Tiedättekö mitä?

Huomasin hetki sitten, että Kaunistavilla Smoothieilla on Facebookissa yli TUHAT seuraajaa ja tykkääjää! (Tiedän, että tuo lukema ei jollekaan ole yhtään mitään mutta minulle se on hyvä, loistelias ja mahtava. Alku kylläkin vain mutta paljon sellaiselle joka vajaa vuosi sitten aloitti melkein tyhjästä huutelemaan ja jolle sanottiin, että miten sinä meinaat päästä esille kun olet VAIN Minna Porista.)

Tämä tuhatlukema meni minulla nyt tunteisiin. Olen toki toivonutkin tätä isompaa yleisöä. Olen myös tehnyt töitä sen eteen, ollut rohkeammin esillä ja sanonut rohkeammin omaa näkemystäni näissä ravintoasioissa.

Voi kuinka tietäisittekään miten pelokas ja epävarma olen joskus ollut. Olen tietänyt, että minulla on hyvää tietoa, että osaan ja tiedän olevani hyvällä polulla. Mutta henkilökohtainen itseluottamus ei koskaan ole ollut kovinkaan hyvä.

Joka sekin saattaa monet yllättää. Koska minä olen aina pärjännyt. Aina tehnyt sen mitä pitää. Mutta mielelläni olen myös jäänyt sinne taka-alalle vaikka olisin tietänyt, että minulla olisi sanottavaa siellä eturivissä.

Siksi Kaunistavat Smoothiet -kirjan kirjoittaminen ja julkaiseminen oli ihan valtava tiilimuurin yli kiipeäminen minulta. Ilman turvavaljaita ylitin suuren muurin joka vei mukavuusalueelta pois.

Parasta mitä olen tehnyt. Tai ainakin top kympissä. Tai sinne päin vähintään. Riippuu vähän mitä arvottaa.

The evolution was not about me to finding my voice. It was about me giving myself a permission to use my voice.
— Kris Carr

Siitä tulee lokakuussa yksi vuosi aikaa kun julkaisin Kaunistavat Smoothiet -kirjani. Alle vuodessa kirjan kappalemyynti ylitti tavoitteeni. Mutta sillä ei niinkään ole merkitystä. Merkitystä on sillä mitä ihmiset ovat siitä saaneet. Koska kirjan jakama tieto ravinnosta on täysin vastakkaista tämän päivän ravintotrendeille.

Ravintoneuvoissa on paljon samaa, vaikka ne olisivatkin ihan eri suunnan kannattajilta. Se tiedetään. Löytyy erojakin mutta loppuviimeksi suurin osa hyvinvointialan ihmisistä suosittavat puhdasta ruokaa ja tavallista ruokaa kaiken moskan sijaan.

Niin minäkin teen.

Mutta Kaunistava ideologia on silti jotain ihan muuta. Minä kumoan rasvakahvit, öljyillä ja rasvoilla lotraamiset, proteiiniaamupalan, proteiinitankkaukset, hedelmien dissaamisen, ruuansulatusentsyymikapselit, fodmapit, allergiat, vhh:n ja hiilihydraattikiellot, lautasmallit, tietyn ajan välein syömiset, suolalla maustetut vedet ja mitä vielä…

Ja kaiken lisäksi nautin tästä. Siitä, että saan kertoa ja selittää ihmisille MIKSI en pidä rasvakahvia terveystekona ja että miksi proteiinia ei pidä syödä vain siksi, että se pitäisi nälkää.

Mutta en halunnut tässä saarnata, halusin iloita ja KIITTÄÄ.

Olen toki ryhtynyt tähän työhon myös siksi, että tämä on minulle tavallaan mieluinen. Sanon tavallaan sanan siksi, että tämä uravalinta ei ole helppo ja kun olen vielä aika vahvasti luonteeltani sosiaalinen erakko, introvertti enemmänkin joka kyllä kuitenkin nauttii ihmisistä ja kanssakäymisestä ja sosialisoimisesta.

