Medical Mediumin Liver Rescue Cleanse 3-6-9

Toisena päivänä (ja nytkin, neljän päivän jälkeen) detoxkuurin jälkeen oloni oli edelleen sellainen, että haluaisin tehdä kaikkeni etten pilaisi sitä hyvää tunnetta joka kehossa yhdeksän päivän jäljiltä oli. Toki minulla on yleensä aina hyvä olo. Kaunistavan ansiosta. Mutta tämä liver rescue 3-6-9 yhdeksän päivän maksan detox oli kyllä upea! Tällä detoxilla oli myös ihmeellinen vaikutus mentaalipuoleen. Se yllätti minut ihan täysin!

Mieli keveni valtavasti; iloisuus, kepeys ja rakkaus nousivat päällimmäisinä tunteina pinnalle. Tunsin mielen kirkastuvan ja olo oli monella tapaa onnellinen -esteetön. Maksani onnellisuus oli minunkin onneni.

MM-oppi kertoo kuinka maksa on tunteva elin. Se on viisas ja muistava elin. Se muistaa mitä söit viime perjantaina, se muistaa, että sinä juot viiniä perjantain kunniaksi ja valmistautuu siihen etukäteen. Se myös varastoi itseensä adrenaliinin joka vapautuu elimistöösi jonkin ison tunnetilan seurauksena, eli toimii “tunnevarastona”. Kuormittunut maksa, kuormittunut mieli.

Maksa on täynnä tunteita. Maksan tila määrittää sinun tunnetilasi. Surullinen maksa ja surullinen sinä. Iloinen maksa ja iloinen sinä. Kuulostaa ehkä höpölöpöltä mutta mitä enemmän tähän paneutuu, sitä enemmän se tulee todeksi ja sen yhteyden huomaa.

Me otimme detoxilla mukaan yhden helpon maksameditaation (oikeasti se on maksan huuhtelu-harjoitus). Minä olen jatkanut sitä senkin jälkeen, se tuntuu niin hyvältä. Yleensä nukahdan siihen illalla tai vähintään se rauhoittaa minut ja uni tulee vahvasti silmään.

Paljon ennen kaunistavaa, silloin kun minun vikalistani vain kasvoi ja kasvoi; akne, mieliala, kilppari, vatsa. En jaksa edes luetella kaikkia, olin silloin hyvin usein kiukkuinen ja ärtynyt. Ärtyneisyys oli yksi oireistani joka ilmeni esimerkiksi jos jouduin olemaan kirkkaassa valaistuksessa. En vieläkään pidä kirkkaista valoista mutta silloin ne saivat minut hyvinkin ärtyneeksi.

Jos joku olisi minulle osannut silloin kertoa, että se en ole minä vaan kehoni tila joka reagoi, olisin ollut itselleni ymmärtäväisempi ja armollisempi. Olisin aloittanut hoitamaan itseäni. Koska jossain vaiheessa ajattelin, että tällainenkö minä olen? Ärtynyt ja kiukkuinen ihminen joka suuttuu sille joka sytyttää kirkkaat valot.

The liver’s unhappiness is the foundation of our emotional instability.

(Maksan tyytymättömyys on emotionaalisen epävakautemme perusta)
— Anthony William
IMG_4014.jpg


Ajattelin ensin, että mahdankohan minä hyötyä tästä kuurista yhtään mitenkään. Että kannattaako minun edes lähteä siihen vaivaan? Minähän elän kaunistavalla detoxilla käytännössä kaiken aikaa. Toki välillä tulee jotain sellaista joka ei detoxiin kuulu mutta kuuluu kuitenkin kaunistavaan. Ja joskus tulee niitäkin aikoja jolloin jokin ei kuulu edes kaunistavaan mutta silläkään ei ole merkitystä.


Pohdin siis, että viitsinkö edes ja hyödynkö siitä mitenkään. Nyt jälkeenpäin kun kuurista on kulunut neljä päivää, odotan jo seuraavaa kertaa. Kyllä! Aion siis tehdä sen uudestaan. Tarkoituksena on myös käyttää tästä opittua ja tehdä osittaisia liver detoxeja siihen asti kunnes kevät tarjoaa paremmat ruokamahdollisuudet koko kuurille.

Ensimmäiset kolme päivää kuurista olivat minulle helppoja. Vain muutama muutos normaaliin arkeeni. Hieman haastetta toi ruuan määrä, vaikeus oli lähinnä se miten ehtii ja jaksaa syödä kaiken mahdollisen.

Toiset kolme päivää olivat jo hieman haasteellisemmat. Lounas ja päivällinen muuttuivat oleellisesti ja edelleen piti syödä aika paljon. Tässä kohtaa vatsani myös hieman turposi detoxista mutta oli silti erittäin rauhallinen ja ruuansulatuskin toimi vaikka väliin tuli yksi päivä hieman hitaammalla suolen toiminnalla.

