10 PÄIVÄN KAUNISTAVA MUUTOS -verkkokurssi ja mistä Kaunistavassa Ruuassa on kyse?

Kaunistava Ruoka. Mihin se perustuu?

Ravinteikas ja happirikas ruoka sekä optimaalinen ruuansulatus ovat avainsanat nuorekkaaseen ja hehkuvaan ulkonäköön. Ihon hyvinvointiin ja hehkuun tarvitaan kevyttä jokapäiväistä detoxia ja optimaalista ruuansulatusta. Vain siten pääset hehkumaan kauneinta versiota itsestäsi. Sinun pitää siis tetää, että pelkät hyvät raaka-aineet eivät riitä. Sinun pitää tietää myös miten niitä yhdistellään ja missä järjestyksessä tietyt ruuat kannattaa syödä. 

Kaunistavat Ruuat ovat hyvinkin perusruokaa. Voit halutessasi täydentää ruokavaliotasi hyvillä superfoodeilla. Mutta ne eivät ole pakollisia. Kaiken tarvittavan saat perusmarketista. On oikeasti myös hyvä opetella menemään puuhun oikeassa asennossa. Ensin aina perusasiat ja vasta sitten lisäykset. Sanoisin sinulle myös, että oikotietä onneen ei ole. Jos joku tarjoaa sinulle helpolta kuulostavaa ratkaisua johonkin vaivaasi, se todennäköisesti ei ole totta eikä mahdollista. Älä siis sorru ihmeisiin ja ihmepillereihin vaan ota itse vastuu omasta hyvinvoinnistasi. Joka päivä. Siten saat pysyviä tuloksia ja myös parhaimmat tulokset.

Mihin pyritään?

Ruuansulatuksen optimointiin ja helpottamiseen oikeanlaisesti yhdistellyillä aterioilla. Ateriat pyritään syömään oman elimistön sisäistä ääntä kuunnellen, ei kelloa katsoen.

Huono ruuansulatus aiheuttaa muun muassa seuraavia ongelmia: väsymys, allergiat, ennenaikainen vanheneminen, vatsavaivat, turvotukset, huono rasvanpoltto, painonnousu, väsähtänyt ja ongelmainen iho sekä selittämättömät yliherkkyydet. Me käytämme ruuansulatukseen hirvittävän paljon energiaa! Kun tätä prosessia kevennetään, vapautuukin sinulle käyttöön tasaista energiaa.

Panostamme ravinteikkaaseen, happirikkaaseen ruokaan jossa pääpaino on kasviksissa jotka alkalisoivat elimistöämme. Hapan elimistö on otollinen kasvualusta sairauksille, syövälle, iho-ogelmille, vanhenemiselle ja väsymykselle. Käytämme myös runsaasti hedelmiä niiden alkalisoivan vaikutuksen, puhdistavien ominaisuuksien sekä hyvän sokerin vuoksi. Hedelmien tärkeyttä ei voi liioin korostaa! Ne kuuluvat jokapäiväiseen hedelmälliseen ruokavalioomme. Niiden avulla saamme itsellemme todellista kaunistavaa ruokaa.

Mistä vähennetään?

Koska lisäämme ruokavalioosi runsaasti kasviksia sekä hedelmiä oletamme että jostakin pitää myös vähentää jotta edes jaksat syödä kaiken mitä sinun pitääkin. Kaunistava Ruoka painottaa kasvisruokavaliota. Se ei ole välttämättömyys, voit hyvin pitää mukana jonkin verran suosikkiproteiinejasi mikäli niin haluat. Saatat kuitenkin huomata ettet kaipaakaan niitä enää niin paljon. Kaunistavien Ruokien ideologia vähentää automaattisesti syömääsi eläinproteiinin määrää jolloin sinä saat myös hehkuvamman ulkonäön. Koska tiedämme jo, että eläinproteiini vanhentaa sinua ennenaikaisesti. Se happamoittaa elimistöäsi ja tukkii ruuansulatustasi. Ei kovin kaunistavaa. Ja muistathan, että ei ole olemassa elimistön detoxia ilman kunnollista ruuansulatusta.