Mutta sieluni janoaa ja kaipaa yksinoloa aika paljon. Ja esillä oleminen ei ole minulle luonteenomaista mitenkään. Siihen olen opetellut. Olen siten myös oppinut nauttimaankin siitä. Mutta se ei tule luonnostaan.

emptycup.JPG

Ideologia, hyvinvointi ja tiedon jakaminen on minulle mieluista. Elän tätä elämää näin joka päivä, jotkut jopa luulevat, että en ikinä syö mitään muuta kuin terveellistä safkaa (harhaluulo). Mutta tietenkin elän kuten opetan. Siksi tämä on minulle myös missio, vahva halu levittää tietoa jotta mahdollisimman moni ymmärtäisi mistä se hyvinvointi tulee ja että meillä on mahdollisuus voida hyvin ja kaunistavasti ihan joka päivä.

Ja, että meidän ei kuulu kärsiä mistään sairaudesta tai taudista. Ne eivät ole meille tarkoituksellista. Meidän elimistömme on meidän kanssamme samalla agendalla. Se HALUAA voida hyvin ja pitää sinun puoliasi viimeiseen saakka. Se taistelee sinun vuoksesi kuin laivan kapteeni joka ei hylkää laivaansa.

Mutta jos me olemme elämässämme sillä moodilla, että syötämme itsellemme jatkuvasti huonoa ravintoa niin silloin me emme ole linjassa psyykkisten ja fyysisten tarpeidemme kanssa. Meidän elimistömme ei silloin saa sitä millä se pystyisi korjaamaan fysiikkaa ja psyykettäkin.

Hyvä henkinen olo vaatii myös hyvän ravinnon.

Se on minun sanomani jota haluan levittää. Auttaa ihmisiä ymmärtämään, että hyvään ravintoon ihan oikeasti KUULUU panostaa ja, että meillä kaikilla pitäisi olla siitä parempi tietämys kuin mitä peruskoulun opeilla saamme.

Tiedän, että on paljon ihmisiä joita hyvä ravinto ei kiinnosta pätkän vertaa. Tiedän myös, että on ihmisiä joita se kiinnostaisi mutta ymmärrys siitä on hieman nurinkurinen. Tiedän, että on ihmisiä joilla on kasa tekosyitä jonka vuoksi hyvään ravintoon ei viitsisi panostaa.

Tiedän, että moni tarvitsisi lähihoitoa. Sitä, että muutaman viikon ajan nenän eteen vain tuotaisiin pelkkää hyvää ruokaa. Ihan siksi, että lähihoidon jälkeen he huomaisivat mikä ero on pitsalla ja ravitsevalla ruualla. Kuinka paljon energia ja suorituskyky silloin nousee.

Minun ei pitänyt saarnata. Halusin vain kirjoittaa, kertoa teille kuinka minunkaan matkani ei ole helppo, että tämä kaikki mitä teen ei tule luonnostaan eikä helpolla. Se vaatii työtä. Ja se työ mitä se vaatii ENITEN on itseni kehittäminen.

Minun on pitänyt kasvaa henkisesti paljon. Niin paljon, että matka on ollut aika raskaskin välillä. Olen saanut ja tarvinnut paljon apua siihen. Tämä on hyvä huomata myös. Meidän ei kuulu olla heti valmiita tai osaavia. Matkan varrella pystyy opettelemaan ja kehittymään.

Haluan kertoa sinulle, että jos on jotain mihin et usko pystyväsi niin unohda se. Jos minä olen pystynyt tähän niin sinäkin pystyt siihen mihin haluat pystyä. Ihan varmasti. Koska minä ajattelin pystyä vielä enempäänkin. Pikkuhiljaa omaan tahtiini.

Muistan varmaan ikuisesti sen hetken kun vanhempi poikani sanoi minulle noin vuosi sitten:  Minä en olisi IKINÄ äiti uskonut, että sinä teet jotain tällaista joskus mitä sinä nyt teet.

Ja tämä juurikin tarkoitti sitä, ettei poikani epäillyt ettenkö minä osaisi vaan sitä, että minä olen ollut se joka piilottaa itsensä muiden taakse eikä kehtaa pitää itsestään meteliä. Tai sanoa edes mielipidettään. Saatikka julkaista itsestään kuvaa ja henkilökohtaistakin asiaa netissä.