Viimeiset kolme päivää olivat ihania, joskin taatelikaipuu tuli pienesti häiritsemään päiviäni no 7 ja 8. Koko kuurin aikana minulla ei ollut mitään mielitekoja ja mieli sekä keho tuntui tyydytetyltä aamusta iltaan. Ruokahalu pieneni kolmen viimeisen päivän aikana ja annoskokoja oli pakko pienentää.

Seitsemäs päivä oli minulle haastavin. Koin detoxia mentaalisella puolella ja kaipasin siihen hidastusta. Tähän päivään sitä tulikin, ihan ohjeiden mukaan. Aivan kuin kaikki olisi suunniteltu tarkalleen. (Ja niinhän se onkin, tämä liver detox on todellakin tarkalleen suunniteltu!)

Lisämunuaisia tukeva ja eheyttävä välipala / ateria. Omenaa, selleriä ja taatelia.

Lisämunuaisia tukeva ja eheyttävä välipala / ateria. Omenaa, selleriä ja taatelia.

Viimeinen päivä detoxilla syötiin vain nestemäisiä ruokia. Vihannes- ja hedelmämehuja sekä sellerimehua jotka olivat tarkalleen suunniteltu sekä tiettyjä hedelmiä blendattuna. Tässä päivässä oli jotain taikaa. Kahdeksan päivän valmistelun jälkeen se tuntui upealta, nälkä ei vaivannut (vasta illalla myöhään tuli nälkä mutta illan juomat helpottivat niin, että uni tuli kuitenkin hyvin).

Nukuin detoxilla hyvin, sikeästi vaikka yleensä yöllä pitikin käydä vessassa. Unet olivat vahvoja. Mieli oli onnellinen joskin mukavuusalueelta poistuminen ruokien suhteen tuntui toki epämiellyttävältä. Ja kaipuu omiin perusruokiin oli aika kova. Sen lisäksi kiitollisuus ja ymmärrys siitä kuinka helppoa ja mukavaa peruskaunistava detoxruoka on, nousi vahvasti esiin.

Koko detoxin ajan minulla oli hyvät energiat. Olin jo päättänyt, että jätän detoxin ajaksi salitreenin pois. Kävin joka päivä kävelylenkillä ja pompin trampoliinilla joinakin päivinä. Muutoin annoin kehon käyttää energiat puhdistumiseen. Ja hei huom! Liikunnalla polttaa vain polttoainetta.

Viimeisen päivän jälkeen, seuraavana päivänä detoxin jälkeen, heräsin kello 5.30 nälkään. Join litran sitruuna-inkivääri-hunaja-veden ja menin takaisin sänkyyn. Tein vähän töitä ja nukuin vielä pienen tovin. Ajattelin, että tänään onkin nälkäpäivä ja unelmoin jo kaikesta kaunistavasta täyttöruuasta.

Päivä ei kuitenkaan mennyt siten. Se ei mennyt kuin olisi ottanut menetettyä takaisin. Päivä menikin kunnioittaen sitä loistavaa olotilaa joka detoxin jälkeen oli. Nälkä ei ollutkaan normaalia suurempi. Sen sijaan elimistö ilmoitti hyvin tarkkaan mitä se haluaa ja tarvitsee ja kuinka paljon. Minä kun syön yleensä yli tarpeideni, olen nautiskelija.

Mutta nyt kehoni ilmoitti hyvin tarkasti kuinka paljon syödään. Se myös ilmoitti nesteen tarpeesta. Kymmenes päivä meni siis kaunistavalla detoxilla hyvin euforisessa kehotilassa, mieli kepeänä. Minä en ollut väsynyt ja lopen uupunut detoxin jälkeen. Päinvastoin. Ja vatsan olotila oli mahtava! Jo pelkästään sen vuoksi haluan tehdä tämän uudestaan.

Minä haluan tässä painottaa sitä, että kaikki detoxit eivät ole samanlaisia! Tämä on tärkeää ymmärtää. Jos lähdet jollekin muulle kuin Medical Mediumin opin detoxeille, lähdet kuuriin joka ei tiedä miten keho ja maksa toimii oikeasti.

Ensinnäkin maksa ei pidä pakottamisesta. Se on kuin lapsi uima-altaan reunalla joka pohtii uskaltaako hypätä vai ei. Jos työnnät lapsen väkisin veteen, siitä saattaa seurata trauma. Jos valmistelet lasta rauhassa ja rohkaiset hellästi, lapsi hyppää kun on siihen valmis ja kokemuksesta tulee hyvällä tapaa mieleenpainuva.

