Tämän hetken trendi taitaa nyt sitten kuitenkin olla ketogeeninen ruokavalio. Minä kun luulin, että se olisi vain ohimenevä vaihe joka meni jo.

Mutta nyt sitä onkin tullut vastaan aika paljon. Sieltä täältä. Aina joku ilmoittaa sen hyödyistä ja sanoo aloittavansa sen ihan kohta.

Tai joku tulee minulle ja sanoo, että on jo tehnyt sen ja nyt ei osaa mennä eteenpäin koska mikään ei toimi.

Minä sanon oman mielipiteeni suoraan.

Ketogeeninen dieetti on oikeastaan pahinta mitä voit itsellesi tehdä. Ja tämähän menee katsos niin, että sen seurauksia et kohtaa heti dieetin päätyttyä ja sen aikana vaan ne voivat tulla vuosia sen dieettisi jälkeen.

Ja silloin harvoin osataan yhdistää ketogeenista aikaa syntyneeseen ongelmaan. Koska se vaihe on jo unohdettu etkä sinä syytä aikaa jolloin koit olevasi elämäsi kunnossa. 

Laihduttaa voi monella tapaa. Sinä voit laihduttaa vhh:lla, karppaamalla, kalorirajoitteisella, annoskokoja pienentämällä, siivoamalla ruokia, lisäämällä proteiinia joka aterialle, lisäämällä kulutusta ja taistelemalla nälkää vastaan. Lista on loputon.

Se ei silti tarkoita, että mikään näistä olisi varsinaisesti terveysteko kehollesi. Laihduttaa voi vaikka kuinka tuhoisin menetelmin. Laihtuminen ei ole merkki hyvinvoinnista.

(Ylipaino on riski, kyllä. Mutta niin on sisäisesti elimistömme tuhoaminenkin.)

Olen kirjoittanut Kaunistavat Kasvisruuat -kirjaani luvun otsikolla Rasvan rasittavuus - hiilihydraatin hyvyys. Lue se jos haluat ymmärtää enemmän.

—-

Liiallinen rasvan määrä aiheuttaa insuliiniresistenssin.

Rasvan vuoksi sokeri ei pääse soluihin ja jää verenkiertoon —> verensokeri nousee. Poistamalla sokerin eli ne hiilihydraatit, teet laastariratkaisun. Altistamalla itsesi lisää rasvalle lisäät elimistösi insuliiniresistenssin kehkeytymistä vaikka sokerit olisivatkin poissa.

Ja kun jonain päivänä syöt sitten palan kakkua tai enemmän perunaa niin verensokerisi nousee —> syytät sokeria vaikka syy löytyy rasvasta joka on aiheuttanut sinulle insuliiniresistenssiä.

HUOM! Jos syöt proteiinipitoista ruokaa, syöt aina itseasiassa rasvapitoista ruokaa. Ei ole olemassa rasvatonta eläinproteiinia!

Myös monissa kasviproteiineissa on paljon rasvaa kuten pähkinöissä ja siemenissä.

pähkinät.png
avocadot.png

Liiallinen rasvan määrä estää hapen vapaan kulun verisuonissa. —> Veri ei puhdistu ja ole niin happirikasta mitä muutoin.

Myöskään lihakset eivät saa silloin niin hyvin happea mitä olisi mahdollisuus.

—-

Maksa rasittuu liiallisesta rasvan määrästä —> Väsyy eikä pysty tekemään tärkeää puhdistustyötään.

—-

Maksan väsyessä ja veren ollessa paksua elimistömme ei pysty puhdistamaan taudinaiheuttajia tehokkaasti pois. Mikäli sinulla on joku autoimmuuni- ja/tai krooninen sairaus niin ketogeeninen / runsasrasvainen dieetti siis pahentaa sairauttasi pitkällä aikavälillä.

Koska mehän tiedämme jo, että autoimmuunisairaudet / krooniset sairaudet johtuvat patogeeneistä, eivät siitä, että kehosi hyökkäisi sinua vastaan tai olisit saanut mystisen punkin pureman.

—-

Ravinteiden imeytyminen soluihin vaatii aina sokereita —> ravinteiden imeytyminen heikentyy kun sokereita on ruokavaliossa minimaalisesti. Saatat joutua tankkaamaan lisäravinteita isot määrät jotta saisit edes välttävän määrän. 

Kun ruokavaliossa on muutoinkin vain vähän ravinteikkaita ruokia, kuten hedelmiä, marjoja ja kasviksia niin saatavilla olevien ravinteiden määräkin on vähäinen. Sen lisäksi vähäinen määrä sokeria heikentää siis niiden imeytymistä.

Pitkällä tähtäimellä heikennät näin ravinteiden saantiasi soluihin.

Muutama mustikka ketogeenisessä dieetissä auttaa siis pitämään sinut hengissä mutta pidemmällä tähtäimellä aiheuttaa ravinneköyhyyttä kehossasi --> hyvästi kauniit hiukset, kynnet, hyvinvointi ja terveys.

—-

Ketogeeninen dieetti vähentää / poistaa yleensä nälkää. Tästä johtuen syömäsi ruuan määrä saattaa jäädä liian alhaiseksi —> liian vähän tärkeitä ravinteita.

—-

Eläinperäinen ruoka / rasva ei sisällä kuituja eikä antioksidantteja. Jopa ne rasvan vähäiset hyvät rasvahapot tuhoutuvat kypsennyksen mukana.

