Koska jonkun on oltava edelläkävijänä. Kasvisruoka puhuttaa.

 Kaunistavaa kasvisruokaa. Aminohappoja löytyy kaikista näistä. Eniten noista iduista ja vihreistä. Kasvisruoka on silti paljon muutakin kuin näitä.

Kaunistavaa kasvisruokaa. Aminohappoja löytyy kaikista näistä. Eniten noista iduista ja vihreistä. Kasvisruoka on silti paljon muutakin kuin näitä.

Lähetin postia TAHTOTILAN sähköpostilistalaisille tänään. Haluan jakaa sen sisältämän tekstin sinullekin. Muokkasin sitä hieman jotta se sopii blogimaailmaan, mutta idea on sama. Haluan kertoa hieman taustaa sille miksi olen siirtynyt täysin Kaunistavan Ruokavalion opettamiseen. Monia pelottaa tässä kohdin kasvisruokavalio. Monia pelottaa proteiinin puute ja eläinproteiinista luopuminen. Ymmärrän sen kyllä. 

Tämä ei ole proteiinipostaus, mutta sellaisenkin aika taitaa kohta olla. Sanotaanko, että oloni on välillä yhtä kolhuinen ja kova kuin jäänmurtajalla. Vuosia kasvisruokavaliota noudattaneet ovat ottaneet tietoni innostuneena ja kiitollisena vastaan. Sitten taas vuosia pihviin uskoneet ovat hieman hämillään ja ehkä peloissaankin. Vastustustakin löytyy. Ja se on hyvä, niin pitääkin. Meitä on joka junaan. Tarkoitukseni ei ole moittia ketään eikä syytellä mitään eikä ketään. Toiveenani on herättää ajattelua ja mielen avartamista. Kukin toteuttakoon elämäänsä kuten tahtoo ja mihin uskoo.

Minulle tämä polku tuntuu täysin oikealta. Pihvin kanssa oli aina vähän niin ja näin. Silloin myös oma ulkonäköni kertoi omaa tarinaansa siitä, että olen väärällä polulla. Toivon siis, että osaat kunnioittaa tätäkin näkökantaa. Minä en kuulu niihin kasvisruokailijoihin jotka huutelevat jo kätellessään olevansa vegaaneja. Itse asiassa harva edes hiffaa sitä, että olen kasvissyöjä.

Sorruin taas lörpöttelyyn :D Lupasin Sinulle tekstin omasta suunnan vaihdostani. Tämä on omaa pohdintaani. Mennään teoriohin sitten joskus muulloin. Nyt avataan mieliä :)

 Ravinteiden imeytyminen on kaikki kaikessa. Oletko koskaan ajatellut, että ehkä sinun pitää tankata ruokaa niin paljon siksi, että siinä olevat ravinteet eivät pääsekään imeytymään optimaalisesti? Ja siksi tarvitsetkin valtavat määrät ruokaa kasvattaaksesi lihasta. Valtava määrä ruokaa taas saattaa altistaa lukuisille suolisto- ja vatsavaivoille. Älä ymmärrä väärin nyt, ruokaa pitää syödä tarpeeksi. Mutta jatkuva tankkaaminen huonosti sulavaa ruokaa on myös elimistöllesi rasite. Se syö sinun energiaasi ja hyvinvointiasi sisältäpäin.

Ravinteiden imeytyminen on kaikki kaikessa. Oletko koskaan ajatellut, että ehkä sinun pitää tankata ruokaa niin paljon siksi, että siinä olevat ravinteet eivät pääsekään imeytymään optimaalisesti? Ja siksi tarvitsetkin valtavat määrät ruokaa kasvattaaksesi lihasta. Valtava määrä ruokaa taas saattaa altistaa lukuisille suolisto- ja vatsavaivoille. Älä ymmärrä väärin nyt, ruokaa pitää syödä tarpeeksi. Mutta jatkuva tankkaaminen huonosti sulavaa ruokaa on myös elimistöllesi rasite. Se syö sinun energiaasi ja hyvinvointiasi sisältäpäin.