Toinen ruoka-aines josta vähennämme on rasva. Hyvät rasvat ovat välttämättömiä elimistömme optimaaliselle toiminnalle. Niitä tarvitaan myös kauneuteen. Mutta tämän päivän hyvien rasvojen villitys ei ole pitkälle kantavaa. Öljyt ja eläinrasvat tukkivat maksaasi, väsyttävät haimaasi ja sitä kautta väsyttävät sinun hehkuasi ja hormonitoimintaasi. Huolimatta siitä, että ne olisivatkin laadukkaita rasvoja. Sen lisäksi öljyt hidastavat ruuansulatusta selkeästi. Täten öljyt ja muut rasvat myös lopettavat ja hidastavat huomattavasti elimistösi jokapäiväistä puhdistumista. Siksi me vähennämme niiden määrää ruokavaliossa. Ne eivät kaunista sinua liiallisesti syötynä. Joten unohda rasvakahvit ja terveysöljyillä lotraaminen. Ota energiasi puhdistavista, hedelmällisistä ja kaunistavista hedelmistä. Syö kaunistavia kasviksia ja suolistollekin tärkeitä tärkkelyksiä. Täydennä sopivasti hyvillä rasvoilla kuten avocadolla ja neitsyt kookosöljyllä.

Ensin sinun pitää poisoppia jotta voit oppia uutta tilalle.

Olemme oppineet viime vuosien aikana, että proteiinia jokaisella aterialla pitää nälän poissa, polttaa rasvaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Ja kasvattaa lihasta. Olemme myös oppineet, että hyviä rasvoja pitää syödä joka aterialla sopivasti jotta nälkä pysyy poissa ja aivomme saavat niille tärkeitä rasvoja. Olet ehkä oppinut, että ravinteetkin imeytyvät paremmin kun ruuassasi (tai smoothiessasi) on mukana hyvää rasvaa.

Syömällä proteiinia ja rasvaa joka aterialla, nälkäsi kyllä pysyy poissa mutta teet tietämättäsi itsellesi todellakin väsyttävän ja ei kaunistavan karhunpalveluksen.

Ruuansulatusjärjestelmäsi joutuu koville sulatellessaan aamusta iltaan eläinproteiinia. Sillä kuluu siihen paljon aikaa, energiaa ja tärkeitä entsyymejä sekä vatsahappoja. Sen lisäksi eläinproteiinin pilkkomisen sivutuotteena syntyy happoa joka happamoittaa sinut. Ei kuulosta kovinkaan kaunistavalta.

Kun vielä lisätään aterioihin rasvaa joka siis hidastaa entisestään ruuansulatusta, on elimistölläsi kova työ pilkkoa syömäsi ruoka ja tuottaa siitä sinulle energiaa. Haima ja maksa joutuvat yhdessä koville kun ne sulattelevat kaikkea tätä rasvaa jota ateriasi sisältää. Haima väsyy tuottamaan ruuansulatukseen tarvittavia entsyymejä ja maksa ei jaksa enää suodattaa vertasi kunnolla koska se tukkiutuu rasvan määrästä (huomaa, että myös se syömäsi eläinproteiini sisältää AINA eläinperäistä rasvaa). Kun haimasi ja maksasi on väsytetty niin apuun rientävät lisämunuaisesi jotka yrittävät epätoivoisesti tuottaa hormoneita korjaamaan tilannetta. Minä itse pahensin omaa kilpirauhasen toimintaani tällä tavoin. Ja lisämunuaiseni väsyivät väsymistään.

Entäs se terveystieto siitä rasvan lisäämisestä jotta ravinteet imeytyisivät paremmin? Palaa alkujuureen. Ota mieleesi ja ehkä käteesikin vaikka omena. Miten luonto olisi voinut luoda jonkin hedelmän ja vain toivoa, että sinä ymmärtäisit lisätä siihen rasvaa jotta sen ravinteet imeytyisivät paremmin? Luonto on viisas. Omena on sellaisenaan täyttä ravintoa. Sinun ei tarvitse lisätä eikä poistaa mitään. Itseasiassa palataan takaisinpäin. Rasva hidastaa ruuansulatusta. Se myös hidastaa tai jopa lopettaa puhdistumisen. Eli kun lisäät siihen viherhedelmäsmoothieeseesi (jonka oli tarkoitus puhdistaa) jotain rasvaa niin puhdistuminen loppuu siihen. Ja todennäköisesti ruuansulatuksesi tehokkuus tippuu romahtaen jolloin sinä et saakaan siitä energiaa vaan menetät energiaa. Lopputuloksena voi olla myös turvotus ja muut vatsavaivat. Sekään ei ole kovin kaunistavaa. Ja kun ruuansulatus heikentyy, heikentyy ravinteiden imeytyminenkin.

