Kaverilla vai ilman?

Olen aina treenannut yksin. Poislukien punttitreenit. Ja jotkin satunnaiset reenaukset. Ja hairahdukset ryhmäliikuntatunneille.

Mutta koko ikäni olen siis yleensä treenannut yksin. Olen mennyt yksin lenkille, yksin salille, yksin luistelemaan.

Ennen gymielämää luistelin rullilla kesät, hiihdin vapaalla tyylillä talvet, juoksin ja sauvakävelin keväät sekä syksyt.

Välissä oli muutama vuosi kun pidimme isäni kanssa toisillemme näillä lenkeillä seuraa. Isäni oli kovakuntoinen, hän veti maratoonin rulliksilla tuosta vaan. Ja muutaman Pirkan-hiihdonkin joissa minä sain tyytyä huoltojoukkojen rooliin.

Rullaluistelulenkkimme isäni kanssa olivat aika supereita treenejä minulle. Mies on yleensä kuitenkin aina naista vahvempi ja nopeampi. Vastatuuleen on kivampi taistella toisen perässä. Isä teki tuulelle suojan ja minä tulin niin sanotusti imussa.

Tätä olen muuten aina kesäisin ihmetellyt. Kun luistellessa vastaan tulee nainen ja mies. Ja lähes poikkeuksetta nainen menee edellä naama punaisena ja mies tulla lönköttelee kyllästyneen näköisenä takana.

Oletan, että se miehen naama johtuu siitä ettei hän koe saavansa tarpeeksi rasittavaa treeniä. Voihan se johtua myös siitä, että hänet on väkisin vedetty parisuhdelenkille eikä into näy siten naamalta. Tai voihan se olla, ettei mies pidä rullaluistelutouhusta ollenkaan.

En tiedä.

Mutta tiedän sen, että aina mies ensin! Jep. Juostessa, luistellessa, hiihtäessä. Aina mies ensin ja nainen perään.

Näin mies saa itselleen myös treeniä eikä vain peesausta ja siten nainen saa haastetta mutta myös hieman helpotusta fysiikasta. Koska perässä tulevan ei tarvitse käyttää niin paljon energiaa päästäkseen niin lujaa. Ja vastatuuleenkin luisteleminen on kevyempää kun mies on hieman puskurina.

Olen muuten aina halunnut sanoa tämän. Nyt se tuli ulos, ha!

IMG_3844.JPG
IMG_1809.JPG

Takaisin siihen yksin tehtyyn treeniin. Minä tykkään tehdä yksin. En ole ollut joukkueurheilija koskaan. Enkä nyt tarkoita, että sellaisessa olisi jotain vikaa. Ei ole.

Minä saatan myös gymillä antaa itsestäni hieman itsekkään ja ei-sosiaalisen kuvan. Koska menen gymille treenaamaan. En juttelemaan enkä harrastelemaan muutakaan sosialisointia. Minä menen tekemään treenini, kuuntelen musiikkiani, vedän vetoni ja kyykkään kyykkyni ja lähden kotiin.

Se toimii ja sopii minulle. Mutta joskus välillä olen kokenut yksinäisiä tunteita siitä kuinka kivaa olisi kun olisikin joku mukana. Joku joka treenaisi myös ja auttaisi minua parempaan treeniin seurallaan.

Mutta sellaisia kavereita ei ole joka oksalla. Kaikki eivät edes halua gymille. Ja moni ei halua tai kykene tekemään sitä mitä minä teen salilla. Eikä siinä mitään mutta siinä tulee vähän sellaiseksi lonely rideriksi kun tekee aina vaan yksin.

Vuosi sitten ihana, ihana, ihana ystäväni päätti lähteä tekemään Tahtotilan treenejä. Sanoisinko, että ihan parasta. Eikä vain hänelle vaan myös minulle.

IMG_4249.JPG

Koska nyt minulla on säännollisin väliajoin muuttuva ohjelma ja kaveri jonka kanssa mennä samaa ohjelmaa läpi.

Anniina on kova. Osaa treenata ja omaa pään joka ei rautaa pelkää. Siksi viimeiset puoli vuotta olemme treenanneet samaa ohjelmaa.  Teen ohjelman Anniinalle ja otan sen samalla omakseni. Minunkin treenini menevät paljon paremmin eteenpäin koska teen suunniteltua ohjelmaa.