Maksa ei halua, että se työnnetään väkisin mihinkään. Silloin se joutuu toimimaan kontrolloimatta. Seurauksena voi olla se, että se joutuu imemään takaisin itseensä myrkyt jotka lähtivät pakotettuina liikenteeseen. Ja se on sille todella raskas prosessi. Näin saatat vain väsyttää väsynyttä.


Tämä detox kuten myös kaunistava detox ottaa huomioon lisämunuaisten jaksamisen ja eheyttämisen. Ruuat tukevat niiden hyvinvointia ja antavat niille mahdollisuuden eheytymiseen toisin kuin kuurit joissa nälkiinnytään, paastotaan rasvan avulla tai vain ravintoköyhillä mehuilla, jauheilla tai pitkillä ruokaväleillä.


Kaunistava detox ja tämä liver rescue 3-6-9 ovat tarkkaan suunniteltuja detoxeja jotka perustuvat oikeaan osaamiseen. Detoxilla pitää kunnioittaa kehoa, ei pakottaa sitä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää mitä detoxia noudatat! Vain ja ainoastaan MM-oppi antaa oikeat eväät tähän.

HUOM! Tämä ei ole oman hännän nostamista minulta. Tämä on vastuullisuutta! Detoxilla ei voi leikkiä ja huonosti toteutettuna keho kärsii enemmän kuin hyötyy. Ole siis tarkkana!

Mitä tästä 3-6-9 detoxista jäi päiviini?


Minä palasin yhdeksän päivän jälkeen kaunistavaan detoxiini normaalisti. Mutta tähän asti päivät ovat menneet niin, että rasvaa en ole lisännyt ruokiini (poislukien yksi ravintolaruokailu). Ja jotain jäi. Keho pyytää nyt selkeästi nesteitä enemmän kuin ennen. Kaunistava detoxruoka on hyvin nesteyttävää ja siksi juominen usein jää. Detoxin jälkeen olen juonut enemmän ja se tuntuu hyvältä monin tavoin.

Päiviini jäi myös omenavälipalat sellerin ja taateleiden kanssa. Tämä auttaa maksaa sekä lisämunuaisia. (Hauskaa koska jossain vaiheessa detoxia koin, että minulla on omenaöverit.)

Vielä tiivistetysti detoxin positiivisia vaikutuksia minulla:

  • Ihon väri tasaantui (joka on ihme näin talvella)

  • Vatsan toiminta hurahti pitkästä aikaa hurjaan vauhtiin. (Loppuvuoden hammaslääkärin antama iso annos puudutusainetta ja lääkettä hampaaseen rasittivat maksaani yllättävän pitkäksi aikaa ja vatsan toiminta hidastui. Tähän päälle joulukuun joulumenu-ruuat jotka eivät ole ihan niin detoxia, niin heikentynyt toiminta oli selkeä seuraus.)

  • Ruuansulatus siis parani takaisin loistavaan, ei turvotusta

  • Mieliala tuli kepeäksi ja onnelliseksi

  • Loppuvuoden maksan jumittaminen oli tuonut tukkoista painokuormaa kehoon. Tämä vei sen pois. (En punnitse itseäni, enkä punnitsisi mutta tiedän tämän tapahtuneen)

Muista, että minä olen pitkälti jo eheytynyt. Siksi minulla tämä detox oli helppo. Niillä joilla matka on vasta alussa, voi olla paljon muuta. Pääasia kuitenkin on se, että tämä tekee kaikille hyvää. Oli ongelmaa tai ei ollut ongelmaa.

Sillä muistathan muun muassa kaikki nämä ongelmat jotka juontavat juurensa maksan tilasta:

Akne, ekseema, psoriasis, kilpirauhanen, diabetes, turvotus, sappikivet, väsymys, rasvamaksa, paino-ongelmat, autoimmuunisairaudet, suolistosairaudet, lisämunuaisten väsymys, SIBO

JA MUISTATHAN, ETTÄ MAKSAN TILA ON ERI ASIA KUIN MAKSAN SAIRAUS.


Meitä oli tällä pilottidetoxilla yhteensä 29 henkeä. Mukaan pääsyn vaatimuksena oli käyty kaunistava detoxvalmennus tai henkilökohtainen valmennus. Suosittelen tätä näin päin koska muutoin monet asiat voivat yllättää ja arjessa uusien juttujen opiskelu onkin liian työlästä ja detox jää sen vuoksi kesken.

Mitä eroa näillä kahdella sitten on? Kaunistavalla detoxilla ja tällä yhdeksän päivän maksan puhdistuskuurilla?