Minä tiesin aina, että minun on tarkoitus tehdä JOTAIN. Jotain opettavaista, muille ihmisille opettavaista. Mutta se MITÄ, se on tullut vasta omien kärsimysten kautta. Ja lupa sekä rohkeus käyttää ääntäni on sekin vaatinut oman kärsimyksensä.

Nyt olen tässä, opettamassa sinulle kuinka sinunkin kannattaa uskaltaa. Ja kehdata jos koet, että sinulla on hyvä juttu takanasi. Oli se sitten mitä vain.

fear.JPG

Palataan siihen tuhatpäiseen tykkäämiseen. Tiedän, että minulla on sekä hiljaisia seuraajia, että isompiäänisiäkin. Ja tiedän, että minulla on ihmettelijöitä ja inhoajiakin. Tai ainakin eri tavalla ajattelijoita. Ja sellaisia jotka eivät usko tietooni. Ja sitten on niitä jotka uskovat tietooni ja ovat todentaneet sen omalla kohdallaankin.

Kiitän teistä kaikista.

Sydämeni pohjasta, kiitän kaikkia teitä ja teistä. Olkaa mukana vielä vaikka olisitte eri mieltäkin. Tai vaikka Kaunistava ideologia nyt tällä hetkellä tuntuisi mahdottomalta ajatukselta toteuttaa tai edes uskoa siihen.

Pysy silti mukana. Koska minä olen kasvisruokaideologiaan törmännyt jo monen monta vuotta sitten mutta silloin vielä suojasin itseäni informaatiolta. En ottanut vastaan sitä tietoa koska aika ei ollut siihen kypsä. Ajattelin, että ei, ei tällaista. Tämä on jotain ihan humpuukia.

Ihan samoin kun monia vuosia sitten kuin tuskailin akneni kanssa, en ottanut vastaan tietoa joka usein pompsahti eteeni maksan puhdistamisesta jotta akneni pääsisi paranemaan. Minä otin sen tiedon vastaan vasta kun olin siihen valmis.

Joskus meidän pitää kasvaa ja kärsiä tiettyyn pisteeseen asti ennen kuin olemme valmiita uuteen. Eikä se haittaa. Kaikki tulee sinulle juuri silloin kun sen aika on. Minä otin tosissani kasvisruuan ja maksan puhdistamisen (ja paljon muuta) vasta silloin kun olin umpikujassa ja tuskainen.

Vaikka olin siis lukenut niitä tietoja sivuavaa asiaa jo aiemmin. Ja vaikka ne olivat hyppineet silmilleni aikaisemminkin. Minä en vain ollut vielä valmis ottamaan vastaan.

Siksi sinunkin kannattaa hengata mukana. Vaikka ideologia ei nyt uppoaisikaan. Koska jonain päivänä sinä ehkä sukellat siihen. Tai tulet junaan mukaan ja huomaat, että palaset loksahtavat kohdilleen. Taikka sitten hyppäät toiseen junaan. Sekin on hyvä. Pääasia on, että pysyy jossain mukana eikä jää paikoilleen, eikä sulje itseään.

Pidä siis ovet avoinna ja anna ilman virrata.

Minun piti kirjoittaa ihan jostain toisesta aiheesta (rasvakahvi ja tuleva akneihon valmennus) mutta tämä tuli suoraan sydämestä tähän nyt. Ehkä oli sen aika.

Toivon sinulle ihanaa ja hyvää uutta viikkoa!

Kerrohan minulle mitä mieltä olet ja koetko seuraavasi minua mistä syystä?

-Minna <3

 Kuva on muutaman päivän takaa kun vein vanhemman poikani oppimaan uutta ja ulos mukavuusalueelta. Oppi oli oikein hyvää ja avartavaa ja koen suurta halua ja vastuuta siirtää&nbsp;tätä esimerkin voimin lapsilleni.

Kuva on muutaman päivän takaa kun vein vanhemman poikani oppimaan uutta ja ulos mukavuusalueelta. Oppi oli oikein hyvää ja avartavaa ja koen suurta halua ja vastuuta siirtää tätä esimerkin voimin lapsilleni.

Comment