Kun ruokavalion suurin energiamäärä saadaan rasvoista ja eläinproteiineista (muista nyt, että tämäkin on rasvaa, proteiini itsessään ei ole energiaa) jää hyvin vähän tilaa ravinteikkaille, kuitupitoisille ruuille.

—-

Rasva on hyvin, hyvin addiktoivaa! Rasvainen ruoka addiktoi ja sinä alat kuvittelemaan ettet voisi elää ilman pihviäsi ja rasvakahviasi tai avocadoasi.

—-

Ketogeeninen on myös yhtä kuin tuleva tuho lisämunuaisille. Elimistömme tarvitsee jatkuvaa glukoosivirtaa verenkiertoon. Mikäli sitä ei tule tasaiseen tahtiin ravinnosta, lisämunuaisemme joutuvat puuttumaan peliin laukaisemalla hormoneita sokerin tilalle.

Tämä on kehomme keino selviytyä, ei keino elää päivästä toiseen. Lisäät siis elimistösi stressitilaa ja kiihdytät lisämunuaisiasi jolloin lopputuloksena saattaa olla niiden uupumus.

—-

Tässä vain muutama pointti liittyen rasvaan. Minä niin toivon, että tämä rasvahype jo loppuisi ja ihmiset alkaisivat ymmärtää biologiaa ja totuutta.

Muista, että suosio ei tee asiasta hyvää eikä totta! Eikä se muuta aivojemme polttoaineeksi rasvaa vaikka sitä kuinka toitotettaisiin.

Meidän aivomme käyttävät energiakseen sokeria. Kaikki muu on aina toissijaista ja siten rasitetta elimistöllemme.

—-

Uskallan väittää, että mikään terveysongelmasi ei johdu hyvien rasvojen puutteesta. Mikään ongelmasi ei parane tankkaamalla omegoita, pihvejä tai trendiöljyjä.

Ne ovat laastareita jotka buustaavat lisämunuaisiamme sekä kehoamme koska se haluaa päästä eroon liiallisesta rasvasta mahdollisimman nopeasti. Siksi ketogeeninen laihduttaa ja saa aikaan virkeän olon.

Näyttää kuinka hyvältä vaan ja lukee paketissa kuinka "grass fed" vaan niin syöt aina rasvaa joka edesauttaa sinua kohti insuliiniresistenssiä. Muista, että runsasproteiininen ruokavalio on aina runsasrasvainen. Ei ole olemassa rasvatonta lihaa.

Näyttää kuinka hyvältä vaan ja lukee paketissa kuinka "grass fed" vaan niin syöt aina rasvaa joka edesauttaa sinua kohti insuliiniresistenssiä. Muista, että runsasproteiininen ruokavalio on aina runsasrasvainen. Ei ole olemassa rasvatonta lihaa.

Minä haluan myös sanoa sen, että luokseni on tullut ihania ihmisiä jotka ovat joutuneet käymään tämän läpi. He korjaavat elimistöään nyt Kaunistavalla ja käyvät läpi monia inhottavia asioita.

Elimistö korjaa kyllä itseään mutta sinä maksat siitä hintaa monin tavoin. Ja ennen kuin pääset korjaamiseen, saatat joutua käymään läpi monenmoista.

—-

Unohtakaa ketogeeninen! Se on minun Kaunistava neuvoni.

Siinä ei ole mitään hyvää, ei yhtään mitään. Muista, että pelkkä ulkonäkö ei kerro mitään kehon tilasta. Vaikka ulkoisesti lihakset olisivat pulleat ja pyykkilauta näkyy niin kehon sisäinen tila voi olla kaikkea muuta kuin terve ja hyvä.

—-

Ja naiset. Tämä tulee täydestä sydämestä ja kunnioituksesta kaikkia osaavia miesvalmentajia kohtaan. Mies ei ikinä, ikinä kykene ymmärtämään naisen kehon herkkyyttä. Älä siis yritä syödä kuin mies vaikka se sinulle kuinka järjellä ja matematiikalla myytäisiin.

Ja miehet! Älkää pakottako naisianne syömään pakkotoistopalstanne ihailemien bodareiden ruokaa. Älkää tarjotko naiselle sitä mitä te koette kehossanne hyväksi. Kunnioittakaa naisenne herkkyyttä ja auttakaa kantamaan kaupasta kiloittain hedelmiä rakkaallenne.

Ketogeeninen dieetti on kuin miesten unelma. Onhan se todella vapauttavaa ja hienoa kun saa syödä kuin mies (pihviä ja rasvaa) ja iskämaha häipyy. Olo on miehekäs ja vahva. Ymmärrän siis sen miksi varsinkin miehet puolustelevat tätä dieettiä.

Mutta silti se pihvi / rasva rasittaa mies sinuakin, sinun miehuuttasi ja sisintäsi, usko pois. Kun saat rasvalla väsytettyä lisämunuaisesi, sukupuolihormonien tuotanto saattaa heikentyä. Tämä vain yhtenä pointtina.

Unohda trendit. Vaikka ne kuinka paketoitaisiin mukaansatempaavaan ulkomuotoon ja hyvinvointiporukan intoon niin katso asioiden taakse ja muista aina ettei suosio tee asioista totta.

 

Rakkaudella,

Minna

 

Lisää voit lukea täältä. Ja lisää hiilihydraatin hyvyydestä täältä ja täältä. Ja lisää muutoin vaan tästä.

 

Kaikki tämäkin tieto Medical Medium, Anthony William

Comment