Oletko ehkä ihmetellyt miksi puhun nykyään kaunistavasta Ruuasta? Ajattelin, että voisin hieman selventää sitä sinulle. Ja muutoinkin haluaisin, että tiedät ja ymmärrät miten ja miksi olen päätynyt tähän.

Olisin halunnut tehdä tämän jo yli kaksi vuotta sitten. Silloin minulla oli jo vahva näkemys ja teoriaosaaminen Kaunistavasta Ruuasta. Tosin silloin nimitin sitä kasvisruokavalioksi ruuansulatuksen optimoinnilla ja detoxilla.

Sitten kävi niin, että samainen ruokavalio paransi (halleluja vihdoin ja viimein) oman aikuisiän akneni ja alkoi muutoinkin hehkuttamaan ulkonäköäni. Hiukset vahvistuivat, iho heleytyi ja rypyt madaltuivat. Samalla rasva paloi kohdista joissa se oli ennen ollut todella pinttyneenä kiinni. Kuten reidet ja alavatsa. Vatsan jatkuva pömpötyskin pieneni huomattavasti. Siksi siitä on tullut Kaunistava Ruokavalio.

Tähän omaan muutokseeni meni yli puoli vuotta. Tai siis aknen parantumiseen meni puoli vuotta aikaa. Rasva paloi heti alkuun. Ehkä jopa hieman liikaa ja olenkin sittemmin saanut sitä myös takaisin minulle sopivan verran. Aknen parantumista viivästytti hurjasti antibioottikuuri jonka jouduin syömään tulehtuneeseen viisaudenhampaaseen. Iho otti siitä todella nokkiinsa, samoin kuin vatsani. Ja siitä parantuminen veikin aikaa.

Olisin siis halunnut alkaa opettamaan ja suurella äänellä huutelemaan Kaunistavan Ruuan ideologiaa jo yli kaksi vuotta sitten. Mutta silloin ei ollut yleisöä. Kasvissyönti oli naurettavaa ja pihvin voimaan oli juurikin todella vahvasti alettu uskomaan. Paleo rymisi suosiotaan ja crosfittaajat vannoivat sen nimeen. Ihan niin kuin minäkin olin vannonut pihvin nimeen. Ja ihan niin kuin ravintovalmentajakoulutukseni oli minulle opettanut.


Nyt on toisin. Pihvin voimalla rymistäneet (valveutuneet valmentajatkin) ovat jo muuttaneet näkemystään eläinproteiinista. Osa siksi, että oma olo ei ollutkaan enää hyvä. Osa siksi, että tietoisuus lisääntyy ja osa ehkä vain kokeillakseen. Minulle tämä on selvää. Olen ne ajat kun ketään ei kiinnostanut pihvin dissaaminen syventänyt osaamistani ja hankkinut asiakaskokemuksia sekä kokeillut jos jonkin näköistä ateriointia. Olen koko ajan yrittänyt haastaa itseni hyväksymään ja oppimaan uutta tietoa. Peruuttanut ja mennyt eteenpäin.

Vaikka siis oma haluni olisi ollut valmis jo kaksi vuotta sitten niin elämä ei ollut. Eikä minun osaamiseni. Sen piti vielä vahvistua. Siksi jouduin pitkään vielä opettamaan vanhaa tapaa. Se harmittaa minua välillä. Koska tein jotain täysin vastoin omaa totuuttani. Ja olin tavallaan pakotettu pitämään siitä kiinni.

On myös odotuksia. Ja on myös asiakkaita joille ei voi alkaa heti puhumaan ihan mitä hifistelyjuttua vain. Kun pitää aloittaa perusteistakin joskus. Tosin tänä päivänä koen, että ne perusteet oppii Kaunistavasta Ruuasta ihan yhtä lailla kuin siitä ’ota proteiinia joka aterialle’ -metodista.