Tuleeko minulle sitten nälkä?

Ei. Kevyempi tunne todennäköisesti. Mutta Kaunistava Ruoka ei ole nälkiinnyttävää ruokaa. Opit erilaisen vatsatuntuman kylläkin. Ruuansulatukseen panostaminen ei tarkoita nälkää mutta tuo sinulle kepeän olotilan isonkin aterian kanssa. Sinun kuuluu syödä silloin kun olet nälkäinen, ei silloin kun kello sanoo sinun olevan nälkäinen. Sinun kuuluu syödä sen kokoinen annos joka tyydyttää ruuantarpeesi niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ei sen kokoinen annos jota laskelmat sinulle yrittävät tarjota. Opit Kaunistavan Ruuan avulla nopeasti, että ravinteet merkitsevät ja se, että syöt kunnioittaen ruuansulatustasi. Näin et näe nälkää vaikka et söisikään runsasproteiinista aamupalaa ja saat silti pidettyä litteän vatsan ja kepeän olon.

Jos syönkin tärkkelyksiä ja hedelmiä, mitä tapahtuu painolleni?

Mikäli sinulla on painokiloja pudotettavana, Kaunistava Ruoka hyvin todennäköisesti polttaa ne pois pikkuhiljaa, luonnollisesti. Vaikka Kaunistava Ruoka ei painotakaan laihduttamista niin noudattamalla ruuansulatuksen optimointia ja kevyttä elimistön detoxia elimistösi luopuu mielellään ylimääräisistä kiloista vaikka et rajoitakaan tärkkelyksiä ja hedelmiä. Tai laske kaloreita ja syö vähähiilihydraattisesti.

Elimistömme on paljon monimutkaisempi kompleksi kuin laskennalliset makrot. Meihin vaikuttavat kaikki. Ihan kaikki. Jopa sekin missä tunnetilassa sinä syöt. Joten unohda laskentoihin perustuvat dieetit ja anna elimistöllesi mahdollisuus toimia optimaalisesti.

Mitenkäs verensokerini?

Olet varmasti jo kuullut puhuttavan verensokerin heilahteluista ja kuinka sitä ohjataan pitämään kurissa proteiinin ja rasvan avulla ja jättämällä hiilihydraatteja hieman vähemmälle. Hedelmät ja hyvät tärkkelykset eivät heilauttele verensokereitasi kunhan ne syödään oikein. Hedelmien sokeri on aivoruokaa joka auttaa myös täydentämään maksasi glykogeenivarastoja joiden avulla sinä jaksat paremmin. Tämä varasto on myös kuin vuotava tynnyri, sitä pitää täyttää jatkuvasti. Varsinkin mikäli olet kovasti stressantunut tai treenaat paljon.

Hyvät tärkkelykset antavat mieltä lämmittävää ruokaa helposti sulavasssa muodossa jolloin energiaa vapautuu sinulle vaivattomasti elimistöäsi tukkimatta. Suolistosi tarvitsee näitä hyviä tärkkelyksiä voidakseen hyvin. Monet hyvät tärkkelykset sisältävät myös oleellisia aminohappoja (proteiinit) ja siksikin ne täydentävät ruokavaliotasi kauniisti.

Kun syöt hyvät tärkkelykset ruuansulatustasi kunnioittaen, eivät ne turvota, nosta verensokeriasi eivätkä lihota (järkevissä määrin tietenkin). Yllättäen käykin niin, että ne buustaavat aineenvaihduntaasi ja antavat sinulle ravinteikasta ja kuiturikasta mielihyväruokaa joka ei jätä kylmäksi. Pelko siis pois!

Mitenkäs proteiinin tarve?

Rasvan lisäksi tämä on yksi tämän päivän harhaluulo. Meidän proteiinin (eli aminohappojen) tarpeemme on huomattavasti pienempi kuin mitä tänä päivänä kohistaan olevan. Sinä saat tarvittavia aminohappoja sieltä mistä se eläinkin ne ottaa jonka lihasta sinä syöt toivoaksesi tankkaavasi itsellesi proteiineja. Gorilla ottaa aminohapponsa ruohosta ja on ehkä maailman vahvin ja lihaksikkain eläin. Leijona ottaa ravintonsa raa’asta lihasta koska leijonan ruuansulatusjärjestelmä on lihansyöjän järjestelmä. Sillä on nopea ja lyhyt ruuansulatusjärjestelmä. Leijonan vatsalaukku käsittelee tuon lihan hyvin nopeasti kun taas meidän hidas ja kasvissyöjän järjestelmämme käsittelee eläinproteiinin todella hitaasti ja vaivalloisesti. 

