Minulla on aina silloin tällöin tarve niin sanotulle sormiruualle jota voi pitää kädessään ja haukata nautinnolla. Joo, voi kuulostaa hauskalta mutta niin se vain on.

Kaunistavalla on monia tällaisia ruokavaihtoehtoja. Minulla oli jossain vaiheessa avocadoaika. Söin avocadoja joka päivä kaksin käsin. Ja avocadot kuuluvat ehdottomasti sormin syötäviin wräppeihin! Nykyään avocadojen määrä on huomattavasti pienempi. Se vaihe on mennyt ohi.

En tietenkään silloinkaan aloittanut päiviäni avocadoilla, mutta söin usein lounaaksi ison annoksen avocadoa johonkin gluteenittomaan leipään siveltynä. Kaunistavallahan tiedetään se, että aamuja ei kuulu aloittaa millään rasvalla. Ei siis millään rasvalla.

Koska silloin me estämme maksaa puhdistumasta heti aamulla jolloin sillä on siihen hyvä mahdollisuus. Ruuan rasva tekee maksasta niin sanotun sluggisin, laiskan, raskaanlaisen. Joten aamulla ei syödä munia, pähkinöitä tai siemeniä, avocadoa, rasvakahvia, ei edes kahvia maidolla koska maidossa on aina eläinperäinen rasva.

(Ja jos sinulla on taipumusta sappikiviin niin silloin viimeistään sinun pitäisi poistaa rasva aamupalastasi ja aloittaa päiväsi puhdistamalla maksaa jotta sappirakkokin pääsee puhdistumaan. Ja tämä tehdään tietenkin hedelmillä, marjoilla ja vihreillä sekä sillä Kaunistavalla sitruunavedellä.)

Se siitä maksasaarnasta taas. Minua vain hirvittää tämä hyvinvointitrendi joka ei ota muuttuakseen. Se on se jossa kehotetaan syömään pihviä ja rasvaa heti aamupalaksi jotta verensokerit pysyisivät tasaisena koko päivän.

Tämä on tiedättekö hieman huijausta. (Johon minäkin uskoin joskus)

Koska sekin tapa syödä on vain laastari. Miksi? Koska jos et syö sokeria niin eihän verenkierrossasi ole silloin liiemmin sokeria.

Näin sinut on nyt laastaroitu.

Ja se on yksinkertaista ajattelua. Poistetaan sokeri niin sokerit eivät heilahtele. Ja koska energiaa pitää jostain saada niin syödään sitten rasvaa.

Mutta huomaamatta jäi se, että se verensokerin nousun alkuperäinen syy oli muualla, ei siinä, että syötiin liikaa sokeria (olettaen, että ruokavalio oli puhdas).

Ja tiedätkö missä se alkuperäinen syy siihen verensokeriin oli? Huonosti toimivassa maksassa ja liiallisessa määrää rasvaa verenkierrossa.

Saarnataan tästä toisella kertaa enemmän jos kiinnostaa. (Ja lisää sokereiden hyvyydestä ja rasvan rasittavuudesta voit lukea kirjasta) Mutta mennään nyt takaisin siihen sormiruokaan.

 Itujen elinvoima on Kaunistava! Jos haluat vahvat kynnet ja hiukset niin tämä on ruokaa jota haluat syödä!

Itujen elinvoima on Kaunistava! Jos haluat vahvat kynnet ja hiukset niin tämä on ruokaa jota haluat syödä!

Aamupalani on siis jo vuosia ollut rasvaton ja runsassokerinen. Vihreän Voima tai vastaava annos hedelmiä ja vihreitä, mahdollisuuksien mukaan.

Ja tämä voittaa kaikki aamupalani tähän mennessä joita olen kokeillut. Kaikki. Mikään muu ei anna samaa tehoa kauneuteen, hyvinvointiin, rasvan polttoon, energisyyteen, mielialaan, verensokeriin, vatsan hyvinvointiin, ihon hehkuun. You name it!

Ja taas. Mennäänpäs siihen asiaan nythetipian. Koska todella, todella pitkästä aikaa söin jonkun muun lounaan kuin hedelmälounaan. (Ne ovat koukuttaneet ja tuovat niin paljon hyvää, että on hyvin vaikeaa enää syödä mitään muuta.)

Nämä avocadowräpit. Ihania. Tietenkin. Täyttäviä ja helppoja. Kulkevat varmasti mukanakin. Syö lounaaksi tai iltapäivällä tai päivälliseksi. Ei väliä, kunhan syöt.

IMG_5975.JPG

Kaunistavat ainesosat:

Acocadoa ei voita mikään. Sen rasvahapot ovat Kaunistavia iholle ja aivoille. Ja entsyymiensä ansiosta se on niin sanottu kevyt rasva joka sulaa helpommin kuin raskaat öljyt.

Tomaatin hedelmäinen teho on superi. Se sisältää c-vitamiinia ja lykopeenia joka taistelee ihossamme uv-sätelyitä vastaan. (Tosin talvella tämä helposti unohtuu)

Idut ovat superruokaa! Niiden lukuisat mineraalit kaunistavat ihoa, vahvistavat kynsiä ja hiuksia ja niiden aminohapot ovat mahtavaa kasvivoimaa.

Kun vielä teet gluteenittomat wräpit itse, puhtaista raaka-aineista, voit olla varma ettet ruoki ihosi ongelmia lisäaineilla.

IMG_5979.jpg

Minä tein nuo wräpit sovelletulla reseptillä Kaunistavista Kauraleivistä joiden resepti löytyy kirjasta. Päälle muusasin ja levitin avocadoa, tomaatinpaloja ja parsakaalin ituja.

 

Wräppitaikinaan meni:

  • 5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl riisijauhoa
  • 4 dl vettä
  • n. 4 dl peruna-kukkakaalimuusia (resepti kirjassa)
  • 1 rkl hunajaa (voi korvata kookossokerilla tai vaahterasiirapilla)
  • Suolaa

Annoin taikinan hieman turvota ja tein siitä pellille leivinpaperin päälle levyjä (noin 15 x 25 cm) ja paistoin ne 250 asteessa reilun 20 minuuttia.

Levitin avocadon, tomaattipalat ja idut jäähtyneen levyn päälle ja rullasin wräpiksi.

Näistä tuli ihan supereita ja uskon, että hieman erilaisilla täytteillä saisi hyvää vaihtelua makuun.

Kuka muu tykkää tämänlaisesta ruuasta, leipäruuasta joka on raikas mutta comfortoiva?

-Minna

IMG_5988.JPG

2 Comments