Kasasin taas työn ohessa nopean ja Kaunistavan lounaan. 10 Päivän Kaunistava Muutos -verkkokurssi päättyi lauantaina ja opein itse taas paljon. Tai ainakin sain muistutuksia.

Tämä on niin helppoa itselle. Kaunistava Ruoka on ollut minulle elämäntapa kolme vuotta. Toteutan sitä lasten ruokiin, itseeni, ystäviini. Joka päivä, eikä se tunnu minulle vaikealta.

Valmennettavat ja verkkokurssilaiset pitävät minut silti lujaa siinä moodissa, että opettelevalle tämä ei olekaan niin itsestäänselvää eikä helppoa.

Porukka kaipaa reseptejä ja ideoita. Ja minä olen niin huono reseptiikassa. En ruoanlaitossa mutta reseptiikassa. Laitan ja teen kaikkea aina mutulta. Ja sen mukaan mitä mieli halajaa, en sen mukaan jota paperissa lukee, että pitäisi syödä.

Mutta ymmärrän, todella. Siksi laitan jakoon tämänkin Kaunistavan pikalounaan vaikkei se niin ihmeellinen ollutkaan. Aina ei tarvitsekaan olla. Pääasia, että ruokaa saa ja se on ravinteikasta ja kaunistavasti yhdisteltyä.

Koska pitää jaksaa vielä duunit teräväpäisenä ja energisenä iltaan asti valmentamaan.

 Nopea, helppo ja Kaunistava kasvislounas.

Nopea, helppo ja Kaunistava kasvislounas.

Laitoin siis pannulle jäiset vihreät pavut ja kypsyttelin miedolla lämmöllä siinä sivussa kun pilkoin kasviksia. Vihreitä salaatinlehtiä, paprikaa, kurkkua, porkkanaa.

(Ja popsein samalla porkkanaa sekä sitä paprikaa, tämä on paras keino evö välttää ruoan ylisyönti kovassa nälässä tai muutoin vain. Minulla ei nyt edes ollut kovakova nälkä, mutta Kaunistavien sääntöjen mukaan aina vatsalle kuituja ja entsyymejä ENSIN.)

Salaattiainekset sekaisin ja joukkoon sitruunamehua ja suolaa hieman. Pannulla kypsyneiden papujen päälle herbamarea, dijon-sinappia ja hunajaa.

Kaikki lautaselle mukavasti asetettuna ja kylkeen avocadoa.

Helppo, nopea ja täyttävä mutta sopivan kepeä lounas. Ruoansulatus ei ruuhkaannu joten ei tule lounaan jälkeistä koomaakaan. Vatsa ei turpoa eikä kipuile koska annos sulaa sulassa sovussa. Runsas määrä kuituja takaa nälän poissapysymisen. (Ps. lisätty prode pitää nälkää siksi, että se sulaa h i t a a s t i, ei siksi, että se antaisi pitkäksi aikaa energiaa tai oikeasta syystä pitäisi nälän poissa.)

Ja tätä versiota voi myös täydentää jos olet isomman energian tarpeessa. (Minä en nyt ollut vaikka olen aamupäivällä treenannutkin) Lisää annokseen esim kauraleipää, kvinoaa tai vaikka luomuperunoita.

Muista rauhottua syömään. Ihan siksikin, että ruokailu on myös paljon enemmän kuin tankattavaa energiaa. Ruoansulatus on myös hengellinen asia. Elimistömme on todella psyykkisesti ruoansulatukseen myös vaikuttava. Jos syöt kiireessä tai pahalla tuulella, kehosi ei olekaan optimaalisessa tilassa käsittelemään ruokaa.

Rauhoitu siis (siihen ei mene kuitenkaan paljoa enempää aikaa), pureskele kunnolla ja kiitä ruoasta.

Toissapäivänä sanoin nuoremmallekin pojalle kun hän kiukutteli minulle (jostain olemattomasta, en edes muista mistä), että älä syö kiukkuisena, tulee kipeä massu.

Poika katsoi minua ja sanoi, että eikä tule! Minä toistin, että tulee, ei masu jaksa sulatella ruokaa kun sille tarkoitettu energia menee kiukutteluun. Näin pojan kasvoilta kuinka hän alkoi automaattisesti tiputtamaan kiukkutasoaan. Minä niin haluan opettaa näitä asioita lapsillekin.

Oletko koskaan huomannut kuinka vastaanottavaisia lapset ihan oikeasti ovat tällaisille asioille? Lapsilla on automaattinen halu kunnioittaa hehoaan. Me aikuiset emme vain ymmärrä sitä. Me pakotamme heidät syömään vaikka heillä ei olisi nälkä. Me annamme heille edes jotain energiaa jotta pysyisivät hengissä koska eivät muutoin syö. 

Ja se ei-syömättömyys voisikin olla vaikka merkki siitä, että lapsella on liikaa huonosta lähteestä saatua energiaa ja keho pyrkii tasaamaan tilannetta.

Ja nyt tämä meni raiteiltaan ihan eri suuntaan kuin piti. Mutta lapset ja heidänkin ruokailunsa on tärkeätä. Ja monen äidin ongelma ja murhe.

Minun pienempi poitsuni on isällään ja isompi poitsuni tuli iltapäivästä omista hommistaan kotiin. Nälkäisenä tietty.

Olenko muuten koskaan kertonut, että koen olevani etuoikeutettu siitä, että minulla on joskus aina mahdollisuus antaa yksinomaan huomiota vain toiselle poitsulle? On ihana tehdä vain isommalle ruokaa tai antaa vain nuoremmalle extrajälkkäriä.

