveän huolestuttavan raastavaa ruokaa kauneudelle koska siinä mennään rasvanpoltto edellä. Tiedän kyllä, että fiksusti toteutetussa VHH:ssa (ja vaikka mukana olisi hyvät hiilihydraatitkin) on paljon hyvää ja terveyttä edistävää.

Itse ruuan vaikutusta ulkonäköön muutoin kuin rasvanpolttoon ei siis ajatella. Valitettavasti moni ihan terveysasiakin jää huomioimatta laihdutusta ja rasvanpolttoa ajatellessa. Vaikka kuinka dieetti olisi niin sanotusti hyvistä raaka-aineista ja hieman hifisteleväkin.

Nämä ruokavaliot eivät välttämättä ota huomioon sitä, että meitä ei ole luotu käsittelemään niin paljoa rasvaa pitkällä aikavälillä. Eikä niin paljoa eläinperäistä ruokaa. Se rasittaa elimistöämme (haima ja maksa ja sitä kautta lisämunuaiset), vanhentaa elimistöä ennenaikaisesti ja vie sitä korkeavärähteistä vetovoimaisuutta sinusta pois.

Alle 35-vuotiaalla tämä ei ehkä vielä tunnu ajankohtaiselta. Eläminen ja ruokavalinnat eivät vielä niin paljoa näy iholla ja kasvoissa. Mutta 35 rajapyykin ylittäneet huomaavat jo tämän. Silloin tulee se paniikki jolloin haluaakin kääntää kelloa taaksepäin. Minä yritän sinulle kertoa, että siihen on mahdollisuus.

Sinun ei kuulu tietenkään näyttää nelikymppisenä kaksikymppiseltä. Eletty elämä saa ja kuuluu näkyä. Mutta ennenaikainen väsähtäminen ja vanheneminen on mahdollista pysäyttää. Tätähän me kaikki toivomme ostaessamme uusimmat ja kalliimmat synteettiset voiteet silmien ympärille joita suurella rahalla televisiossa ja kauneuslehdissä mainostetaan. Eikö, vai mitä mieltä olet?

Tiesitkö muuten myös, että hoikkuus ja laihuus ei tarkoita sitä, että elimistösi voisi hyvin tai, että sinulla olisi ruokavalio kunnossa? Minulla on ollut ja on monta hoikkaa valmennettavaa joiden hyvinvointi ei todellakaan ole hyvää. Sama pätee ihoon. Moni urheileva ja "terveellisesti" syövä kärsii jonkinasteisesta iho-ongelmasta. Tai väsyneestä ja harmaasta ihosta.

Ja mitä tulee muutoinkin painonpudotukseen ja laihdutukseen. Olen sen suhteen nykyään todella skeptinen. En pidä koko laihdutusajatuksesta yhtään. Koska kun olet harmoniassa elimistösi kanssa se palkitsee sinut juuri sille sopivalla elopainolla.

Kyllä. Ylipaino on terveydelle haitallista. Mutta niin on jojolaihduttelutkin. Siksi vain pysyvät ruokailumuutokset ovat niitä joita suosittelen.

Minä ajattelin kertoa sinulle, että kevät tulee. Aika kääriytyä huivien alta esiin ja panostaa ihon ja kauneuden hehkutukseen -luonnollisesti. Vai oletko sinä ehkä ajatellut tätä? Oletko ehkä ollut alkuvuoden sokerittomalla ruokavaliolla ja nyt tuntuu siltä, että jotain pirteämpää olisi kiva saada?

Saan jatkuvasti palautetta siitä kuinka eläinproteiinin vähentäminen, hedelmien ja kasvisten lisääminen ovat tuoneet parempaa oloa entiseen verrattuna. Ihan vaikka olisikin jo syönyt terveellisesti ja hyvin. Silti.

Miksi?

Koska Kaunistava Ruoka on sitä joka ottaa huomioon kaiken oleellisen. Ruuansulatuksen, aineenvaihdunnan, alkalisoinnin, kevyen detoxin ja ruoka-ainekset jotka tekevät sinulle hyvää niin fyysisesti kuin mentaalisestikin.

Oman Kaunistavan Smoothie -kirjasi saat ladattua heti täältä.

Ja jos olet Porilainen tai lähellä (ja tietenkin ihan mistä vain!), niin laitahan ylös 11.3.2017 päivämäärä ja tule silloin KAUNIS HEHKU -tapahtumaan jossa minä luennoin Kaunistavasta Ruuasta ja tarjolla on vaikka mitä muuta luonnollista kauneutta. 

Siitä voit lukea lisää täältä.

Kiitos Sinulle kun olet osana Kaunistavaa Ideologiaa. Edelläkävijöiden hyvinvointivaltausta :D Kerro minulle mistä haluaisit minun blogaavan? Tai kerro minulle itsellesi herääviä ajatuksia ihan vapaasti.

-Minna <3

Ps. Kaunistava Ruoka on siitäkin niin ihanaa, että se vapauttaa käyttöösi hedelmät (kyllä, niiden sokeria ei tarvitse pelätä), se antaa sinulle elimistöäsi kunnioittaen paljon ravinteita ja poistaa annoskokojen vahtimisen. Saat syödä kun sinulla on nälkä. Ja juurikin sen verran mitä tarvitset jotta nälän tarpeesi tyydyttyy. Niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Pps. Edellisen kirjoitukseni Kaunistavasta Ruuasta voit lukea täältä. Parhaillaan on menossa 10 PÄIVÄN KAUNISTAVA MUUTOS -verkkokurssi johon ei enää pääse mukaan. Mutta jotta pääsisit seuraavalle kurssille, sinun kannattaa ladata itsellesi tuo Kaunistavat Smoothiet -kirjani ja tutustua siihen. Sen jälkeen pysy kuulolla niin saat kyllä ensimmäisten joukossa tietää koska on seuraava Kaunistava Muutos verkkokurssi.

 

Comment