Aika. Kaunistava detox on pidempiaikainen prosessi (vähintään 28 päivää) ja se tähtää siihen, että se jäisi elämään arkeen mahdollisimman paljon. Tarkoitus on huomata kuinka tyydyttävää, eheyttävää ja helppoa ruokailua se on.

Vapaus ja kuri. Kaunistava detox sallii vapauden syödä ohjeiden sisällä sitä mitä mieli tekee. Liver rescue 3-6-9 määrää tarkasti mitä syödään ja milloin eikä esim. kahvia juoda yhtään. 

Kaunistava detox on koko keholle suunniteltu puhdistava elämäntapa. Liver rescue on yhdeksän päivän tehokuuri maksan puhdistamiseen ja sen toiminnan eheyttämiseen.

Yhdistäviä tekijöitä on paljon. Rasvan määrä, elävöittävä ruoka, eläinperäisten tuotteiden ja kauneutta tuhoavien ruokien eliminointi. Lisämunuaisten toiminnan tukeminen, oman kehon kuuntelu, rajoittamaton ruokamäärä. Tässä merkitsevimmät.


Kaunistavalle detoxille pääsee nyt taas mukaan. Se alkaa tiistaina 5.2.2019 ja sinä saat sieltä eväät toteuttaa eheyttävää kasvipohjaista detoxia. Siellä kunnioitetaan kehoa ja mieltä ja parannetaan ongelmia joiden kanssa me muutoin joudumme elämään joka päivä, joka vuosi. Ja jotka todennäköisesti vain pahenevat ajan myötä ellei niille tee jotain.

Tervetuloa mukaan <3

-Minna

Ps. Moni taho sanoo ja vetoaa tieteeseen siinä, että detoxia ei ole ja, että se on humpuukia. Me tiedämme kuitenkin toisin. Maksa on suodattimemme. Se sakkaantuu kuten kaikki muutkin suodattimet, autossa, liesituulettimessa ja imurissa. Jos niitä ei puhdisteta, teho heikkenee.

On totta, että detoxia tapahtuu vaikka emme olisi detoxilla. Detoxia on kakkaaminen, pissaaminen, kyyneleet, hikoileminen ym. Sitä siis tapahtuu ihan oikeasti. Ilman tätä elimistömme viisasta kuonanpoistojärjestelmää emme pysyisi hengissä!

Kyse on kuitenkin siitä millä tasolla sitä tapahtuu. Ja onko maksan toimintakyky sellainen, että juuri ja juuri pärjäämme, paino on aloittanut noususuhdanteen ja kroonisia ongelmia ilmenee? Vai omaammeko vahvan maksan emmekä siksi vielä kärsi mistään (mikä ei tarkoita sitä, etteikö ongelmia olisi jonain päivänä edessä).

Sinun maksasi voi sinnitellä sen yhden omenan voimalla jonka söit eilen. Tai sen yhden viherjuoman avulla jonka teet joka aamu. Mutta se voisi myös sinnittelyn sijaan eheyttää, tehdä asioita joille ei normaalisti riitä aikaa eikä voimavaroja.

Detoxia tapahtuu aina kun parannat ruokavaliotasi. Ihan joka kerta. Itseasiassa laihtuminen on detoxia. Liikunta lisää detoxia, puhtaampi ruokavalio lisää detoxia. Tässä on kyse siitä, että pääseekö eheyttävään detoxiin asti.

Noustaan siis sinne hyvinvoinnin korkeimmalle tasolle. Ja sehän on hienoa jos mikä!

(Eikä anneta detox-sanan kulutetun kaiun vaikuttaa päätökseemme panostaa siihen)

Punainen pitaya-hedelmä (dragon fruit) auttaa maksasoluja uudistumaan. Se auttaa nopeuttamaan uudistumisprosessia ja koska maksa uudistuu, sinä nuorenet. Mehän luulemme, että  ME  vanhenemme kun todellisuudessa se on maksamme joka vanhenee. Dragon fruit (punainen) on siten todellinen anti-aging ruoka! Ja kaunistava!  Tämä hedelmä tekee myös sen jota punajuuren väitetään tekevän eli vahvistavan / rakentavan verta.

Punainen pitaya-hedelmä (dragon fruit) auttaa maksasoluja uudistumaan. Se auttaa nopeuttamaan uudistumisprosessia ja koska maksa uudistuu, sinä nuorenet. Mehän luulemme, että ME vanhenemme kun todellisuudessa se on maksamme joka vanhenee. Dragon fruit (punainen) on siten todellinen anti-aging ruoka! Ja kaunistava!

Tämä hedelmä tekee myös sen jota punajuuren väitetään tekevän eli vahvistavan / rakentavan verta.

Kaikki tämäkin tieto Medical Medium, Anthony William.

Comment