Vanhempi sai tänään iltapäivällä ensin aamumuutsinsa. Eli Vihreän Voiman. Poika lähti töihin ennenkuin minä olin hereilläkään ja jäi siten ilman smuutia. Mutta ei se sitä tarkoita etteikö sitä silti voisi johonkin kohtaan päivästä laittaa. Ja nälkäinen iltapäivä on hyvä.

Se helpottaa nälän tunnetta ja antaa kuin huomaamatta pojalle ISON määrän vihreitä ja ravinteita yleensä. Ja sinä aikana kun smuuti kulkee alta pois (Kaunistava ja ehdoton sääntö!) niin voi valmistaa ihan yksinoikeudella poitsulle letut.

Ne eivät olleet Kaunistavalla reseptillä tänään tehtyjä mutta tärkeää tässä kohdin ovat hyvät ja ravinteikkaat raaka-aineet. Koska kaikkihan me tiedämme mitä nuo 18-vuotiaat pojankollit syövät kun äiti ei ole tarjoilemassa ruokaa.

Siten on ainakin parempi antaa hyviä raaka-aineita vaikkei ihan kaunistavaan pääsisikään. Ja on totta myös, että lasten elimistö pyörii huomattavasti paremmin vielä kuin aikuisten. Ihan koska rattaat jaksavat vielä pyöriä. Usein ruoansulatuskin jaksaa porskuttaa vaikka ruoka ei olisikaan ihan täydellisesti sitä kannattaen koostettu.

Vanhempi poitsu sai siis exclusive-kohtelua tänään. Koska meillä ei ole paljon aikoja jolloin vain me kaksi olisimme läsnä. A R V O S T A N.

Tein pojalle banskulettuja. 2 luomumunaa, noin 0,5 dl luomu kauramaitoa, 1 kypsä banaani, 3-4 rkl gluteenittomia kaurajauhoja. Kaikki sauvasekottimella sekaisin ja hetkeksi turpoamaan.

Ohjeesta tuli kolme lettua jotka paistoin kookosöljyssä kullanruskeiksi. Ja poika laittoi lettujen päälle luomumaapähkinätahnaa.

Olivat kuulemma oikein hyviä ja nälkä lähti.

Tämä ei tarkoita sitä ettenkö tarjoilisi pojille myös Kaunistavaa Ruokaa. Teen kyllä niin, yleensä. Ja joskus on poikkeuksia. Vaikka pojilla on poikkeuksia kyllä enemmän kuin minulla. Aikuisella olisin siis aika paljon tarkempi. 

Ja jos valmennettavallani olisi vatsavaivoja tai iho-ongelmia, en antaisi ohjetta tällaisiin lettuihin. Silloin olisi parempi syödä näitä kaunistavia lettuja.

Huomasin muuten tänään tämän! Olen tehnyt aika paljon töitä ulkoilmassa kun on lämmin ja ihana kesä. Tänään satoi ja oli jotenkin kylmähkö joten istuin sisällä koneella.

Ja kuinka pää onkaan jumissa! Ihan eri olo, viisaus ja energisyys on silloin kun on ulkoilmassa kuin jos on koko päivän sisätiloissa. Niin eri olo! (Me tarvitsemme puhdasta ulkoilmaa paljon!)

Raahasin sitten äsken itseni terassille kun vesisadekin loppui ja heti alkoi tuntumaan paremmalta. Tämä blogauskin soljui vain loppuun ja kirjoittamisesta nauttii ihan hirmusti.

Iho-ongelmaiset huom! Iho tarvitsee ulkoilmaa voidakseen hyvin. Ja jos sinulla on epäpuhtauksia tai sellaista punahkoa suun ja nenän välissä, niissä juovissa ja muutoinkin niin se yleensä on merkki liian vähästä ulkoilmasta.

Mene siis ulos ja tee sellaista liikuntaa joka hieman hengästyttää jotta varmasti hengität. Tai opettele ainakin menemään metsään ja hengittelemään siellä. Ja tee sitä joka päivä.

Siitä pääsenkin tähän. Onko sinulla jotain aiheita joista haluaisit minun kirjoittavan? Kerro minulle ihmeessä, kommentoi fasen linkkiin tai tähän! Itselläni on nyt sellainen luova kausi menossa. Sellainen jossa kaikki teoreettinen takkuaa ja kaikki henkinen ja mentaalinen kiehtoo enemmän. Ja sellainen rakkauden tunteen jakavuus ja onni. Itserakkaus, siitä oli taas puhetta kurssillakin. Ja viime viikolla Turun smuuti-illassa. Aihe on minulla sydämessä ja tuon sitä mielelläni julki jos joku vain kuuntelee.

Tänään olen kuunnellut ripiitillä tätä. Ihana ihana ihana love myself (ja sinuakin) -biisi.

Toivon sinulle hyvää viikkoa! Laitahan blogaustoiveita tulemaan niin saan tälle luovuudelleni purkauskeinon!

Lavjuuall, Minna

 Tämän päivän gymiterkut instafeedistä. Jos et vielä seuraa niin @tahtominna löytyy IG-tili ja Kaunistaville Smoothieille oma @kaunistavatsmoothiet

Tämän päivän gymiterkut instafeedistä. Jos et vielä seuraa niin @tahtominna löytyy IG-tili ja Kaunistaville Smoothieille oma @kaunistavatsmoothiet

Comment