Aminohapot ovat tärkeitä kyllä. Mutta se ei tarkoita sitä, että niitä pitäisi niiden kaikkien haittavaikutusten kustannuksella syödä valtavia määriä eläinproteiinin muodossa. Sinä saat aminohappoja kaikesta ravinteikkaasta ruuasta jota syöt. Ja voit tehostaa niiden saantia siemenillä, pähkinöillä, hamppuproteiinilisällä, chiasiemenillä, chlorellalla, spirulinalla, kauralla, kvinoalla, iduilla… Lista on loputon. Sen lisäksi nuo edelliset aminohappolähteet eivät tuo mukanaan eläinproteiinin haittavaikutuksia joka syö sinun ulkoista kauneuttasi sisältäpäin. Ne hehkuttavat sinua, kauniisti sisältä ulospäin.

Miten sitten paljon treenaavat, sopiiko Kaunistava Ruoka heille?

Kyllä sopii. Mikäli treenaat paljon sinun pitää vain syödä enemmän. Treeni tarvitsee tuekseen paljon imeytyneitä ravinteita, paljon korjaavia ja energiaa antavia ravinteita. Niitä sinä saat Kaunistavista Ruuista kylliksesi. Sinun pitää vain syödä enemmän. Voit hyvin täydentää päiviäsi hyvillä kasviproteiinismoothieilla tai hedelmälautasilla. Omien tarpeidesi mukaan. Pääasia on, että syöt riittävästi. Ja panostat hyviin raaka-aineisiin, monipuolisuuteen ja ruuansulatuksen optimointiin. Silloin elimistösi palkitsee sinut happirikkaalla järjestelmällä joka tuo lisätehoa treeneihisikin. Elimistösi on liikkuvampi ja palautuvampi kun et tuki sitä huonolla ruuansulatuksella.

 Kaunistava hedelmäateria. Eläväistä, puhdasta ja ravinteikasta ruokaa sinulle joka haluat panostaa nuoruuteen, kauneuteen ja elinvoimaiseen elimistöön.

Kaunistava hedelmäateria. Eläväistä, puhdasta ja ravinteikasta ruokaa sinulle joka haluat panostaa nuoruuteen, kauneuteen ja elinvoimaiseen elimistöön.

Itse koen, että siirtyminen proteiinipainoitteisesta ruokavaliosta Kaunistavien Ruokien ideologiaan on tuonut minulle vain ja ainoastaan tehokkuutta lisää treeniin. Opettelun jälkeen elimistöni on huomattavasti paljon liikkuvampi ja elastisempi. Lihasjumeja ei enää tule siten kuin ennen ja voimatasotkaan eivät ole ruuasta johtuen muuttuneet (treenistä johtuen kyllä).

Haluaisitko sinäkin kaunistua oikeasti sisältä ulospäin?

Jos nyt kiinnostuit Kaunistavien Ruokien tuomasta hyvästä etkä ole vielä tutustunut Kaunistavien Smoothieiden ideologiaan, suosittelen sinua lataamaan tuon kirjani nyt heti TÄÄLTÄ.

TAHTOTILALLA alkaa 10 PÄIVÄN KAUNISTAVA MUUTOS -verkkokurssi torstaina 26.1.2017 ja siihen ilmoittautuminen on nyt käynnissä! EARLY BIRD -hinta (47€) on voimassa vielä tämän viikon perjantaihin 20.1.2017 klo 23.00 asti joten ilmoittaudu kurssille mukaan heti TÄÄLTÄ.

Linkki avaa viimeisimmän TAHTOTILAN sähköpostin josta löydät myös uuden PAPAIJAIHME -smoothiereseptin. Ilmoittautuminen kurssille on postauksen ihan lopussa (vihreä nappi). Huomaathan, että perjantain jälkeen hinta nousee ja on 57€!

Näen sinut mielelläni kurssilla ja opetan sinulle kymmenen päivän aikana Kaunistavan Ruokavalion perusteet jotta pääset aloittamaan tämän kevään loppuelämäsi hehkumisen. Ja tuntemaan ruuan kaunistavan ja hehkuttavan voiman.

Nähdään kurssilla! ja kaunistavia ruokahetkiä Sinulle <3

Minna

 

Comment