Olen kyllä niin hyvin huomannut jo pelkästään omalla kohdallani, että ilman ohjelmaa treenaaminen on vähän kuin vetäisi saman kotijumpan vuodesta toiseen ja odottaisi ihmeitä tapahtuvan.

Noh, me käymme edelleen omiin aikoihimme ja itseksemme gymillä. Mutta joskus satutaan samaan aikaan. Tänään oli sellainen päivä.

Olimme ihan samaan aikaan salin pihassa molemmat ja sama treenikin molemmilla vuorossa. Alkuvaikeutena meillä on katkaista puhetulva joka helposti venahtaa ihan mahdottomuuksiin.

Molemmat tekivät oman treeninsä, eri tangoilla, omaan tahtiinsa. Minä sekosin reenikaverista sen verran, että vetäsin yhden ylimääräisen maastavetokierroksen.

Mutta sehän ei ole ollenkaan huono, viisi kierrosta maastavetoa on vain parempi kuin neljä!

Sen lisäksi, että mavea tuli vedettyä hieman enemmän, otettiin loppuun pienet vatsalihastehostukset. Yksi kierros normia enemmän ja isommilla painoilla.

Niin ja taidettiin me hieman toisiamme auttaa viimeisissä penkkipunnerruksissakin. Se viimeinen nosto kun jäisi yksin usein tekemättä koska ei ole varmistusta.

Minä alan siis syttymään kaverireenille. Lonely riderkin voi muuttua.

IMG_5266.jpg

Ja siitä innostuneena laitan sinullekin meidän tämän päivän treeniohjelman!

Ethän tee treeniä mikäli et ole kokenut salillä kävijä. Pyydä OSAAVAA apua liikkeiden suorittamiseen ja lämmittele hyvin ennen treeniä dynaamisilla liikkeillä tai esimerkiksi crosstrainerilla kymmenen minuutin ajan.

Liikkeet tehdään vuoropareina. Ensin A-liikkeet vuorotellen kunnes tarvittava sarjamäärä täyttyy. Sen jälkeen B-liikkeet samalla lailla. Loppuun C.

Pyri noudattamaan taukoja ja valitse painot siten, että sarjan viimeinen toisto on juuri se jota enempää et enää hyvällä tekniikalla jaksaisi.

 

Siellä ne on, samikset jotka treenaa Lidlin seitsemän euron trikoissa. Koska tosimimmi ei gymillä vaatteilla koreile. Maastaveto on tärkein. Ja kyykky. Ja penkki. Ja pystypunnerrus.

Siellä ne on, samikset jotka treenaa Lidlin seitsemän euron trikoissa. Koska tosimimmi ei gymillä vaatteilla koreile. Maastaveto on tärkein. Ja kyykky. Ja penkki. Ja pystypunnerrus.

Minnan ja Anniinan lauantaitreeni

(Tämä menee pyllyyn kunnolla tehtynä. HUOM! Vaatii kyllä HYVÄN maastavetotaktiikan ja kunnolliset askelkyykyt jotta niin tapahtuu.)

Minnan ja Anniinan lauantaireeni.jpg
IMG_5622.PNG

Hyvää reeniä! Muista pyytää apua. Nimittäin vaikka minä siellä salilla omaan treeniini keskitynkin niin aiiika paljon näkee maastavetoja joissa olisi korjattavaa ja askelkyykkyjä jossa polvi kolisee maahan.

Voimalla, Minna

Ps. Jos sinä käyt salilla kolme kertaa viikossa (mikä on tosi hyvä määrä perusihmiselle jolla on muutakin kuin fitness mielessään. Muun muassa minä käyn sen kolme kertaa viikko, aina vaan, vuodesta toiseen) niin älä sorru monijakoisiin ohjelmiin.

Pyydä ohjelma sellaiselta valmentajalta joka laittaa viikon ohjelmiin jokaiselle kertaa koko kropan reenin. Koska hyvin HYVIN hyvin todennäköistä on, että kyllästyt muutoin puuhaan muutamassa kuukaudessa. Mikäli pääset sinnekään asti. (Saat myös todennäköisesti näin paremmat tulokset)

Pps. Niin ja kun meidän kaikkien pitäisi haluta käyttää 100% luonnonkosmetiikkaa niin Anniinalla on ihana kauneushoitola, Valotar Porissa. Käyhän siellä varmistamassa, että sinä hoidat itseäsi hyvillä tuotteilla.

IMG_7038.JPG

4 Comments