Siksi pahoittelenkin kaikille teille joille olen opettanut pihvin syöntiä liiaksi.Ja pahoittelen teille joille olen opettanut rasvan ylenmääräistä syöntiä. Olen myös dissannut hedelmiä. Vaikka olen tietänyt toisin. Olen silti kieltänyt niitä asiakkailtani. Minun koulutukseni opetti niin. Vastuu on tietenkin minulla mitä opetan. Toivon, että otat huomioon sen, että minäkin opettelen ja opin. Opin lähes joka päivä jotain uutta ja osaan yhdistää enemmän palasia yhteen ja tipauttaa sieltä tarpeettomia sekä huonoja pois. Saan myös kokemusta työstäni koko ajan. Olen tänään tietoisempi. Tiede ja tieto muuttuu joka päivä.

Olen todella pahoillani antamasta informaatiostani. Ota tämä henkilökohtaisesti Sinulle <3 Tarkoitan sitä.

Siksi haluan sinunkin ymmärtävän, että ajat muuttuvat. Joskus opittu on toisena päivänä jo täysin vanhaa. Ja jotta pysyy aallon harjalla kannattaa ottaa utelias ja kokeilevainen asenne asioihin. Minut on luotu opettamaan Sinulle Kaunistavan Ruuan ideologiaa. Siksi, että Sinä pääsisit täyteen loistoosi ja voisit hyvin. Terveesti ja hyvin. Voimakkaana ja lihaksikkaana jos se on sinulle tärkeää. Tai, että voisit hyvin vahvana ja viisaana. Tai, että voisit hyvin hehkuvan kauniina ja nuorekkaana.

Olen siis viime kevään ja syksyn aikana tullut rytinällä kaapista ulos. En ole enää se proteiinitankkauksia suositteleva voimavalmentaja (jota koin hölmöyksissäni, että minulta odotettiin) vaan olen se kasvissafkalla painoja nosteleva henkiseen hyvinvointiin panostava aikuinen nainen joka haluaa tuoda esiin pehmeyttä, luonnollista kauneutta jota hyvinvoiva ihminen hehkuu.

Olen se opettaja joka opettaa Sinullekin että käskemällä elimistösi on vain orjasi joka antaa itsestään vain pienen potentiaalin käyttöösi. Olen se joka sanoo sinulle, että kunnioittamalla elimistöäsi ja antamalla sille hyvää, se palkitsee sinut sillä hehkuvalla versiolla sinusta itsestäsi joka sinun on tarkoitettu olevankin.

Menipäs siirappiseksi. Tiedän. Tämä on heikkouteni. Nämä kirjoitukset menevät minulla lähes aina tunteisiin :D Vaikka ei tämä niin vakavaa ole. Itseasiassa hyvinkin kepeää kun lopettaa stressaamisen ja ulkoapäin tulevat paineet ja keskittyy omaan hyvinvointiinsa. Siten sitä saa annettua sitten ympärilleenkin.

Tällaista. Saitkohan koppia siitä mitä ajan takaa? Minä luulisin olevani valmis edelläkävijän rooliin. Vahvistun ja viisastun joka päivä. Siltikään en sano, että olen ainoan totuuden tuoja. Nöyränä vaalin tietoa joka minulla on ja annan sitä niille jotka siitä ovat kiinnostuneet. Kaikille ei tämä ideologia vain sovi. Eikä tarvitsekaan. Meitä on myös erilaisia kehotyyppejä. Toiset sulattelevat paremmin eläinproteiinia ja tarvitsevatkin enemmän. Toiset eivät kestä sitä yhtään ja sitten on tällaisia välimuotoja kuin minä. Joskus on tarvetta eläinperäiselle ravinnolle ja toisinaan taas ei. Mihinkään ei tarvitse vetää kivilinjaa. Jos joku on varmaa niin se, että koskaan ei kannata sanoa ei koskaan :D

Uusia tuulia Sinulle, kerrohan oma mielipiteesi!

-Minna <3

Comment